Mike Teunissen terug in koers na knieblessure

maandag 7 september 2020 om 12:56
Mike Teunissen terug in koers na knieblessure

foto: Cor Vos

Mike Teunissen keert vandaag terug in het peloton, nadat hij zijn hervatting van het seizoen door een knieblessure noodgedwongen moest uitstellen. In Lido di Camaiore staat hij aan de start van de openingsetappe van Tirreno-Adriatico.

Teunissen liep in juli bij een valpartij tijdens een trainingsronde in Tignes een knieblessure op en moest daardoor de Italiaanse klassiekers laten schieten. “Uiteraard ben ik blij dat ik weer aan de start sta”, laat hij nu weten op zijn persoonlijke webpagina. “Hierop wacht ik al vanaf april. De meeste mensen hebben geen idee wat dat betekent voor een renner. Als klap op de vuurpijl mag je een maand naar het plafond gaan kijken, rusten, voordat het echt zover is.”

Met zijn knie gaat het inmiddels beter, schrijft hij. “Toch heb ik er nog steeds last van, maar we gaan ons best doen.” Verwachtingen heeft hij nauwelijks. “Tot nu toe was het belangrijk om vooral niet te forceren. Het is namelijk de vraag of ik wel een week lang iedere dag kan koersen.” Na de Tirreno staan voor de snelle Nederlander voorlopig de BinckBank Tour en de klassiekers op het programma.

Jumbo-Visma voor flag-it Tirreno-Adriatico 2020
flag-nl Pascal Eenkhoorn
flag-nl Jos van Emden
flag-de Paul Martens
flag-de Christoph Pfingsten
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Mike Teunissen
flag-be Maarten Wynants

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wheely 7 september 2020 om 13:05

Rustig aan dan maar, gelukkig is Eenkhoorn in goede vorm en kan die de honneurs waarnemen in de sprint.

Witte Trui 7 september 2020 om 13:12

Hmmm, wanneer het de vraag is of je een week kunt koersen / belasten, weet ik niet zeker of starten een een WT- etappekoers het meest verstandig is. Maar wellicht staat er druk op om nog in (top)vorm de klassiekers te kunnen halen, dit korte seizoen.

Koersmaniak 7 september 2020 om 13:46

De meeste ploegen gebruiken dit jaar de Tirreno als voorbereidingswedstrijd op de Giro.
JV heeft er blijkbaar voor gekozen om met de resterende klimmers Hongarije te rijden en in de Tirreno te starten met vooral klassieke renners.

Turtlehead 7 september 2020 om 14:05

Dat klinkt niet erg hoopvol wat mij betreft. Hopelijk kan zijn knie de belasting aan (in ieder geval een dag of vier-vijf) en is ie over vier weken helemaal top. Maar dat lijkt mij wel wat optimistisch als ik t zo lees. Dan maar alles in dienst van volgend seizoen…?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair