Mikel Landa op het podium van Waalse Pijl: “Heb veel vertrouwen in zondag”
foto: Cor Vos
woensdag 19 april 2023 om 19:36

Mikel Landa op het podium van Waalse Pijl: “Heb veel vertrouwen in zondag”

Mikel Landa strandde woensdag op een derde plaats in de Waalse Pijl. De Spaanse klimmer reed een goede beklimming van de Muur van Hoei, maar kwam wel nooit in de buurt van winnaar Tadej Pogacar. “Ik voelde me niet super onderweg”, vertelde Landa achteraf via zijn ploeg.

Landa is na de Ronde van het Baskenland, waar hij tweede werd in het algemeen klassement na Jonas Vingegaard, ziek geworden. “Ik had dus de hele dag geen vertrouwen. Ik voelde me niet super, maar op het einde werd de koers hard gemaakt en waren mijn benen goed genoeg in de echte finale. Ik had ook een goed team rond me. Met hun hulp kreeg ik meer vertrouwen richting de finish.”

De 33-jarige Landa lijkt dankzij zijn derde plaats en eerdere resultaten dit seizoen op weg naar een goede Luik-Bastenaken-Luik: “Ik kijk uit naar die wedstrijd. Verder denk ik ook dat de koers van vandaag goed is voor mijn conditie en vertrouwen voor zondag. Dus ja, ik heb veel vertrouwen in Luik.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
19 april 2023 21:17
Zondag winnen zie ik voor Landa niet zo snel gebeuren, maar zou me verwonderen dat hij niet in de top 5 zou staan. Landa is echt een heel goede en vooral ook heel constante renner.
19 april 2023 20:33
Toch stiekem goed bezig dit jaar! Top10 van de wereld want pakt al zijn punten in de World Tour. Maar winnen is zo moeilijk…
19 april 2023 21:06
Zou natuurlijk een fantastische winnaar zijn van Luik.

Reacties zijn gesloten.