Mike Teunissen trekt met opdracht de winter in: “Er moet nog iets bij voor het voorjaar”

Mike Teunissen trekt met opdracht de winter in: “Er moet nog iets bij voor het voorjaar”

foto: Cor Vos

donderdag 21 oktober 2021 om 09:00
Interview

Het seizoen van Mike Teunissen eindigde na Parijs-Roubaix een beetje in mineur. De kasseienspecialist kwam er in de Hel van het Noorden niet aan te pas. Dat had te maken met ziekte, waarna hij na Binche-Chimay-Binche besloot Parijs-Tours niet meer te rijden. Komende winter hoopt de renner van Jumbo-Visma weer een stap te zetten in zijn ontwikkeling, die naar eigen zeggen al twee jaar stilstaat. “Ik weet ook wel hoe dat kan. Maar ik weet ook dat het er nog in zit en dat er nog wel het een en ander mogelijk is”, vertelt Teunissen aan WielerFlits.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Het wielerseizoen 2021 begon voor Mike Teunissen pas op 12 mei. Niet omwille van corona, maar omwille van een spierscheuring in zijn bovenbeen die hij opliep bij een valpartij tijdens een trainingskamp in januari. Zijn geliefde voorjaarsklassiekers moest hij thuis voor de buis volgen. Daarna volgde begin mei dus zijn eerste wedstrijd, in de Ronde van Hongarije. De Limburger werd meteen tweede in de derde etappe, waarin Phil Bauhaus net iets sneller was. Daarna vond hij steeds meer zijn weg, vooral na de Tour de France. “Maar ik merkte doorheen het seizoen dat mijn basisconditie niet was hoe het moest zijn. Het eindschot ontbrak er ook steeds een beetje aan. Ik kon goed volgen en bij koersen op een wat lager niveau kon ik ook wat makkelijker meedoen. Alleen ik voelde dat het ‘em nét niet was.”

“Anderzijds ben ik wel blij dat het dit seizoen zo goed is gegaan”, blikt de klassiekerspecialist daarop terug. “Het NK op de weg (vierde, red.) was de eerste koers waarin ik weer een hoog niveau haalde en misschien wel de beste in koers was. Daar deed ik veel vertrouwen op voor de afgelopen Tour en ook dat ging goed. Daarna bleef het in een gestage opwaartse lijn gaan. Dat geeft vertrouwen. De basis was alleen niet goed genoeg. Dat zag je ook terug op het WK. Het ontbrak me daar om écht dat laatste stukje goed te maken; toen de beslissende groep wegreed kreeg ik het net niet dicht. Daarvoor heb ik een goede winter en een goede voorbereiding nodig. Van daaruit denk ik dat er in mijn groei nog wel iets mogelijk is.”

Teunissen werd 22ste op het WK – foto: Cor Vos

Lessen uit vorig blessureleed
Het litteken op zijn bovenbeen herinnert Teunissen nog elke dag aan de blessure van dit voorjaar. Eentje die hij relatief makkelijk verwerkt heeft. Dat alles had te maken met de kwetsuur die hij in 2020 had, toen hij na een val op een trainingskamp in Tignes half juli een knieblessure opliep. Daarvan leerde hij wijze lessen. “Toen was er ook veel onzekerheid. Dat ging met een stap naar voren, een stap naar achteren. Af en aan, zeg maar. Daar heb ik toen leren kunnen omgaan met een lange blessure. Van daaruit ben ik met een frisse herstart de winter ingegaan. Toen zijn we opnieuw begonnen met het idee dat het goed ging komen. En toen ging het in januari dus weer mis. Hetzelfde liedje begon toen eigenlijk opnieuw.”

“Ik wist door de knieblessure nu wel wat ik moest doen, dat scheelde wel”, legt hij uit. “Deze blessure was ook wat overzichtelijker: operatie, gevolgd door een x-aantal revalidatieweken. Dan moet je er gewoon maar weer tegenaan, want er zat niets anders op. Ik heb door die knieblessure wel steeds het vertrouwen gehad dat het goed zou komen. Ook vanuit de ploeg zeiden ze steeds dat ze me erbij wilde houden voor de Tour, omdat ze dachten dat ik er erg belangrijk kon zijn. Als je dat soort dingen hoort, dan geeft dat nog meer moraal om te blijven knokken en terug op niveau te komen. Dat vertrouwen was heel fijn en daarom was het ook lekker dat het tegen het einde van het jaar weer goed ging”, legt Teunissen uit.

Met derde plaatsen in de rondes van Denemarken en Noorwegen, een tiende plek in de Benelux Tour en een achtste stek in Eschborn-Frankfurt, liep het seizoen tot aan het WK niet raar voor Teunissen. “Ik was ook gewoon goed. Maar ten opzichte van 2019 is er toch al met al een soort van stilstand geweest in mijn ontwikkeling, in plaats van dat ik die vooruitgang van ieder jaar kon doorzetten. Dat is natuurlijk volkomen te verklaren door hetgeen ik tegengekomen ben. Komende winter ga ik proberen om een normale voorbereiding op het jaar te kunnen doen. Dan verwacht ik dat die lijn in mijn ontwikkeling zich terug omhoog kan doorzetten en dat komend voorjaar met een schepje erbovenop weer een ander verhaal is.”

Teunissen overdenkt zijn blessureleed – foto: Cor Vos

Vergelijking met Van Baarle
Wat dat betreft is het mooi om een parallel te trekken tussen Mike Teunissen en generatiegenoot Dylan van Baarle. Beiden genoten hun opleiding bij Rabobank, beiden zijn klassiekerspecialisten en beiden golden als groot talent. Waar Van Baarle dit jaar zijn eerste semiklassieker (Dwars Door Vlaanderen) won en zilver veroverde op het WK, kan Teunissen – die het geel veroverde met zijn ritzege in de Tour de France 2019 en een jaar eerder tweede werd in Dwars Door Vlaanderen – diezelfde cijfers in de klassieke wedstrijden niet weerleggen. Spiegelen aan hem doet de Limburger echter niet. “Ik denk stiekem dat Dylan wel een onderschatte renner is. Hij wint niet zo veel en dan tel je al snel niet meer mee.”

“Maar als je kijkt waar hij rijdt, dan rijdt hij al een aantal jaar bij de ploeg die toentertijd de beste ploeg ter wereld was”, gaat Teunissen verder. “Dylan woont ook in Monaco. Hij rijdt zich bij INEOS Grenadiers in de ploeg voor de Tour de France. Dat is heel straf als je ziet welke renners allemaal deel van hun selectie uitmaken. Dylan laat daar dingen zien die ik niet kan. In dat geval kan ik me aan Van Baarle gaan spiegelen, maar dan weet ik dat ik tekort ga komen. Ik was wel benieuwd naar hem, want ik was bang dat Dylan een beetje te veel klimmer ging worden en dat hij te veel in het INEOS-stramien zou vallen. Maar je ziet nu ook wel dat hij zich is blijven ontwikkelen op het klassieke vak.”

Net daar is het raakvlak op het terrein waarin ook Teunissen wil excelleren. “Ik moet echter nog wel een stap zetten om op zijn niveau te komen. Dat is daarom een mooi streven voor komend jaar. Al is het nu ook niet zo dat Dylan me in de klassiekers rap uit het wiel rijdt. Zover sta ik er ook weer niet vanaf. Wout van Aert en Mathieu van der Poel zijn mannen die op het beslissende moment wegrijden. Ik moet nog meer naar het niveau toe groeien om er op het beslissende moment überhaupt nog bij te zitten. De ene keer lukt me dat wel, de andere keer niet. Dat moet ik consequenter kunnen waarmaken. Dylan kan dat dan vaak net wel. Dat is een concreet voorbeeld van waar ik naartoe wil groeien en dat moet beter.”

Teunissen in het wiel bij Van Aert tijdens Parijs-Roubaix 2021 – foto: Cor Vos

Vliegen onder het bewind van Wout: ‘Pijnlijk om de klassiekers op de tv te zien’
Bij zijn terugkeer naar Jumbo-Visma in 2019, was ook Van Aert nieuw bij de ploeg. Toen moest het voorjaar nog uitwijzen wie de toekomstige kopman ging zijn. Na twee gemiste reeksen met voorjaarsklassiekers en de groei van de Belg, heeft Teunissen die ambitie intussen geparkeerd. “Een kopmanschap met mijn huidige prestaties is totaal niet reëel, zeker niet met Wout in de ploeg. Het is ook niet iets waarmee ik me bezighoud. Het is meer dat mijn niveau beter moet worden. Dat ik altijd in een beslissende groep terecht kan komen, ze mij er niet afschieten en dat het mij van daaruit perspectieven biedt. Dan hoef ik niet eens kopman te zijn. Ik denk juist dat het mijn positie versterkt als ik dat niet ben.”

Anticiperen is dan niet langer meer de boodschap. Creëren is straks het devies. “Als ik in staat ben om dat spel komend voorjaar met Wout te spelen, dan is er heel veel mogelijk. Anderzijds heb ik er ook helemaal geen problemen mee om iets voor Wout te doen. Sterker nog: dat doe ik al twee jaar, dat gaat best goed en we kunnen het met elkaar ook goed vinden. Maar natuurlijk blijf ik het ook mooi vinden om voor mezelf kansen te creëren. En daarvoor moet er nog een klein schepje bovenop. Daar ben ik eigenlijk al twee jaar naar op zoek. Dat is er nog niet van gekomen, maar daar blijf ik naar zoeken. Ik ben ieder jaar beter geworden, tot ik blessureleed begon te ondervinden. Nu hopelijk voorlopig niet meer.”

Teunissen is ervan overtuigd dat hij zijn plafond nog niet bereikt heeft. “Ik blijf daar hard voor werken. Dat is goed voor mezelf, maar ook goed voor de ploeg. Hoe meer mannen er van ons meezitten in de finale, hoe een betere leadout ik kan doen en hoe beter dat voor de rest ook is. Dat versterkt elkaar alleen maar, en daar ga ik voor. Dan maar geen kopman. Ik ben en blijf hongerig, juist na de laatste twee jaar. Afgelopen voorjaar heb ik de klassiekers moeten toezien op de bank. Dat is vrij pijnlijk…”, laat hij een stilte vallen. “Hoewel het alleen maar wielrennen is, heb ik daar echt moeite mee gehad. Alleen is het daardoor wel nóg meer gaan kriebelen om er alles voor te doen en ervoor te zorgen dat ik die laatste stap in mijn ontwikkeling kan zetten. Met als doel om meer van voren te eindigen in de klassiekers.”

Mike Teunissen vindt zijn weg wel. En anders baant hij hem zelf.

Van Aert en Teunissen na de perfecte leadout van die laatste in Parijs – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

57 Reacties

Merlinappa 20 oktober 2021 om 07:23

"De Limburger won wel vrijwel meteen de derde etappe, maar Phil Bauhaus was net iets sneller. "

Naast dat de zinsbouw hier vrij raar is ('wel vrijwel' is enigszins dubbelop en klinkt gek), klopt de zin feitelijk niet. Hij won de derde etappe maar Phil Bauhaus was net sneller? Een snelle blik op PCS leert dat Phil de etappe inderdaad won dus nogal een raar geformuleerde zin.

EDIT: zie dat het ondertussen is veranderd, al zou ik 'meteen' helemaal weglaten, dan loopt de zin net wat lekkerder. En het is al de derde etappe, dat noem ik niet 'meteen'. :)

Verder leuk interview, hoop echt dat hij komend seizoen een volledig voorjaar kan rijden.

0
Youri IJnsen 20 oktober 2021 om 09:25

Heb je die rit gezien, Merlinappa? Ik denk dat 'net sneller' de lading behoorlijk dekt.

0
Panache 20 oktober 2021 om 09:35

Teunissen was natuurlijk ‘de echte winnaar’ van die etappe :-)

0
Alfons Haavers 20 oktober 2021 om 09:43

Vreemde kronkel weer, net zoals bij het Eekhoff-artikel. Nee hij won de rit niet, dat is gewoon een feit net zoals Eekhoff niet de ‘echte wereldkampioen’ was.

0
Krakowic 20 oktober 2021 om 09:52

Dekt de zin ‘Vingegaard won vrijwel meteen zijn eerste tour, alleen Pogacar stond in Parijs een treetje hoger op het eindpodium’ ook de lading? Lastig omdat het woordje vrijwel misschien de feitelijkheid van het eerste deel van de zin onderuit haalt.

Maar ik zou toch voor een andere formulering kiezen, onnodig verwarrend nu. Bijvoorbeeld: De Limburger was dichtbij etappewinst in de derde etappe, maar [..]

0
Reiger 20 oktober 2021 om 09:53

Alfons, je mist volgens mij de dubbelepuntstreepjehaakjesluiten aan het eind van de zin.

0
Youri IJnsen 20 oktober 2021 om 10:07

Kent iemand de betekenis van het woord ‘vrijwel’? In dat geval zou ik even de Dikke Van Dale raadplegen, en dan vervolgens terugkeren naar hier om nog eens een zegje te doen: https://www.vandale.nl/gratis-woordenboek/nederlands/betekenis/vrijwel#.YW_OAC2iGgQ

@Alfons Haavers
Die discussie is allang en breed gevoerd. Met je gekronkel.

0
Alfons Haavers 20 oktober 2021 om 10:09

Dan ben ik misschien Lost in translation.

‘Vrijwel meteen’ lees ik als hij won ‘bijna meteen’ en niet als hij won ‘meteen bijna’.

Grote nuance, want in de eerste wint hij en in de tweede wint hij niet.

Edit: ‘met je gekronkel’, nergens voor nodig Youri. Volgens mij gebruik jij het woord ‘vrijwel’ hier gewoon op de verkeerde manier.

0
Maillot à Pois 20 oktober 2021 om 10:10

’t is natuurlijk iets heel anders dan die Eeckhoff discussie, hier gaat het niet over wie de morele winnaar was ofzo, maar is het puur een grammaticale onduidelijkheid.

In de constructie ‘Hij won vrijwel meteen’ hoort ‘vrijwel’ bij ‘meteen’, niet bij ‘won’.
Het betekent dus dat hij ‘bijna onmiddellijk’ won, niet dat hij ‘bijna won’.

Suggestie:
“In de derde etappe na zijn rentree deed de Limburger meteen mee voor de zege, maar Phil Bauhaus was net iets sneller.”

Of je kan schrijven dat hij “ei zo na won”, maar dat begrijpen dan weer enkel de Vlamingen hier ;-)

0
Youri IJnsen 20 oktober 2021 om 10:18

Een boel gezeik in de marge, maar voor de leesbaarheid heb ik het aangepast. Het is niet de bedoeling dat iets multi-interpretabel is. Nu opgelost.

@Alfons Haavers
Met dat gekronkel bedoel ik dat je oude koeien uit de sloot haalt. Dát is nergens voor nodig.

EDIT:
@Malloit à Pois
Je was me net een slag voor, zie ik nu ;-)

0
Rawolf 20 oktober 2021 om 10:21

Zonder deze comments te lezen struikelde ik ook al over deze zin inderdaad. Hoe het nederlandskundig in elkaar ziet weet je vast meer van Youri, maar het leest niet lekker voor ons ‘leken’

0
Alfons Haavers 20 oktober 2021 om 10:22

‘Een boel gezeik’. Vind ik niet. Zoals Maillot zegt hoort ‘vrijwel’ bij meteen, waardoor de zin gewoon een andere betekenis krijgt. Namelijk dat hij won. Niks multi-interpretabels aan.

0
Panache 20 oktober 2021 om 10:31

Youri weet ook wel dat het slordig en wazig omschreven was maar baalt gewoon dat het hier over gaat en niet over een stukje unieke content op de site. Mooi interview!

0
Maillot à Pois 20 oktober 2021 om 10:31

@Youri
Nu wil ik echt niet moeilijk doen, maar volgens mij heb je met deze constructie nog steeds hetzelfde probleem: “ei zo na” lijkt bij “meteen” te horen, en niet bij die “won”…

0
Youri IJnsen 20 oktober 2021 om 10:32

@Alfons Haavers
Wel multi-interpretabel (je zegt zelf vind ik; ik vind iets anders), anders hadden we het er nu niet over ;-)

1. Het is vrijwel overal droog. 2. Hij won vrijwel meteen. In situatie 1 is het bijna overal droog. Situatie 2 wordt nu uitgelegd als ‘hij won meteen’? Gek, zeker omdat in het tweede deel van de zin nog eens wordt benadrukt dat Phil Bauhaus sneller was. Maar het is verwarrend, zo blijkt. Daarom aangepast, zoals gezegd. Wat mij betreft gaan we nu weer on-topic verder.

0
Alfons Haavers 20 oktober 2021 om 10:32

@Panache: ben ik het mee eens, goed interview dat ik graag heb gelezen.

En @Youri: vrijwel hoort in het eerste voorbeeld bij overal. Dus ‘bijna overal’ is het droog. Op de meeste plekken wel, op sommige niet.

