‘Mikel Landa niet op tijd hersteld voor Tirreno-Adriatico’

woensdag 27 februari 2019 om 12:12
‘Mikel Landa niet op tijd hersteld voor Tirreno-Adriatico’

foto: LaPresse/Fabio Ferrari

Mikel Landa lijkt niet op tijd fit te raken voor Tirreno-Adriatico. Volgens Marca heeft de klimmer van Movistar na zijn sleutelbeenbreuk nog altijd niet buiten kunnen trainen. Landa zal volgens de Spaanse sportkrant waarschijnlijk zijn rentree maken in de Ronde van Catalonië (25-31 maart).

De 29-jarige Landa begon het nieuwe wielerjaar beroerd: hij brak namelijk zijn sleutelbeen in de Trofeo Ses Salines. De Bask was het voornaamste slachtoffer van een massale valpartij. Landa bleek uiteindelijk te zwaar gehavend om zijn weg te vervolgen, en werd dan ook afgevoerd naar het ziekenhuis van Palma.

Daar constateerden de artsen een sleutelbeenbreuk, de zoveelste blessure in korte tijd voor de onfortuinlijke renner. Toch klonk de Spanjaard optimistisch bij het verlaten van het ziekenhuis. “Het wielerjaar is pas net begonnen. Als de revalidatie goed verloopt, kan ik over twee weken weer buiten fietsen.”

Achter op schema 
Dat bleek té optimistisch, want volgens Marca heeft Landa enkel nog op de roller kunnen trainen. Een deelname aan Tirreno-Adriatico (13-19 maart) lijkt dan ook uitgesloten. De sierlijke klimmer lijkt zich nu te richten op de Ronde van Catalonië, die eind maart op het programma staat. Hierna hoopt Landa te starten in ‘zijn’ Ronde van het Baskenland.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair