Mike Teunissen mist mogelijk het complete voorjaar

dinsdag 16 februari 2021 om 13:00
Mike Teunissen mist mogelijk het complete voorjaar

foto: Cor Vos

Update

Slecht nieuws voor Mike Teunissen. De 28-jarige renner van Jumbo-Visma moet mogelijk het complete voorjaar missen na een valpartij op het trainingskamp op Tenerife. Dat maakt de Nederlandse WorldTour-ploeg bekend.

Wat de exacte schade is, meldt Jumbo-Visma niet. Wel laat het team weten dat Teunissen in een afdaling over een steen heen reed en daardoor ten val kwam. Hij werd geholpen door de eerste hulp en zondag naar Nederland gevlogen. Daar bleek in het AMC dat verdere behandeling noodzakelijk is, waardoor de kans bestaat dat Teunissen het complete voorjaar moet laten schieten.

“Eerst hoop je nog dat het meevalt, maar dit is zwaar waardeloos”, zegt Teunissen, die vorig jaar ook al een groot deel van het seizoen miste door een valpartij op een trainingskamp. “Je wilt het seizoen graag goed beginnen, zeker als het vorige, zoals in mijn geval, al goeddeels door een blessure in het water is gevallen. Maar goed, de gifbeker moet kennelijk helemaal leeg.”

“In plaats van een stap vooruit te zetten met een hoogtestage, zet ik er nu twee achteruit. Ik ga er alles aan doen om er zo snel mogelijk weer te staan”, houdt de Limburgse geletruidrager de moed erin.

‘Renners zullen een plekje doorschuiven’
Ploegleider Grischa Niermann noemt het een flinke domper voor Teunissen, maar Jumbo-Visma zal geen vervanger aantrekken. “Voor ons als team is het ook balen, want het is natuurlijk geen geheim dat we in de klassiekers ambities hebben”, verwijst Niermann naar kopman Wout van Aert.

“Mike is daarvoor een sterke renner, maar gelukkig hebben we ook andere goede mannen om zijn gemis op te vangen. In de klassieke kern zullen renners een plekje doorschuiven en we hebben er vertrouwen in dat ze dat goed zullen doen.” (15 februari, 20.06 uur)


Update (16 februari 13.00 uur)

Zeker is dat Mike Teunissen met een blessure kampt aan zijn linkerbovenbeen. Het gaat niet om een breuk, maar men is nog aan het onderzoeken wat het probleem (pees, spier of vlees) daadwerkelijk kan zijn. De renner van Jumbo-Visma mist wellicht het complete voorjaar, maar hoopt er zo snel mogelijk weer te staan.

Dit artikel delen:

131 Reacties

Martino87 16 februari 2021 om 11:05

Mooie kop op Sporza: Tegenslag voor Wout van Aert: Teunissen is waarschijnlijk heel het voorjaar out

:D

Marik 16 februari 2021 om 11:45

Toch even prikken hè Derrick?

Beer 16 februari 2021 om 12:06

Volgens mij is er hier maar eentje aan het 'prikken':

Marik 16 FEBRUARI 2021 OM 09:02
Wen er maar aan Laatste Man, helaas…..

Marik 16 FEBRUARI 2021 OM 09:11
Op zich heeft Gr.R een punt, maar daarin geeft Sporza ook het verkeerde voorbeeld. Hun kop op de site luidt: “Tegenslag voor Wout van Aert: Teunissen is waarschijnlijk heel het voorjaar out”
Het gaat blijkbaar niet om Teunissen en zijn malheur, het gaat om Van Aert begrijp ik.

Marik 16 FEBRUARI 2021 OM 09:38
@Michelangelo *gniffel*

Marik 16 FEBRUARI 2021 OM 11:45
Toch even prikken hè Derrick

Mooie inhoudelijke bijdrages weer.
#demarikverwijtdeketeldathijzwartziet

Derrick 16 februari 2021 om 12:23

Dit is niet prikken, Marik, maar gewoon de realiteit.

Marik 16 februari 2021 om 12:35

Ach beer, ik kan jouw bijdragen totaal niet serieus nemen, #fanboy.
De treurigheid viert weer hoogtij en het prediken voor eigen parochie staat hoog in het vaandel der teddyberen. Veel plezier in je eigen wereld.

Marik 16 februari 2021 om 13:00

Wat betreft het voorjaar, de beste renners zijn ook zij die zich goed kunnen aanpassen aan de steeds veranderende omstandigheden. Van Aert heeft volgens mij vorig jaar laten zien dat hij dat aardig kan. Die gaat zijn grote voorjaarskoersen echt wel winnen. De discussie of de voorjaarsploeg wel sterk genoeg is, is wat mij betreft spijkers op laag water zoeken. De ploeg zal vast profrenners opstellen en die mannen zijn goed genoeg om dergelijke wedstrijden te rijden.

Murcia 16 februari 2021 om 13:24

Klopt, natuurlijk zal Wout wel degelijk bedongen hebben bij zijn verlenging dat er naar een impuls voor het klassiekerwerk wordt gekeken. Maar die versterking moet men ook niet overdrijven. Hij had maar 1 knecht bij zich in de MSR finale maar die had dan ook echt een rol van betekenis in de zege. Diezelfde Jansen werd daarna minder dus een puik optreden in de ene koers betekend niks voor de andere. Wout zijn grootste wapen is zijn inzicht, hij weet waar iets gaat gebeuren en kan de koers goed lezen. Ook de kern van dit jaar moet in staat worden geacht om hem te ondersteunen tot het laatste uur en dan hangt het toch van hemzelf af.

Marik 16 februari 2021 om 13:29

Mooie toevoeging Murcia. Het is een verademing om een realistische en genuanceerde reactie te lezen aangaande dit onderwerp. Dank daarvoor.

Derrick 16 februari 2021 om 13:31

Onzin, uit de tv-reportage over Wout bleek dat de ploegleiding helemaal not amused was dat Wout alleen zat tijdens de laatste 80 km van de Ronde. Als je kan terugvallen op een sterke ploeg is dat absoluut een surplus om aanspraak te kunnen maken om een grote koers te kunnen winnen. Er zomaar van uitgaan dat hij meerdere (grote) voorjaarskoersen gaat winnen is nogmaals onzin. Pech, een valpartij en onoplettendheid schuilt in een klein hoekje en dat heb je maar beter een sterke ploeg waar je kan op terugvallen.

kelderfan 16 februari 2021 om 13:33

Die discussie lijkt mij toch wel terecht, want je kan door pech zomaar de wedstrijd verliezen, want wie gaat Wout dan terugbrengen. Hopelijk is Timo Roosen weer in orde en kan Van Hooydonck laten zien, dat hij met Pascal Eenkhoorn de nodige stappen heeft gezet.

Marik 16 februari 2021 om 13:38

Kelderfan je zegt het eigenlijk helemaal goed. Er zijn genoeg namen die hun kopman kunnen bijstaan. En dan hangt alles af van wat er gebeurt op die dag in de wedstrijd. Pech, vorm van de dag enz. enz.

Michelangelo 16 februari 2021 om 13:39

Een sterke ploeg geeft de mogelijkheid om bepaalde situaties recht te zetten, waardoor je je winstkansen kunt behouden die anders verloren gaan.

Vwb RVV: daar besluit Wout om zelf tegen het asfalt te gaan, en moet hij zijn ploeg daar opbranden om hem terug te brengen. Terwijl hij waarschijnlijk wel nog 1 of 2 mannetjes in steun heeft als hij gewoon op zijn fiets blijft zitten.

Maar uiteindelijk wint niet de ploeg de wedstrijd, maar de kopman. Uitzonderingen zijn de ploegen die een meerkopmannensysteem kunnen hanteren. En dat is bij TJV niet het geval, en daar wordt de kans op een overwinning ook niet groter van. Als je een renner hebt als Wout of Mathieu, dan kun je m.i beter alle eieren in dat ene mandje leggen, en hem afzetten op het moment dat de koers ontploft (of hem zelf laten ontploffen).

Beer 16 februari 2021 om 14:27

Als we de theorie van Marik volgen, kunnen we Roglic dit jaar rustig naar de Tour sturen met Dekker, Martens, Tolhoek, Leemreize, Kooij, Pfingsten & Wynants in steun. Het zijn tenslotte profrenners en die mannen zijn goed genoeg om dergelijke wedstrijden te rijden.

Michelangelo, waarom denk je dat Wout besluit om tegen het asfalt te gaan? Denk je dat hij er zelf bewust voor koos om te vallen? Waarom zou hij dat toch doen; zo express niet op zijn fiets blijven zitten?

Marik 16 februari 2021 om 14:29

Wel interessant beer, het dwingt Roglic dan in ieder geval wel om anders te koersen. En wie weet rijdt Tolhoek wel een top 10. Ik zeg doen.

Beer 16 februari 2021 om 14:32

Tolhoek top 10 in de Tour. Je wordt er niet geloofwaardiger op Marik.

Marik 16 februari 2021 om 14:34

Wie weet Teddy, wie weet. Met zo'n ploeg naar de Tour gaan, betekent dat je op allerlei vlakken kan worden verrast. Wie weet ga ik wel een hashtag in het leven roepen: #freeantwan, of #antwanvoordebollen.

Derrick 16 februari 2021 om 13:44

Inderdaad Michelangelo, Wout besluit daar in de eerste 50 km helemaal uit zichzelf om tegen de grond te gaan, een goeie 45 seconden te verliezen en dan de hele ploeg op te souperen. En ah ja, om even in jouw habitat te blijven, oo het einde wint de sterkste: Mathieu. Jouw berichten zijn te om er eigenlijk nog ernstig op te reageren.

Marik 16 februari 2021 om 13:45

Ik brand van nieuwsgierigheid welk woord Derrick hier is vergeten: “Jouw berichten zijn te om er eigenlijk nog ernstig op te reageren.”

Derrick 16 februari 2021 om 13:49

Te= over the top, onnozel, banaal,.. Kies er maar eentje uit…

Marik 16 februari 2021 om 13:54

Ik heb banaal altijd een mooi woord gevonden, dus dat woord kies ik.
Overigens ben ik het oneens met jouw mening. Het lukt Michelangelo vaak om de juiste snaar te vinden en te raken. Je kunt er alleen over discussiëren of het eventueel met minder woorden kan :)

Derrick 16 februari 2021 om 13:59

Jullie zijn dan ook de 2 beste vrienden op dit forum geloof ik.

Marik 16 februari 2021 om 14:06

Inderdaad, tot op het banale af Derrick

Michelangelo 16 februari 2021 om 14:20

[zit stilletjes te genieten van dit draadje]

Beer 16 februari 2021 om 14:40

Beantwoord je dan nog even in stilte mijn vragen Michel.?

->
Michelangelo, waarom denk je dat Wout besluit om tegen het asfalt te gaan? Denk je dat hij er zelf bewust voor koos om te vallen? Waarom zou hij dat toch doen; zo express niet op zijn fiets blijven zitten?

bloemist 16 februari 2021 om 15:13

Wout is ten val gekomen op honderd km van het einde ( Kortekeer ) en niet na 50 km. Op zijn reserve fiets heeft hij dan ook nog een schakel probleem gehad in aanloop naar de Taaienberg. Twee inspanningen die mogelijk het resultaat beïnvloed hebben.

Beer 16 februari 2021 om 15:39

Vooral dat technisch probleem in de bocht aan de voet van de Stationsberg wordt te vaak vergeten in het wedstrijdverslag. Het is op dat ogenblik dat Alaphillipe er met VDP vandoor gaat en van Aert de inspanning van de wedstrijd levert om terug te komen. Mogelijk wint VDP ook hier weer door pech van van Aert.

Michelangelo 16 februari 2021 om 17:06

Beer, zie antwoord van Bloemist (waarvoor dank).
Waarbij je hopelijk toch snapt dat geen enkele renner “besluit om op het asfalt te gaan liggen”. Maar dat de valpartij van Wout wel de reden was waarom zowel Wout (als met name in die fase zijn ploeg) onnodige energie moest verspillen, en er dus niemand meer overbleef met Wout bij de schifting.

En ergens misschien maar goed: als hij nog 2 man in steun had, was hij dan meteen achter Alaphillipe en VDP aan gestoven? Of had hij gewacht tot zijn mannetje(s) het gat zouden dicht rijden, om een paar km later tot de conclusie te komen dat de vogels gevlogen waren? Het niet hebben van steun maakt dat je eigenlijk geen seconde na hoeft te denken; elk nadeel hep z’n voordeel.

Davide Lappartiente 16 februari 2021 om 17:16

Ja, Michelangelo, ik denk ook dat Wout zijn 2 knechten van wereldformaat had ingezet om het gat te dichten na 200 km als de 2 andere topfavorieten aanvallen.

Beer 16 februari 2021 om 18:50

Maar Michel. toch; als ik moet snappen dat geen enkele renner “besluit om op het asfalt te gaan liggen”, waarom schrijf je dan letterlijk:

“Vwb RVV: daar besluit Wout om zelf tegen het asfalt te gaan” en “terwijl hij waarschijnlijk wel nog 1 of 2 mannetjes in steun heeft als hij gewoon op zijn fiets blijft zitten.”

Je schrijft toch echt wel dat het Wout zijn beslissing was om te vallen. Waarom schrijf je dat zo? Toch niet om wat uit te dagen (trollen?) hoop ik?

En om op jou vraag te antwoorden: als Alaphillipe en VDP gaan dan zal/moet WVA natuurlijk meteen reageren, als hij er de benen voor heeft. Zelfs als hij Teunissen en Dumoulin nog in steun zou hebben. Als één van de groten gaat, moeten de anderen mee.

Beer 17 februari 2021 om 11:44

Michelangelo? :-)

bloemist 16 februari 2021 om 15:31

Wout is niet tegen het asfalt gegaan in RVV. maar wel in een gracht terecht gekomen, met een fietswissel tot gevolg.

Bikeage 16 februari 2021 om 17:31

De juiste terminologie lijkt me “in de gracht gesukkeld” :)

antilek 16 februari 2021 om 17:18

Beer hoe komt dat toch dat v.Aert zoveel pech heeft als Mathieu in de zelfde koers mee rijdt. Geeft wel te denken. Een voordeel voor van Aert is (of zijn supporters) dat hij dan altijd een excuus heeft als hij weer eens achter Mathieu eindigt. Neemt niet weg dat ik v Aert een klasbak vindt en veel respect voor hem hebt. Dat zal jij niet zeggen over v.d.P.

Marik 16 februari 2021 om 18:15

Interessante post

Beer 16 februari 2021 om 18:57

VDP heeft natuurlijk ook wel eens pech als WVA meerijdt. Denk bijvoorbeeld aan Dendermonde; waar VDP pech had met het parcours. En je weet natuurlijk ook wel dat het niet WVA is die naar excuses zoekt bij een nederlaag. Dat is meer de houding van VDP na een verloren wedstrijd. Denk maar aan Biesles, Valkenburg, Sanremo, Siena, Herentals, Dendermonde en ga zo maar door. Ik vind Matje verder wel een klasbak hoor en ik heb veel respect voor zijn fysieke & technische capaciteiten. Voor zijn houding naast/na de koers heb ik echter heel weinig respect; dat klopt. Daarvoor toont hij zelf vaak te weinig respect voor zijn tegenstanders.

assen 16 februari 2021 om 17:59

TJV kan en mag zich echt niet verschuilen achter pech, als ondersteuning in de finale ontbreekt. Ondersteuning komt nl niet alleen van Mike vandaan. Als er weer geen TJV renner bij de laatste 25 of zelfs 40 een klassieker zit, is het gewoon ondermaats, klaar.

S. Morgenstern 16 februari 2021 om 18:02

De enige Vlaamse koers waar dat allerlaatste de afgelopen twee jaar het geval is geweest, was Vlaanderen van vorig jaar. Wat mij betreft sla je nogal een modderfiguur, wanneer je van die realiteit iets maakt waarbij zo´n ondermaatse ondersteuning gemeengoed is geweest.

Beer 16 februari 2021 om 19:02

Dat komt omdat jouw realiteit een beetje vertroebelt is door jouw geel-zwarte bril Morgenstern. Feit is immers dat in tegenstelling tot Roglic, die een TGV voor zich krijgt, van Aert met een minder sterk team moet tevreden zijn. In de finales staat hij er al te vaak alleen voor of er rijdt een ploegmaat zonder winstkansen in de weg.

S. Morgenstern 16 februari 2021 om 19:05

Ik reageer op een inschatting van de ondersteuning die weinig met de realiteit te maken heeft. Daarmee doe ik niet alsof de ondersteuning van Van Aert op het niveau van die van Roglic zit. Totaal niet zelfs. Nutteloze dus om te doen alsof de discussie daar over gaat.

Beer 16 februari 2021 om 19:07

Een inschatting die weinig te maken heeft met jouw realiteit bedoel je. Een passende vergelijking met de ondersteuning van de andere kopman kan misschien helpen om één en ander in te zien.

S. Morgenstern 16 februari 2021 om 19:11

Van Aert die alleen zou zitten in een peloton van nog 40 man is gewoon feitelijk vast te stellen. Dat kon de laatste twee jaar in de Vlaamse klassiekers slechts één maal, dus is het onzinnig om te doen dat dat een beeld is wat voort zou bouwen op een algemeen beeld van de laatste jaren.

Wat is in die discussie, over dat feitelijk waarneembare gegeven, de toegevoegde waarde van een vergelijking met de ondersteuning van die van Roglic? Niemand doet hier toch beweringen alsof Van Aert nog vier knechten heeft bij de laatste twintig? Of lees je mijn tegenspreking als het doen van zo'n bewering? Want dan kunnen we daar het knelpunt vinden.

Marik 16 februari 2021 om 19:14

Zoals zo vaak heeft S.Morgenstern een zeer genuanceerd en realistisch beeld van de werkelijkheid. Fijn dat er forumleden zijn die dit consequent voor elkaar krijgen. Dank daarvoor.

Beer 16 februari 2021 om 19:31

Ik wou er nog bijschrijven, maak er aub geen scorebord-verhaaltje van. Het is al zover. Steeds een 2e man bij de beste 40, totaal geen bewijs van een goede ondersteuning lijkt me. Dan zag het wedstrijdbeeld er toch iets anders uit.

En weer over naar Marik op de motor!

S. Morgenstern 16 februari 2021 om 19:34

Ik reageer toch op een 'scorebord' opmerking? Dat kan niet anders dan op basis van die feiten over het koersbeeld in die klassiekers (dus niet de uitslag, maar over de aanwezige ondersteuning in dat soort groepen). Geen idee waarom je daar een probleem mee hebt. Wellicht past de realiteit in dit geval niet in je straatje.

Beer 16 februari 2021 om 19:49

Die opmerking van assen is, zoals je wel begrepen had, louter een illustratie en ja, uitvergroting van de magere ondersteuning van Jumbo in de klassiekers. Je kan dat falen dan wel proberen te minimaliseren door er een cijfermatig spelletje van te maken, de realiteit is en blijft echter anders.

Murcia 16 februari 2021 om 19:53

Eens met Morgenstern hierover, verder begint Assen in dit draadje met de stelling dat een knecht die niet bij de laatste 25 of 40 zit het bewijs is van ondermaatse ondersteuning. Wat dus betekend dat Jansen in MSR (45e) onvoldoende heeft gepresteerd terwijl het toch duidelijk zichtbaar was dat zijn inspanning op de Poggio een bijdrage leverde aan het succes van zijn kopman. De fixatie op eindklassering van knechten moet in mijn ogen worden vervangen door een beoordeling van hun werk voor de kopman.
In Vlaanderen was dat onvoldoende maar dat betekend niet dat Wout in de andere koersen zo veel te klagen had over zijn ploeg.

S. Morgenstern 16 februari 2021 om 20:06

Dus een uitvergrote weergave van de werkelijkheid is bevredigend, wanneer je een falende ondersteuning vast wil stellen? Die lat ligt niet zo hoog dan.

Beer 16 februari 2021 om 20:17

Nee hoor, de falende ondersteuning kan je gewoon vaststellen door naar de wedstrijden te kijken. Heb je verder geen telraampje voor nodig, zoals Murcia al terecht aangeeft

S. Morgenstern 16 februari 2021 om 20:44

Dat gewoon naar wedstrijden kijken, zonder vernauwde focus op de afwezigheid van wat je idealiter zou willen zien, zou ik je wel aan kunnen raden. Geeft een veel reëler beeld van wat er allemaal gebeurd in die koersen. Daarnaast geeft het je wat meer materiaal om een weloverwogen mening te vormen in dit soort discussies en genuanceerder naar dit onderwerp te kijken.

Beer 16 februari 2021 om 20:56

Die vernauwde focus heb je in elk geval niet nodig om te zien dat het geen topteam is wat van Aert meekrijgt in de klassiekers. Dat ziet immers iedereen, op een paar die-hard Jumbo-fanboys na. Al de rest is typische Morgenstyle-prietpraat. Veel geblaat, maar helaas ook weinig wol.

Marik 16 februari 2021 om 21:01

Ik vermoed dat jij ‘s nachts uitstekend slaapt beer, heb ik dat goed?

S. Morgenstern 16 februari 2021 om 21:01

Van Aert heeft zeker geen topteam om zich heen. Niemand die ik dat punt zie maken hier. Enkel mensen die zich verzetten tegen een karikatuur die wordt gemaakt van zijn ondersteuning, die zich heel makkelijk laat weerleggen door te verwijzen naar concrete koersen.

Ik ben bang dat je je verder weer aan het verzetten bent tegen windmolens, wanneer je je moet bedienen van gefabriceerde meningen om je tegen te richten. Succes nog daarmee!

Beer 16 februari 2021 om 22:12

Mooi dat je het ondertussen kan toegeven Morgenstern. Is ooit anders geweest.

S. Morgenstern 16 februari 2021 om 22:28

Is werkelijk nooit anders geweest!

Prima wanneer jij je dit soort draadje in wil werpen met doelpalen die niets met de discussie te maken hebben (zo'n vergelijking met de ondersteuning van Roglic bijvoorbeeld).

Het wordt echter kwalijk wanneer je je van regelrechte leugens gaat bedienen. Als dat echt je stijl is, dan ben ik definitief klaar met je.

Beer 16 februari 2021 om 22:46

Gelukkig ben jij niet degene die mag bepalen hoe er gediscussieerd mag worden. Veel succes verder met het vechten tegen de karikaturen die er van je team worden gemaakt. Zoals je weet, zijn deze gebaseerd op de realiteit. Je kan de scherpe kantjes misschien wel weggommen; de kern staat in inkt. Net zoals je posts hier waarin je de Jumbo-klassieker-kern keer op keer verdedigd. Ik vrees dat je zelf de leugenaar bent.

S. Morgenstern 16 februari 2021 om 22:51

Ik bepaal wel welke discussies ik nog aan ga en die met jou horen daar om genoemde redenen niet meer bij. Daar gaat mijn laatste post over, hoe jij je hier verder wil opstellen moet je helemaal zelf weten.

Beer 16 februari 2021 om 22:59

Dat is jou keuze. Jammer dat je je verstopt achter een lege beschuldiging aan een ander om de discussie niet verder te moeten aangaan. Je had ook kunnen schrijven ‘ik ben van mening veranderd’. Maar goed.

Marik 17 februari 2021 om 06:26

edit wf: niet doen

Beer 17 februari 2021 om 08:12

edit wf: niet doen

Kelder is de Man 17 februari 2021 om 08:16

Vooral storend dat deze sneue vetes het laatste reacties kader vervuilen.

Headlines

Materiaalzone

Populair