‘Mike Teunissen dicht bij overstap naar Bahrain Merida’

‘Mike Teunissen dicht bij overstap naar Bahrain Merida’

foto: Sirotti

zaterdag 9 juni 2018 om 09:14

De kans is groot dat Mike Teunissen volgend seizoen voor Bahrain Merida zal koersen. Het Engelstalige wielermedium Cyclingnews laat op basis van bronnen dicht bij het vuur weten dat de overstap van de Limburger ‘bijna voltooid’ is. Naast Teunissen zullen naar alle waarschijnlijkheid ook Rohan Dennis, Phil Bauhaus en Jan Tratnik de overstap maken naar de formatie uit Bahrein.

Mochten Teunissen en Bauhaus daadwerkelijk de overstap maken naar Bahrain Merida, dan zou dit een flinke klap betekenen voor hun huidige werkgever Sunweb. De 25-jarige Teunissen wist zich dit seizoen op klassiek vlak te onderscheiden met een tweede plaats in Dwars door Vlaanderen én een elfde stek in Parijs-Roubaix. Ook gold hij in de voorbije Tour de France als een belangrijke schakel in de sprinttrein van Michael Matthews.

Volgens één bron is de transfer van Teunissen ‘zo goed als rond’. De twee jaar jongere Bauhaus – die te boek staat als een talentvolle sprinter – is nog in onderhandeling met Bahrain Merida. Dit seizoen wist de Duitser een etappe te winnen in de Abu Dhabi Tour, terwijl hij vorig jaar nog een rit wist te pakken in het Critérium du Dauphiné. Het is volgens Cyclingnews nog niet duidelijk wanneer de Duitser de puntjes op de i zet.

Overgang Dennis nagenoeg rond, deal Tratnik definitief beklonken
Teunissen zal bij Bahrain Merida waarschijnlijk het gezelschap krijgen van Rohan Dennis. Volgens Cyclingnews is de transfer van Dennis nagenoeg in kannen en kruiken. Volgens meerdere bronnen zijn beide partijen er zo goed als uit. Dit zou betekenen dat de 28-jarige Australiër na meer dan vier jaar afscheid neemt van BMC.

Dennis wist de Amerikaanse formatie in totaal twintig overwinningen te bezorgen, voornamelijk in tijdritten. Zo was hij dit jaar vier keer de beste tegen de klok, waaronder in de recente Giro d’Italia.

Een transfer die volgens de website al definitief is afgerond, is die van Jan Tratnik. De 28-jarige Sloveen komt over van het Poolse CCC Sprandi Polkowice, waar hij dit seizoen zijn doorbraak wist te forceren. Zo won hij dit jaar al vier wedstrijden, waaronder de Volta Limburg Classic en de afsluitende tijdrit in de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali. Hij eindigde ook als tweede in de Ronde van Luxemburg én als vijfde in de Brabantse Pijl.

Dit artikel delen:

54 Reacties

Samlambeej 9 juni 2018 om 15:40

@Frits des Jeux
https://www.procyclingstats.com/team/bora-hansgrohe-2018
veel meer rijpe en gerodeerde gasten om de koers voor je te controleren (doen ze nu al) o.a. Pfingsten, Bodnar, Kolar, … en als dan gasten als Pelucchi en Rüdiger Selig de sprint voor je gaan aantrekken zit je wel goed. Probleem bij Sunweb is dat ze nog allemaal op gelijke hoogte staan.

0
ONCE 9 juni 2018 om 17:34

Ik zou ipv Bauhaus niet een "gearriveerde" naam als Ackermann ofzo halen (even buiten beschouwing gelaten of dat soort gasten uberhaupt weg willen). Vind ik nou niet echt een signaal van vertrouwen richting Walscheid die een plek opschuift in de hegemonie en ook bewezen heeft een talentvolle sprinter te zijn, misschien wel meer talent dan Bauhaus.
Nee, sunweb kennende halen ze vast wel weer een jong duits talent van CT niveau. En dat doen ze vooralsnog prima

0
Koel 9 juni 2018 om 19:07

Dat een andere renners het kopmanschap kregen is niet geheel verwonderlijk en pas een probleem wanneer hij opdracht had gekregen om bij de kopman te blijven.
Hij kan niet in de schaduw van Matthews staan, maar de twee Belgische “aanwinsten” bakten er niet al te veel van, met als resultaat dat hij zijn kans greep en enkele prima resultaten neerzette.
SUNWEB renners zijn klaarblijkelijk erg in trek…

0
RidderHans 30 juni 2018 om 10:00

weg geplaveid voor Van Aert. Kom maar door

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone