Miguel Ángel López twee jaar langer bij Astana

maandag 20 juni 2016 om 13:09
Miguel Ángel López twee jaar langer bij Astana

foto: Sirotti

De toekomst Miguel Ángel López is bekend. De kersverse winnaar van de Ronde van Zwitserland heeft zijn aflopende contract met twee jaar verlengd bij Astana. De Kazachstaanse ploeg heeft dat vandaag bekendgemaakt.

De 22-jarige Colombiaan blijft tot minstens het eind 2018 in dienst van de ploeg van Alexander Vinokourov. “Ik heb besloten twee jaar langer bij Astana te blijven omdat ik wil blijven groeien”, zegt López op de website van zijn ploeg.

“In de afgelopen twee seizoenen heb ik in het shirt van Astana mooie resultaten behaald en dat is het gevolg van een goede samenwerking met de managers, ploegleiders en staf. Ik heb nog steeds veel te leren en ik ben er zeker van dat ik me hier bij Astana veel zal verbeteren, met het doel om het goed te doen in de grote rondes.”

Vinokourov laat weten trots te zijn op zijn Colombiaanse renner: “Ik denk dat hij in de toekomst een grote ronde kan winnen.”

Dit artikel delen:

17 Reacties

vinnievidefietsen 20 juni 2016 om 13:12

Goh, wat een geluk zeg met al die talentvolle renners in je ploeg, jonge renners ook, die allemaal een grote ronde kunnen winnen in de toekomst. Doen ze goed daar! Bij Movistar ook al! Toch eens een kijkje in hun keuken (kastje) nemen om te zien wat “wij” daar van kunnen leren…

josi 20 juni 2016 om 13:16

Nibali hoogstwaarschijnlijk weg, dus Lopez kan uitgroeien tot de tweede Astana-kopman voor het grote rondewerk naast Aru. Zou me niet verbazen als hij hem de komende jaren zelfs overvleugelt.

Arry1337 20 juni 2016 om 13:19

Lees jullie artikelen nou eens na, voordat ze gepost worden. Ik hou van deze site, kijk er dagelijks 10 keer op, maar het is zo jammer dat er zovaak slordigheden in de teksten zitten :(

3 fouten in zo'n kort artikel …

Ron Janssen 20 juni 2016 om 15:14

Arry1337 Kinderachtig geen belangrijke fouten, en zovaak schrijf je niet aan elkaar!

jooprioolpijp 20 juni 2016 om 15:23

Toch blijf ik met een vraag zitten: waarom zit dit soort knapen (eerder b.v. Aru) bij Astana? Is dat een kwestie van budget? Zijn dit soort jongens op deze leeftijd al onbetaalbaar voor, zeg, TLJ? Of is dat betere scouting door Astana? Of juist betere training nadat ze zijn binnengehaald waardoor de potentie d’r wel uitkomt (itt bij TLJ als ik het WF forum mag geloven)?

miguelon 20 juni 2016 om 15:45

Deze renner is iemand die al meteen slechts haalbaar was voor 7/8 ploegen…

Titaantje 20 juni 2016 om 15:57

@joop: winnaar Tour de l’Avenir op 20-jarige leeftijd. Enorm talent. Ik denk dat TLJ inderdaad moeite heeft om dat soort jongens te binden, tenzij ze Nederlands zijn.
Daarnaast, als jij klimmer bent en niet de Nederlandse nationaliteit hebt… wat is dan de aantrekkingkracht van TLJ tov een Sky, Movistar, Astana, BMC en Etixx?

schipperaar 20 juni 2016 om 16:02

@titaantje
Goeie vraag.

Arry1337 20 juni 2016 om 16:07

@Ron Janssen
Dus kritisch is kinderachtig? En inderdaad, zovaak schrijf ik verkeerd. Alleen schrijf ik geen artikel, slechts een reactie. Wanneer mijn reactie een artikel was had ik het beter nagelezen.
Ik zie op de site geregeld stijl- en schrijffouten, en meestal zeg ik er niets van. Soms vind ik het alleen nodig om de redactie hierop te wijzen, omdat ik het idee heb dat ze de intentie hebben een professionele site (en op termijn brand) te worden. Wanneer je wilt groeien als onderneming in de journalistiek, is de taal die gebruikt wordt, en het aantal fouten dat gemaakt wordt inherent aan het succes.
Ik zie deze site graag succesvol, vandaar mijn ‘kinderachtige’ reactie.

schipperaar 20 juni 2016 om 16:20

@arry
Tussen was en had, moet ook een komma, tussen wordt en inherent ook, maar als je zo vaak verkeerd schrijft, kun je best je post eerst nalezen, alvorens te plaatsen.

josi 20 juni 2016 om 17:35

@schipperaar, Behalve dat jouw taalkundige opmerkingen ook deels onjuist zijn, heeft Arry natuurlijk wel een punt. Van een artikel mag je een hoger taalkundig niveau verlangen dan van de reacties daarop. Ik vind het zelf niet zo erg, zolang het bericht inhoudelijk maar duidelijk is.

koos1 20 juni 2016 om 17:49

Benieuwd wat hij kan in Vuelta daar zal hij normaal toch een vrijerol krijgen voor het klassement. Of Aru zou al naar de Vuelta moeten willen als kopman.

schipperaar 20 juni 2016 om 17:49

@josi
Het gaat om die splinter en die balk, en die eerste steen. Redacties blinken niet altijd uit in foutloos nl, so what? Als iets niet klopt, geef het gewoon door, aldoende leerdt, ook voor de redactie.

Romāns Vainšteins 20 juni 2016 om 18:31

Loop niet zo te nuilen met je nuffige taalgewauwel schippie, je kan zonder.

klootje kriekeljon 20 juni 2016 om 18:39

En ook zonder minimaal 6 komma's in je reacties Schippie! Houd het maar bij trainingsadviezen kerel.

2 komma's in een zin is vrijwel altijd een opsomming of een tangconstructie, mits goed gebruikt dan. En 3 komma's in een zin (zonder opsomming) is gewoon overdaad, onnodig, onduidelijk, maar vooral foutief taalgebruik.

pirazzi 20 juni 2016 om 18:49

Eerst d8 ik waar gaat dit over maar zie nu inderdaad dat in de eerste zin een fout zit (geen van), en dat in de tweede alinea het eind beter vervangen kan worden door “einde”. De derde fout is nog even zoeken.

Romāns Vainšteins 20 juni 2016 om 21:41

Aanvankelijk waren ze waarschijnlijk 1 vd 2 accenten in zijn naam vergeten maar hebben die rakkers dat ff snel verbeterd.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair