Miguel Ángel López: “Geweldig om voorbereiding op Tour zo af te sluiten”
foto: Cor Vos
dinsdag 8 juni 2021 om 18:55

Miguel Ángel López: “Geweldig om voorbereiding op Tour zo af te sluiten”

De eerste Colombiaanse winnaar op de top van de mythische Mont Ventoux heet Miguel Ángel López. Een maand voor de Mont Ventoux-etappe in de Ronde van Frankrijk liet hij alvast zien dat hij in vorm is door op de flanken van de beklimming ruim twee minuten van de concurrenten weg te fladderen om zodoende de overwinning in de Mont Ventoux Dénivelé Challenge voor zich op te eisen.

De Colombiaanse klimspecialist was zich vooraf bewust van zijn favorietenstatus, zo zegt hij in een terugblik. “Zowel ik als Enric Mas werden door velen getipt als de topfavorieten. Onze ploeggenoten hebben het onderweg fantastisch gedaan. Zij maakten het ons makkelijker, maar we moesten het nog wel even afmaken. Ik ben heel blij om dat op deze manier te kunnen doen.”

“Het was zeker niet eenvoudig. Ook voor mij was het een lange klim. Maar het was lastig voor iedereen, zeker nadat we al een hoog tempo ontwikkelden op de eerste beklimming van de de Ventoux. Daarna ging het op de slotklim ook heel hard. Dat maakte het wat eenvoudiger voor mij om van ver aan te vallen, want mijn rivalen waren al wat meer vermoeid.”

Op de legendarische Kale Berg boekte López na een demonstratie bergop zijn derde overwinning van het seizoen. In aanloop naar de grootste wielerwedstrijd van het jaar bewees hij dat het met zijn vorm wel goed zit. “Het is geweldig om mijn voorbereiding voor de Tour de France zo af te kunnen sluiten.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
8 juni 2021 20:20
Wat is er aan de hand, hoe kan dit allemaal ineens, waanzinnige boterhammen?
    8 juni 2021 21:43
    Je hebt het over Miguel Angel. Geen pannenkoek. Die doet nu nou niet iets wat hij niet eerder heeft laten zien.
8 juni 2021 22:26
De Tour begint op 26 juni, over 18 dagen. Hij zal wel weten hoeveel hij nog moet rusten of trainen, anders zijn begeleiding wel.
8 juni 2021 23:03
Laten die profs die voor een AK gaan nu maar vaker vroeg aanvallen svp.
9 juni 2021 09:42
Ik hoop dat hij deze keer wel op zijn fiets blijft zitten.

Ook kijk ik uit naar de waanzinnige strijdplannen die Movistar ten tonele zal brengen.

Toch een renner waar je vaak veel van verwacht, maar die het dan uiteindelijk altijd weer ergens laat liggen.
9 juni 2021 10:53
Na Padun zit ook Lopez op de menselijke limiet: FTP 6,4w/kg. Lopez raffelde de Ventoux af in 57:55. Op Strava heeft de nummer 2 van de wedstrijd Rodriguez zijn gegevens gepubliceerd: 1:00:12 355w. Als Rodriguez 63kg weegt dan heeft hij 5,6w/kg getrapt. Extrapoleren naar tijd en gewicht van Lopez brengt 6,2w/kg op papier. De gemiddelde hoogte op de Ventoux bedraagt zo'n 1100m (van 312m naar 1894m), waardoor de zuurstof opname afneemt tot 96,4%, en daarmee zit Lopez exact op de limiet. Netjes hoor. Wie volgt?

Reacties zijn gesloten.