‘Mike Teunissen dicht bij overstap naar Bahrain Merida’

‘Mike Teunissen dicht bij overstap naar Bahrain Merida’

foto: Sirotti

zaterdag 9 juni 2018 om 09:14

De kans is groot dat Mike Teunissen volgend seizoen voor Bahrain Merida zal koersen. Het Engelstalige wielermedium Cyclingnews laat op basis van bronnen dicht bij het vuur weten dat de overstap van de Limburger ‘bijna voltooid’ is. Naast Teunissen zullen naar alle waarschijnlijkheid ook Rohan Dennis, Phil Bauhaus en Jan Tratnik de overstap maken naar de formatie uit Bahrein.

Mochten Teunissen en Bauhaus daadwerkelijk de overstap maken naar Bahrain Merida, dan zou dit een flinke klap betekenen voor hun huidige werkgever Sunweb. De 25-jarige Teunissen wist zich dit seizoen op klassiek vlak te onderscheiden met een tweede plaats in Dwars door Vlaanderen én een elfde stek in Parijs-Roubaix. Ook gold hij in de voorbije Tour de France als een belangrijke schakel in de sprinttrein van Michael Matthews.

Volgens één bron is de transfer van Teunissen ‘zo goed als rond’. De twee jaar jongere Bauhaus – die te boek staat als een talentvolle sprinter – is nog in onderhandeling met Bahrain Merida. Dit seizoen wist de Duitser een etappe te winnen in de Abu Dhabi Tour, terwijl hij vorig jaar nog een rit wist te pakken in het Critérium du Dauphiné. Het is volgens Cyclingnews nog niet duidelijk wanneer de Duitser de puntjes op de i zet.

Overgang Dennis nagenoeg rond, deal Tratnik definitief beklonken
Teunissen zal bij Bahrain Merida waarschijnlijk het gezelschap krijgen van Rohan Dennis. Volgens Cyclingnews is de transfer van Dennis nagenoeg in kannen en kruiken. Volgens meerdere bronnen zijn beide partijen er zo goed als uit. Dit zou betekenen dat de 28-jarige Australiër na meer dan vier jaar afscheid neemt van BMC.

Dennis wist de Amerikaanse formatie in totaal twintig overwinningen te bezorgen, voornamelijk in tijdritten. Zo was hij dit jaar vier keer de beste tegen de klok, waaronder in de recente Giro d’Italia.

Een transfer die volgens de website al definitief is afgerond, is die van Jan Tratnik. De 28-jarige Sloveen komt over van het Poolse CCC Sprandi Polkowice, waar hij dit seizoen zijn doorbraak wist te forceren. Zo won hij dit jaar al vier wedstrijden, waaronder de Volta Limburg Classic en de afsluitende tijdrit in de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali. Hij eindigde ook als tweede in de Ronde van Luxemburg én als vijfde in de Brabantse Pijl.

Dit artikel delen:

54 Reacties

Jean Dumas 9 juni 2018 om 11:03

Pozzovivo en Nibali in de Giro, Avermaet en Dennis in de Tour. Zo gek klinkt dat niet.

0
ronddraaien 9 juni 2018 om 11:04

Haha 750k per jaar voor Teunissen! Laporte is even oud, beetje hetzelfde type, en heeft ook een aflopend contract, wat zou die dan kunnen vragen? Meer dan een miljoen? Doe eens normaal mensen.

0
MatthiasVDH 9 juni 2018 om 11:12

drie kwart miljoen voor een renner die al bijna drie jaar op zoek is naar zijn tweede profzege en pas sinds dit jaar de aansluiting heeft gemaakt met de subtop in de klassiekers. Geen wonder dat ploegen failliet gaan. Ik denk dat als Teunissen hier zou meelezen hij eens goed zou lachen.

0
SCIC 9 juni 2018 om 11:13

Van CCC blijft qua niveau niet veel over als nu ook Tratnik vertrekt.

0
koos1 9 juni 2018 om 11:21

Jammer als hij zou vertrekken bij Sunweb, daar is hij toch een van de kopmannen in het voorjaar. Misschien betekend zijn vertrek dat Sunweb volgendjaar alles op de rondes gaat zetten en er extra (klim)renners voor Dumoulin bij de ploeg gaan komen.

0
Nibs 9 juni 2018 om 11:22

Ik ben er helemaal niet zeker van dat dit in dienst van gva zal zijn wel integendeel.
Gva wil zijn vertrouwde helpers mee naar een nieuwe ploeg en dar gaat toch wel over een man of 5.
Ik denk bahrain heeft ingezien dat het sop de kolen niet waard is wat gva betreft. Beter te investeren in jeugd. Heel het gva verhaal past ook niet meer in wat verbrugghe laatst aanstipte als prioriteiten, zijnde de kern rond nibali vesterken.
Denk trouwens niet dat sunweb zo een gezellig ploegje is zoals hier vlotjes wordt verondersteld.

0
Jovic 9 juni 2018 om 11:24

Sunweb loopt leeg als ze daar niet slimmer te werk gaan, toch al niet de bijdehandse ploeg van het peloton.

0
Samlambeej 9 juni 2018 om 11:51

Laat lekker gaan als Mikey toe is aan ‘een nieuwe omgeving.’ Wat hij gepresteerd heeft in ’18 deed Edward Theuns ‘m al voor. Loonsuggesties hier totaal uit de lucht gegrepen.
Ik zie met Bauhaus en Tratnik nog 2 budgetaankopen van renners die misschien nog een stap kunnen zetten.

0
japio 9 juni 2018 om 11:55

Ik zou het niet eens zo’n slechte keuze vinden. Sunweb richt zich meer en meer op de grote rondes. En dan bij Bahrein eerst wellicht in de schaduw van GvA en daarna er zelf staan.

0
Arema Pro Cycling Team 9 juni 2018 om 12:10

Vraag me af of hij nu nog wel mee mag naar de Tour?

0
EmPeHa 9 juni 2018 om 12:29

Dat is wel eens een dingetje bij Sunweb, maar ze zitten niet dik in het aantal renners dit jaar. Ze kunnen het niet veroorloven vertrekkende renners nu al niet meer op te stellen.

0
assen 9 juni 2018 om 12:31

Theunissen is een belofte voor volgende jaren. Bahrain gokt, en trekt portemonnee.

Nu heeft Sunweb die Theuns. Die viel enorm tegen dit jaar. Vervaeke viel ook wat tegen. Enfin, Sunweb heeft inderdaad wat te doen …

0
vlek 9 juni 2018 om 12:32

Teunissen moest dit voorjaar veel te lang genoegen nemen met een plek achter Matthews, Andersen en Theuns. Die laatste werd zelfs voor Roubaix weer aangeduid als de man waarvoor gewerkt moest worden. Daarnaast werd hij niet opgesteld in het openingsweekend. Ze hebben hem weinig aanleiding gegeven om een grote zak met geld aan zijn neus voorbij te laten gaan.

0
Skedel 9 juni 2018 om 12:40

Rip Mike, maar kan het ergens maar moeilijk geloven dat je zo een overstap zou maken.

0
kelderfan 9 juni 2018 om 12:48

@vlek
Eens want Teunissen heeft groot gelijk in deze.

0
Chrys 9 juni 2018 om 12:55

Teunissen is bij Sunweb verder gegroeid ten opzichte van wat hij bij TLJ liet zien, maar werd ten onrechte achter slecht presterende kopmannen geplaatst. Logisch dat hij weer verkast.

0
LB117 9 juni 2018 om 13:07

Ok, dan maken we er 450 k per jaar van.. ook niet gek..
Wat ik wilde aangeven is dat Teunissen een wellicht iets bovengemiddelde beroepsrenner is en dus voor een significante salaris verbetering gewoon voor Bahrein-Merida gaat rijden

0
flashke 9 juni 2018 om 13:21

Colbrelli rijdt daar ook nog, dus sowieso wordt Teunissen in de meeste voorjaarsklassiekers niet de absolute kopman. Als Van Avermaet en/of Van Aert er dan nog bij komen, denk ik niet dat hij bepaald meer vrijheid zal krijgen dan nu het geval is.

0
Koel 9 juni 2018 om 13:24

Kragh Andersen in de vorm van vorig jaar is geen mindere kracht, dus zo’n ramp is het niet.
Eerder las ik hier ook dat het zonde was dat Mike voor Bauhaus moest knechten, dat zal daar dus niet veel anders worden…..
Van harte gegund voor beide overigens!

0
Frits des Jeux 9 juni 2018 om 13:46

Bauhaus zou ik proberen te vervangen door Ackermann. Die zit bij Bora achter Bennet en Sagan. Kan bij Sunweb toch direct achter Matthews komen.

0
Samlambeej 9 juni 2018 om 14:22

@Frits des Jeux
de basis is beter bij BORA en het is ook een duitse ploeg

0
SteadyEddy 9 juni 2018 om 14:29

Van Schip halen als vervanger.

0
hophop 9 juni 2018 om 14:30

jammer voor Sunweb maar dienen ook eens bij zichzelf te raden te gaan, m.i. TEVEEL aandacht voor enkele renners en ook een nogal beperkt programma.

0
Scott Sunderland 9 juni 2018 om 14:36

Ik zou Teunissen ook geen absolute kopman maken. Leuke renner die zijn visitekaartje dit jaar heeft afgegeven. Maar (nog ) geen absolute topper.

0
Frits des Jeux 9 juni 2018 om 15:24

@Samlambeej. Welke basis? Zo slecht presteren ze bij Sunweb nou niet en hebben ook bewezen goed te zijn in talentontwikkeling

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone