Crispin wint aantrekkelijk EK voor beloften, Tim van Dijke vijfde

Crispin wint aantrekkelijk EK voor beloften, Tim van Dijke vijfde

foto: Cor Vos

zondag 10 november 2019 om 13:14

Mickael Crispin is de nieuwe Europees kampioen in de beloftencategorie. De Fransman was op een aantrekkelijk Europees kampioenschap na meer dan veertig minuten crossen net iets sterker dan de Belg Timo Kielich en de Fransman Antoine Benoist.

Het EK veldrijden voor beloften werd – in tegenstelling tot de andere categorieën eerder op de dag – een open wedstrijd. Niemand toonde zich tijdens de wedstrijd het sterkste, waardoor een selecte groep geruime tijd met elkaar om de zege leek te gaan strijden.

Benoist toont zich in openingsfase
Antoine Benoist was vroeg in de wedstrijd de eerste coureur die een gaatje wist te slaan, maar hij zag een groep achtervolgers met daarbij Mickael Crispin, Timo Kielich, Ryan Kamp en Toon Vandebosch nog voor halverwege cross weer de aansluiting maken. Vooral Kamp oogde in deze fase sterk: hij had als eerste de aansluiting met de Fransman gemaakt.

Ook enkele coureurs achter dit leidende vijftal waren op dat moment nog niet kansloos voor de zege. Onder meer Andreas Goeman en Tim van Dijke volgden op minder dan twintig seconden. Daardoor moesten de vijf leiders door blijven rijden, en kwam alles aan op de laatste ronde.

Val maakt einde aan droom Kamp
Deze bleek fataal te zijn voor de ambities van Kamp. Vlak voor het ingaan van deze laatste ronde kwam de coureur uit Raamsdonkveer ten val in de materiaalpost, waardoor hij de kop van de wedstrijd moest laten gaan. De Nederlander leek bijna weer de aansluiting te maken, maar op dat moment was het over. Als zevende zou hij uiteindelijk de wedstrijd besluiten.

Crispin Europees kampioen
Vier coureurs bleven vervolgens over in de strijd om de overwinning. Vandebosch kwam ten val, moest zijn droom opgeven en zou als vierde eindigen, waardoor Crispin, Kielich, en Benoist onderling de medailles mochten verdelen. Van hen bleek Crispin nog over de meest frisse benen te beschikken: hij greep in Silvelle met een kleine voorsprong op zijn concurrenten de Europese titel. Kielich sprintte vlak daarachter naar plaats twee voor Benoist. Van Dijke werd de beste Nederlander op de vijfde plaats.

foto: Cor Vos

Uitslag EK veldrijden, flag-it Silvelle
Beloften mannen
flag-nr1 flag-fr Mickael Crispin in 46m47s
flag-nr2 flag-be Timo Kielich op 8s
flag-nr3 flag-fr Antoine Benoist op 9s
4. flag-be Toon Vandebosch op 26s
5. flag-nl Tim van Dijke op 42s
6. flag-be Andreas Goeman op 48s
7. flag-ch Kevin Kuhn op 51s
8. flag-nl Ryan Kamp op 53s
9. flag-gb Thomas Mein op 59s
10. flag-be Jarno Bellens op 1m03s

Dit artikel delen:

6 Reacties

Dolfy 10 november 2019 om 13:21

Jammer van de val van Kamp, was goed bezig tot dan. Ook VandeBosch gevallen. Kielich de hele race meer aan het achtervolgen. Crispin sterk na de solo van Benoist in het eerste deel van de race.

Franco Ballerini 10 november 2019 om 15:00

Ik zag de val net pas in de samenvatting. De Belgische commentatoren ontging het totaal, maar het was ook niet goed in beeld. Zag er wel merkwaardig uit, alsof hij ergens aan bleef haken.

Oblomov 10 november 2019 om 13:24

Aantrekkelijk lijkt me een groot woord voor dit geploeter op een onooglijk parcours….

Peter Lippens 10 november 2019 om 13:31

Het was wel een aantrekkelijke en spannend verloop al was het parcours ook meer geschikt voor een kermiscross voor masters.

Franco Ballerini 10 november 2019 om 13:53

De Fransen zijn zowel bij de jongens als meisjes goed in opkomst.

platteprijs 10 november 2019 om 17:34

In deze categorieën is dat geen verrassing. Alleen halen ze nooit de profs.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair