Mike Teunissen en Jumbo-Visma heersen in Duinkerke: “Hadden alles onder controle”

Mike Teunissen en Jumbo-Visma heersen in Duinkerke: “Hadden alles onder controle”

©Cor Vos

zaterdag 18 mei 2019 om 18:35
Interview

Winst in de koninginnenrit én steviger leider. In tegenstelling tot gisteren kon Mike Teunissen vandaag wel breeduit lachen in de Vierdaagse van Duinkerke. “Met dank aan een super team”, vertelde hij na afloop aan WielerFlits. “We verloren hier nooit de controle.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
“We hoopten met de ploeg zo lang mogelijk de controle te houden”, begint Teunissen zijn relaas. “Niet gemakkelijk op dit moeilijk parcours. Die acht beklimmingen in en rond Cassel hakten er zwaar in. Maar we zijn geslaagd in onze opdracht. En daar heeft iedereen zijn steentje toe bijgedragen.” Al kreeg Tony Martin een speciale vermelding. “Die telde voor drie, vandaag.”

Morgen vierde voor Groenewegen?
Jumbo-Visma controleerde tot aan de voet van de slotklim, tot Stijn Vandenbergh zijn AG2R-ploegmaat Clémént Venturini lanceerde. Alleen Teunissen zelf en Amund Grøndahl Jansen konden volgen. “Als je met twee deel uitmaakt van een kopgroep van drie, dan weet je dat het goed zit”, aldus Teunissen nog. “Fantastisch dat ik het kan afmaken. Het doet goed, want het was al even geleden dat ik nog kon winnen (zijn laatste UCI-zege was de proloog van de Tour de l’Ain in 2015, red).  Deze pakken ze mij in elk geval niet meer af.”

Morgen wacht het Jumbo-Visma zevental in Duinkerke nog een laatste klus. “We mikken vol op een vierde ritzege van Dylan. En meteen hopen we zo ook de leiderstrui met succes te verdedigen.” Teunissen heeft in het klassement 14 seconden voorsprong op… zijn ploegmaat Jansen, 22 op Jens Keukeleire. Zonder tegenslag heeft de Limburger ook zijn eerste eindzege in een rittenkoers op zak.

Op schema voor de Tour
Leuk extraatje: met de prestaties van zowel Teunissen, Jansen, Martin als Groenewegen zelf deed dit viertal ook een pak vertrouwen op richting de Ronde van Frankrijk. Al blijft Teunissen daar voorzichtig in. “Dat we het hier alle drie zo goed doen, is uiteraard een prima signaal richting de Tour. Maar tezelfdertijd moeten we beseffen dat de Tour nog van een ander niveau is dan deze rittenkoers.”

Na Duinkerke rijden Teunissen en co nog de Hammer Series in Noorwegen, onmiddellijk daarna vertrekt de Tourkern op hoogtestage naar de Sierra Nevada. Vervolgens wordt de sprinttrein helemaal op scherp gezet in de ZLM Tour, de laatste voorbereiding op de Ronde van Frankrijk. “En ik neem er nog het NK bij vooraleer we in Brussel een gooi doen naar geel”, besluit Teunissen, die naast de roze trui ook eigenaar is van de groene puntentrui. Tijdens de slotrit – Roubaix-Duinkerke – zal die gedragen worden door Groenewegen.

Dit artikel delen:

10 Reacties

HennieK 18 mei 2019 om 18:47

Het lijkt er toch sterk op dat Jumbo Visma het allemaal wat beter op orde heeft dan Team Sunweb. Wat de afgelopen jaren misschien andersom was.

0
wielrenner 18 mei 2019 om 18:53

Zeven renners van de top 10 zijn geen WTrenners!!

0
Chasse_patate 18 mei 2019 om 19:17

Als je dan wilt zeuren heb dan je facts richt. Waren er 6 geen WT.

Maar als je alleen maar zeurt. Lees dan deze topics niet.

0
S. Morgenstern 18 mei 2019 om 19:53

Dan zou je hopen dat die van Roompot misschien ook eindelijk eens goed uit de verf komen.

0
Mwielerfan 18 mei 2019 om 20:31

De wt teams starten ook niet met hun beste renners he

0
Apenstaartjekin 19 mei 2019 om 10:49

Tegelijkertijd zie ik ook een André Greipel, Niki Terpstra, Laporte, Dupont en Vandenbergh in de lijst die eigenlijk gewoon in die top 10 moesten staan.

0
Nikolai 18 mei 2019 om 19:41

Klopt: het is niet allemaal WT-niveau wat hier rijdt. Maar de mannen van TJV laten zien dat ze meer dan goed op schema zitten richting de Tour. En als dan een goede Laurens de Plus de laatste vacante plek inneemt, kan het maar zo een heel mooi openingsweekend worden met een massasprint en een ploegentijdrit. Ik weet het: ik loop vooruit op de muziek, maar dromen mag. Toch?

0
PietFriet 18 mei 2019 om 19:53

Tony Martin was twee klassen beter dan de rest van het veld. De top 20 kon zijn wiel nauwelijks houden.

0
vanSpringel 18 mei 2019 om 21:04

De kwaliteit van Der Tony was vandaag in ieder geval ontegenzeggelijk onovertroffen. Hij deed zijn bijnaam alle eer aan.

0
maklukzat 18 mei 2019 om 22:55

Was leuk om te zien. Mannetje van Cofidis kwam naast Tony Martin op kop rijden, maar hield het maar even vol en was weg.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone