Mikel Landa hoopt op dubbel Giro-Tour

Door , woensdag 28 november 2018 om 18:18
Mikel Landa hoopt op dubbel Giro-Tour

foto: LaPresse/Fabio Ferrari

Mikel Landa wil in 2019 maar wat graag de Giro d’Italia én de Tour de France betwisten. Dit laat de Spaanse klimmer weten aan AS. “Ik zal er met teammanager Eusebio Unzué over praten, en dan zien we wel verder”, aldus de renner van Movistar.

Eerder liet Landa al weten van start te willen gaan in de Tour, maar dat hij een Girodeelname niet uitsluit. “Ik moet gewoon aan de start van de Tour staan. Maar ik zie een dubbel Giro-Tour niet als iets onmogelijks. Vergeet niet dat mijn seizoen al ten einde was in augustus”, zo doelt hij op zijn pechjaar.

Nu geeft de 28-jarige Bask aan graag beide grote rondes te willen betwisten. Landa is naar eigen zeggen niet bang voor de man met de spreekwoordelijke hamer. “Dit jaar hadden we ook te maken met een zware Giro, en toch wisten sommige renners ook goed te presteren in de Tour”, verwijst hij naar Tom Dumoulin en Chris Froome.

Gaat teammanager Unzué akkoord? 
Het is echter maar de vraag of teambaas Unzué akkoord gaat met de plannen van Landa. Movistar rekent in de Giro namelijk al op wereldkampioen Alejandro Valverde. De andere kopman binnen de Spaanse ploeg – Nairo Quintana – richt zich dan weer volledig op de Tour.

Dit artikel delen:

5 Reacties

josi 28 november 2018 om 19:31

Hij vergeet voor het gemak even dat de dubbel Giro-Tour gewoonlijk slecht uitpakt. Froome en Dumoulin hadden dit jaar het voordeel van een weekje extra rust en zijn sowieso natuurlijk ook geen doorsnee.

Mwielerfan 28 november 2018 om 21:56

Giro klassement en valverde etappes. Landa als helper in tour en als quintana niet voor podium meedoet dan landa voor etappes.

zipp404 29 november 2018 om 07:37

En dan Quintana Vuelta klassement+ Valverde klassement of evt. meesterknecht/ etappes

Bummetje 29 november 2018 om 07:49

Zo slecht hoeft dit toch niet uit te pakken?
In 2017 was landa misschien wel de beste klimmer in de Giro, maar door tijdsverlies in de eerste week was de bergtrui en winst in de koninginnerit het hoogst haalbare. Vervolgens reed hij de Tour in dienst van Froome en strandde hij op 1 seconde van het eindpodium. Prima Giro-Tour van hem als je het mij vraagt!

Ab Normaal 29 november 2018 om 09:30

Veel te veel tijdritkilometers voor Landa deze Giro.
Ik snap soms geen bal van renners. Kennen ze nu echt hun eigen kwaliteiten niet?
Als Landa als rittenkapper naar de Giro gaat snap ik er nog iets van, maar voor het klassement?
Een beter parcours voor de Tour gaat hij niet krijgen, waarom zou hij dan het risico willen nemen om daar niet fris aan de start te verschijnen?

Headlines

Materiaalzone

Populair