Vrijwel hoort in het 2de voorbeeld bij meteen. Dus ‘bijna meteen’ won hij. Hij won niet meteen, wel bijna meteen. Hij won dus. Daarom mijn vergelijking met Eekhoff. Feitelijk won geen van beiden.

In jouw 2 voorbeelden heeft vrijwel dezelfde functie, namelijk het bijwoord (overal of meteen) nuanceren. Maar misschien kunnen we de discussie ergens in een taaltopic verder zetten. ;-)

Verder wil ik ook niet lullig doen als er eens een taalfoutje in een tekst sluipt. Ik had dit gewoon als een persoonlijke visie van jou op de feiten geïnterpreteerd (zoals in het geval Eekhoff).

Zoals gezegd gewoon een goed artikel waar ik van genoten heb, en mijn grammar-nazi-pet kan terug de kast in.

0
Maillot à Pois 20 oktober 2021 om 10:35

@Panache en @Youri
Het is inderdaad een heel goed interview, absoluut, en die zinsnede is maar een klein detail.
Ik ben zelf professioneel dagelijks met teksten bezig, dus beschouw mijn feedback maar gewoon als een gevalletje beroepsmisvorming ;-)

0
Youri IJnsen 20 oktober 2021 om 10:40

@Panache en @Alfons Haavers
Toch niet helemaal. Ik krijg veel liever 100 kritieke reacties waarom iets niet goed was, dan tien complimenten. Als het me daarom te doen was geweest, kon ik simpel [edit redactie: thanks, aangepast] hebben neergezet. Kritiek maakt me beter. Ik heb eerder anderen hier ook al gestimuleerd om dat te blijven doen. Ik ben het alleen niet altijd eens met de kritiek. In mijn ogen is het niet wazig en slordig geschreven. Ook niet incorrect. Maar het is wel multi-interpretabel en daardoor niet goed leesbaar. Dat is een fout van een schrijver, in dit geval ik zei de gek. Daarom heb ik het nu aangepast, met tegenzin ;-) Toch bedankt voor de complimenten, waardeer ik wel.

0
Marik 20 oktober 2021 om 11:32

@Youri, ik vind het altijd cool dat jij vaak reageert in de comments, dat maakt Wielerflits weer een stukje persoonlijker.
Deze keer vraag ik me wel af of het zo expliciet en op de man moet? Veel forumleden (waaronder ik) reageren vaak op de man, omdat een opmerking ons niet zint. Dat is ons goed recht zolang het maar past binnen de regels van Wielerflits. Wanneer een redactielid ook gaat reageren op de man, dan wordt de scheidslijn wel erg dun denk ik.
Een opmerking als “met je gekronkel” is voor mij net een stap te ver vanuit jouw functie en als de moderator van WF een slechte dag heeft, dan wordt zoiets ook nog weleens weggehaald met een cursief gedrukte opmerking.

0
Alfons Haavers 20 oktober 2021 om 11:45

Ik denk ook dat we elkaar niet helemaal begrepen. Ik dacht dat het om een persoonlijke interpretatie ging zoals bij Eekhoff. Namelijk: Teunissen was eigenlijk de winnaar.

Maar eigenlijk was het gewoon een grammaticale discussie. Waarbij ik er overigens van overtuigd blijf dat het incorrect was. ‘Vrijwel meteen won hij’ betekent volgens mij niet dat hij bijna won, maar wel dat hij won en wel bijna meteen na zijn rentree.

Net zoals ‘Vrijwel overal is het droog’ betekent dat het droog is en dat bijna op alle plekken. En niet dat het bijna droog is en dat overal. ;-)

Verder kan ik wel tegen een stootje en Youri ook vermoed ik, en is het inderdaad tof dat hij soms reageert in de comments.

0
Merlinappa 20 oktober 2021 om 13:08

@Youri,

Ja, maar hij won de rit niet. Zoals het er eerst stond leek het alsof hij de rit won, maar Bauhaus sneller was. Wat natuurlijk een contradictie is. ;)

EDIT: ik zie dat dit een enorme discussie is geworden, wow. Gelukkig legt oa Malloit à Pois precies uit wat ik bedoel, en ook fijn dat het nu een goed leesbare zin is geworden. Was van mijn kant ook niet vervelend bedoeld, maar ik vond het een slecht leesbare zin die ook nog een contradictie had, wat voor mij nogal wat onduidelijkheid schepte. Was niet mijn intentie om zo'n enorme discussie te laten losbarsten, haha.

PS: Youri, worden (met name dit soort langere) teksten wel eens door een andere collega goed gelezen voordat ze worden gepubliceerd? Mijn ervaring leert dat dat vaak veel slordigheden eruit haalt. :)

0
ThorHushovd 20 oktober 2021 om 13:18

@Marik, Youri komt zelf niet met ‘gekonkel’ op de proppen zetten he: hij reageert enkel wat gezegd is en herhaald daar om ‘gekonkel’ – dat maakt wel verschil bij de interpretatie van ‘op de man’ reageren.

Ik blijf het super tof vinden dat Youri ook gewoon inhoudelijk reageert bij de comments op z’n bericht. Voelt daarom toch dat we het forum samen dragen.

0
Youri IJnsen 20 oktober 2021 om 13:43

@Merlinappa
Yes, er volgt altijd eindredactie. Maar ook dan kan er weleens een foutje blijven staan. Ik lees weleens wat oude stukken terug (ook van mezelf), waar dan nog weleens foutjes in staan. Streven is om dat foutloos te doen, uiteraard.

@ThorHushovd (en anderen)
Maar dat doen jullie ook! Door al jullie kritieken door de jaren heen, is WF geworden wat het vandaag is. En konden wij als redacteuren proberen om ervan te groeien. Zonder onszelf daarvoor op de borst te kloppen, zo steken we niet in elkaar. Ik wil er alleen maar mee aangeven dat eenieder daar zijn steentje aan bijdraagt.

0
LucasR 20 oktober 2021 om 15:02

Nu we toch bezig zijn:
“Waar Van Baarle dit jaar zijn eerste semiklassieker (Dwars Door Vlaanderen) won en zilver veroverde op het WK, kan Teunissen – die het geel veroverde met zijn ritzege in de Tour de France 2019 en een jaar eerder tweede werd in Dwars Door Vlaanderen – diezelfde cijfers in de klassieke wedstrijden niet weerleggen.”

Volgens mij hoeft Teunissen niets te weerleggen, toch? Het lijkt me dat “weerleggen” hier wordt verward met “voorleggen”. ;-)

0
Merlinappa 20 oktober 2021 om 15:31

@Youri
Gelukkig! Zo’n vermoeden had ik al wel, maar je schrikt soms als je hoort dat het niet overal gebeurd.. Anyway, thanks!

0
negti 20 oktober 2021 om 18:15

@Youri

Leuk artikel, leuke discussie!

Ik heb behoefte er nog een schepje bovenop te doen. Gewoon om de site te verbeteren. Zeg maar.

Volgens mij zit het interpretatieverschil erin dat je 'vrijwel' vrijwel altijd kunt vervangen door 'bijna', maar 'bijna' vrijwel zeker niet altijd door 'vrijwel'. Het zijn dus geen inwisselbare synoniemen van elkaar, maar het betekenisverschil doorgronden – en daarmee een interpretatieverschil voorkomen – behoeft enige nuance (of grammaticale ontleding.)

'Hij won vrijwel meteen' betekent wel hetzelfde als 'Hij won bijna meteen'.
'Bijna won hij meteen' betekent echter iets anders dan 'Vrijwel won hij meteen'. Deze laatste variant is feitelijk geen correct Nederlands, maar als je toch de grote wisseltruuk uithaalt en er alsnog betekenis aan zou willen geven, dan blijft 'vrijwel' betrekking hebben op 'meteen' en niet op 'won'.

De zin 'De Limburger won wel vrijwel meteen bijna de derde etappe, maar Phil Bauhaus was net iets sneller.' zou alle multi-interpretabiliteit meteen vrijwel direct naar het gezeik in de marge geholpen hebben. Bijna dan denk ik – want op Wielerfits zijn de marges voor gezeik soms best wel groot.

Enfin: waar het om draait is dat Mike en Dylan in 2022 niet vrijwel zeker bijna die grote vis op het klassiekerfront gaan winnen, maar ongetwijfeld direct helemaal meteen! Laten we het hopen. Aan het interview gaat het niet liggen!

0
Mwielerfan 20 oktober 2021 om 19:36

Grote woorden youri, door de plaatsing van vrijwel in de zin is de leeswijzer van alfons toch echt de meest logische. Fouten maken doen we allemaal, ze toegeven…

0
Krakowic 20 oktober 2021 om 19:46

@Merlinappa, laat dan ook je reacties nog even door een tweede lezer nakijken: gebeur-t* ;-)

Wat mij betreft is het mooi dat WF vaak goed op de comments let en daar ook de aanbevolen (grammaticale) wijzigingen vaak overneemt. Hopelijk blijft dat zo! Geen schrijver en/of redacteur werken foutloos, maar met zoveel extra ogen komt het toch (bijna of vrijwel?) altijd goed!

0
katerkop 21 oktober 2021 om 12:27

Wat een gezeik

0
Yeez 20 oktober 2021 om 07:50

Zou mooi zijn mocht hij nog een stap kunnen maken

0
ThorHushovd 20 oktober 2021 om 07:53

Erg leuk interview; realistisch en er spat gedrevenheid af. Sympathie wint hij bij mij sowieso.

0
Krakowic 20 oktober 2021 om 08:17

Een verademing om een wielrenner met zoveel zelfinzicht en realiteitszin aan het woord te hebben. Mooi interview en succes Mike!

0
Pietspeed 20 oktober 2021 om 08:44

'Doorvragen, doorvragen'… dat hij nog die extra stap, schepje erboven op wil zetten cq beter wil worden, is wel duidelijk. Dat herhaald zich steeds in het interview. De vraag echter hoe hij dat wil doen, wordt feitelijk niet gesteld. Ben namelijk benieuwd hoe hij dat dan wil doen. Ok, iig geen blessures / tegenslag. Meer of harder trainen, andere voeding, mindset… Jammer dat het antwoord er eigenlijk niet is.

0
Westland95 20 oktober 2021 om 09:07

Goede winter draaien, en geen blessures tegenkomen. Staat er gewoon.

0
Youri IJnsen 20 oktober 2021 om 09:15

Wat Westland zegt.

0
Pietspeed 20 oktober 2021 om 12:31

Ok, bedankt : ‘gewoon goede winter draaien’.

0
Mwielerfan 20 oktober 2021 om 19:39

Is dat echt alles? Hij werd voor z’n blessures elk jaar beter. Maar tot 27 is dat wel logisch, nu 29 niet echt meer toch

0
Alfons Haavers 20 oktober 2021 om 09:02

Heeft ook wel geluk dat van Aert daar de 2 afgelopen jaren de pannen van het dak heeft gereden. Nu maalt er eigenlijk niet echt iemand om dat de prestaties tegenvallend zijn, maar anders was de kritiek vernietigend geweest. Heeft wel veel pech gehad, maar zo werkt de wielerwereld jammer genoeg.

Met 29 jaar weet ik ook niet of er nog veel groeimarge op zit. Een volledig (voor)jaar rijden zonder pech zou al mooi zijn om dan hopelijk eens alles eruit te halen wat er in zit. Met ook nog Laporte als 2de man erbij denk ik wel dat de eigen kansen alleen maar schaarser gaan worden.

0
Mwielerfan 20 oktober 2021 om 19:41

Of Laporte werkt een keertje en hij creërt een kans? Verder helemaal met je eens, net als hierboven trouwens

0
katerkop 20 oktober 2021 om 09:30

Prachtig interview met een hele realistische Teunissen. Complimenten

0
Reiger 20 oktober 2021 om 09:38

Wat een realistische kijk op de afgelopen 2 jaar en de toekomst. Daar kunnen veel renners zich aan spiegelen die voor en na de wedstrijden alles verrot rijden, alleen tijdens de wedstrijd weer niet. Mike is geen wereldtopper maar kan op een dag best eens een mooie koers winnen. Hopelijk lukt het voor hem.

0
Arie den Blanken 20 oktober 2021 om 10:11

Mike , ik zou het veel leuker vinden als je je oude stiel weer opnam.

0
Casar 20 oktober 2021 om 10:17

Youri nog gevraagd naar zijn volgend jaar aflopend contract en hoe die daar instaat?

0
Murcia 20 oktober 2021 om 10:18

Nuchter, eerlijk en een duidelijke opvatting waar hij nu staat en waarom. Vooral zijn verhaal over de blessures en het weer terugkomen spreekt mij aan. In plaats van een schepje op je basisniveau te kunnen doen moet je eerst herstellen. Ben je fit dan wachten de wedstrijden weer en merk je dat je op een dun draadje aan het koersen bent. Hij heeft het nodig om een voorbereiding zonder onderbrekingen te kunnen draaien om echt zijn basis omhoog te brengen. Heel mooi zijn ook die complimenten aan van Baarle, die nu en een onmisbare waarde is in de grote rondes en toch ook voor zichzelf kan rijden en het waarmaakt in ééndagskoersen.

0
Michelangelo 20 oktober 2021 om 10:37

Weinig woorden over die andere Dylan…. valt wel op

0
Murcia 20 oktober 2021 om 11:17

Is ook zo, maar door de situatie waar beiden in verkeerden dit jaar waren ze al uit elkaar getrokken. Ben benieuwd of in het volgend seizoen Mike terugkeert in het treintje, een grote ronde met Dylan als sprinter zal Mike niet meemaken. Die zit dicht bij weer een Tour selectie en dan blijven er steeds minder koersen over voor deze combi.

0
Chaba Jimenez 20 oktober 2021 om 13:48

“Dicht bij weer een Tourselectie”? Zal toch niet met de conditie van vandaag zijn. Voorselectie dankzij profiel maar de vorm moet nog bewezen worden tot 2 weken voor de Tour.

0
Theo Bovengemiddelkamp 20 oktober 2021 om 11:12

Misschien samen met Wout een paar crosses meepakken deze winter?

0
Arie den Blanken 20 oktober 2021 om 12:16

Niet een paar : ik zie hem er het liefst in een heleboel.

0
Merlinappa 20 oktober 2021 om 13:28

Hij rijdt al jarenlang crossen in de winter, maar wel vooral nationale crossen binnen Nederland. Desalniettemin is het een meer dan verdienstelijk crosser :)

0
Arie den Blanken 20 oktober 2021 om 18:30

Bij het vorige WK in de VS wereldkampioen bij de beloften.

0
Chaba Jimenez 20 oktober 2021 om 13:49

Mike staat inderdaad al jaren stil in zijn ontwikkeling en heeft jaarlijks een aantal kwaaltjes. Ik vrees dat zijn contract niet verlengd zal worden.

0
Panache 20 oktober 2021 om 16:20

Dat vermoed ik ook: Laporte is een feite een upgrade van Mike Teunissen. Maar Teunissen heeft wel dermate veel talent en kwaliteit dat het geen probleem mag zijn een andere ploeg te vinden en als dat met een vrijere rol is dan kan het zelfs een positieve switch blijken.

0
Chaba Jimenez 21 oktober 2021 om 00:00

"dermate veel talent"
Goh ik vind dat wel meevallen eigenlijk. Subtop van de subtop in de klassiekers met regelmatig een offday. In de sprinttrein: slaagt er niet altijd in om in goeie positie te komen, hele goeie aantrekker wel maar niet die coördinatie skills om de trein bijeen te houden . TTT kan ie meerijden in een topploeg maar ik denk dat ook daar een Laporte beter doet. Daarbij wordt de TTT met uitsterven bedreigt.

Als ik Mike was, zou ik m'n wagentje bij Groenewegen aanhaken. Die moet niet meer op een Tour hopen bij Jumbo want die willen gele truien behalen. Ik vond het een passend duo en dus gewoon meegaan naar het team waar die tekent. Roosen heeft niet de kwaliteit.

Of Mike geen sterkere renner was geweest alsie wat langer in het veld was gebleven is al door mijn gedachten gegaan. Ach, dat zullen we nooit weten.

0
Mwielerfan 20 oktober 2021 om 19:43

Leuk interview. Tip voor theunissen, als je je niet wil vergelijken, ga dat dan ook niet vervolgens uitgebreid doen. Echter blijft er dan weinig over dus toch wel mooi, nu hopen dat Theunissen niet meeleest hier

0
Thijs E 20 oktober 2021 om 23:16

Teunissen, zonder h.

0
6feet 21 oktober 2021 om 10:51

Het is hem gegund dat hij een stap kan maken.
Sympathieke, serieuze renner met goed hart en goeie kop.

Ik heb geen verstand van trainingsvormen maar zou Teunissen niet een vergelijkbare stap kunnen maken/niveau kunnen halen als Van Baarle, als hij iets meer toeneemt in klimcapaciteit. ik denk dan aan meer inhoud.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone