Mike Teunissen op eindpodium in Denemarken: “Het maximale uitgehaald”

zaterdag 14 augustus 2021 om 19:06
Mike Teunissen op eindpodium in Denemarken: “Het maximale uitgehaald”

Mike Teunissen heeft de Ronde van Denemarken afgesloten met een podiumplaats. De Nederlander van Jumbo-Visma klom dankzij een goede tijdrit (6e) van de vijfde naar de derde plaats in het algemeen klassement. De eindzege was net als de afsluitende tijdrit voor Remco Evenepoel.

“Dit is absoluut een mooi resultaat”, blikt Teunissen terug op de website van de ploeg. “Ik kwam hier met de insteek om Dylan te helpen in de sprint. Op de eerste dag boekten we al gelijk een mooi succes.”

“Deze week diende zich de kans aan om voor een kort klassement te gaan. Ik denk dat ik er het maximale heb uitgehaald. De derde plaats achter twee sterke jongens, daar kan ik zeker mee leven. Dit smaakt naar meer. Ik voel dat ik een goede vorm nader. Het is nu zaak om de puntjes op de i te zetten.”

Voor Jumbo-Visma begon de Ronde van Denemarken goed, met een sprintzege in de openingsetappe van Groenewegen. In de derde etappe, de door Evenepoel gewonnen koninginnenrit, legde Teunissen de basis voor zijn derde eindplek. In finishplaats Vejle finishte Teunissen die dag als vijfde.

De volgende wedstrijd op het programma van de Limburger is de Bretagne Classic (29 augustus). Een dag later verschijnt hij alweer aan de start van de Benelux Tour.

Dit artikel delen:

3 Reacties

horsm 14 augustus 2021 om 21:18

Prima. Op naar Roubaix en de Benelux.

Wheely 14 augustus 2021 om 21:34

Op papier inderdaad geen schande om achter ex-WK Pedersen en kroonprins Evenepoel te eindigen echter deze mannen hebben nog nooit het geel gedragen en Mike wel, niet te bescheiden dus!

Voor de organisatie wel een puik podium trouwens.

Pole Pole 14 augustus 2021 om 21:47

Mike zegt er alles uitgehaald te hebben maar Bobby denkt dat hij Remco Evenepoel had kunnen volgen…

Headlines

Materiaalzone

Populair