Mick van Dijke vervult invallersrol met verve: “Bewezen dat ik hier wel degelijk iets te zoeken heb”

maandag 4 april 2022 om 13:49
Mick van Dijke vervult invallersrol met verve: “Bewezen dat ik hier wel degelijk iets te zoeken heb”

foto: Cor Vos

Mick van Dijke heeft zijn invalbeurt in de Ronde van Vlaanderen niet onopgemerkt gelaten. De jonge Zeeuw verving zijn zieke teamgenoot en kopman Wout van Aert. Halverwege de wedstrijd sprong hij mee met een nieuwe kopgroep. “Gelijk bij je debuut in de kopgroep zitten is natuurlijk mooi”, vertelt de renner van Jumbo-Visma aan WielerFlits.

De 22-jarige Zeeuw was eigenlijk van plan heel Vlaanderens Mooiste via de tv te kijken, totdat hij donderdagochtend hoorde dat Van Aert zich ziek voelde. “Na Dwars Door Vlaanderen heb ik aan de ploeg gevraagd of ik met hun de verkenning van De Ronde mee mocht doen als investering voor de toekomst. ’s Ochtends werd duidelijk dat Wout niet zo lekker was en ik wel eens zou kunnen invallen. Dat was het moment dat ik het hoorde. Uiteindelijk denk ik ook bewezen te hebben dat ik hier wel degelijk iets te zoeken heb.”

Op iets minder dan negentig kilometer van het einde sprong Van Dijke mee met een grote groep tegenaanvallers, waaronder ploeggenoot Nathan Van Hooydonck, Zdeněk Štybar en Mads Pedersen. Bij de tweede passage van de Oude Kwaremont, precies halverwege de wedstrijd, werden alle aanvallers weer gegrepen door een verschroeiende demarrage van Tadej Pogačar.

“De Ronde van Vlaanderen is gewoon de mooiste klassieker die er is. Ik kan wel zeggen dat ik een goede dag kende. Ik merkte in Dwars Door Vlaanderen al dat ik goed was, maar daar werd ik helaas onderuit gereden. Vandaag had ik veel power, maar op een gegeven voel je dat je nog niet de inhoud hebt voor een wedstrijd van 270 kilometer”, vertelt de nummer 75 van de uitslag.

Mick van Dijke – foto: Cor Vos

Ondanks de afwezigheid van Van Aert kon Jumbo-Visma rekenen op de aanvalslust van Tiesj Benoot en Christophe Laporte. Maar tegen het geweld van Mathieu van der Poel en Pogačar op de Oude Kwaremont en de Koppenberg, waren zij niet opgewassen. Laporte eindigde uiteindelijk als negende, op 48 seconden achterstand van winnaar Van der Poel. Benoot finishte als dertiende. Hij reed lange tijd in de achtervolging op Dylan van Baarle en Valentin Madaous. Een inzinking deed hem op de laatste keer Oude Kwaremont lossen.

“We misten vandaag de beste renner ter wereld. Dat is altijd even moeilijk. Als ploeg hebben we de kop niet laten hangen en hebben we laten zien dat we alsnog heel sterk zijn. Om Mathieu (van der Poel, red.) en Pogačar te kunnen volgen, moet je ook een beetje geluk hebben. We hadden een plan gemaakt om ook weg te rijden en hen op die manier uit de tent te lokken. Als we er alles aan gedaan hebben en hij wint alsnog, dan kun je stellen dat Van der Poel gewoon de beste man in koers was.”

Over de prestatie van Van der Poel heeft de renner uit Colijnsplaat niets dan lof. “Mathieu is een vriend van mij en ik kijk met bewondering naar hem. Ook al heeft hij een ander shirt aan, we mogen trots zijn op zo’n renner, want dit soort jongens heb je nodig in de sport. Kijk ook hoe hij van die blessure is teruggekomen. Ik heb ook met hem gereden in Coppi e Bartali en Dwars Door Vlaanderen… Als je ziet hoe sterk hij nu weer is, dat is ongelofelijk mooi.”

Dit artikel delen:

19 Reacties

Turtlehead 4 april 2022 om 14:00

Heeft zich mooi laten zien, en nog uitgereden ook. Dat is prima. Fijn om weer een rood-wit-blauw vlaggetje vooraan te zien (in een geel-zwart shirt)!

uitdewaaier 5 april 2022 om 09:18

Hoop dat hij gauw een lekkere prijs pakt,

Yeez 4 april 2022 om 14:01

@redactie van dijke sprong niet na 90 km mee, maar na 180 km. er was nog 90 te gaan

Pizzi 4 april 2022 om 14:05

Goed gereden en mooie woorden.

ti-raleigh 4 april 2022 om 14:06

Hij heeft het keurig gedaan inderdaad.

Franco Ballerini 4 april 2022 om 14:23

“We misten vandaag de beste renner ter wereld “. Onjuist.
Verder een prima race van Mick. Zeker vergeleken met routiniers als Roosen en Teunissen.

YogiBear 4 april 2022 om 14:32

Als je kijkt naar de uci ranking voor eendaagse wedstrijden, dan kloppen de woorden van Mick. Weet echter niet of hij het zo bedoelde.

Renaissance 4 april 2022 om 16:56

Dat is natuurlijk niemand minder dan de op eenzame hoogte staande Pogacar. Daarna komen op volgorde MvdP, WvA, Flip en Roglic.

Arie M 4 april 2022 om 17:51

Ik zet Roglic minimaal 1 plekje hoger

uitdewaaier 5 april 2022 om 09:17

Ja dat begrijp ik ook niet. Hij zal wel bedoelen “een van de beste” van de wereld.

Chaba 4 april 2022 om 14:38

van Dijke heeft zich goed laten zien en heeft nog progressie. Goede aanwinst voor de klassiekerkern naar de toekomst toe.

Bozar 4 april 2022 om 15:31

Was zeer aangenaam verrast door deze jongen. Had hem eerlijk gezegd voor DDV nog niet live zien koersen. Indien Wout wel in orde was, had hij er nog altijd bij gemogen in plaats van Roosen.

Agnolutto 4 april 2022 om 15:41

@redactie de tweede passage van de Oude Kwaremont is niet ‘precies halverwege de wedstrijd’. Wielrenners houden wel van een flinke dosis masochisme, maar dat zou wel vrij ver gaan.

platteprijs 4 april 2022 om 16:41

dat was dacht ik de 1e passage

platteprijs 4 april 2022 om 16:43

Mick van Dijke rijdt echt een prima voorjaar. In Dwars door Vlaanderen ook al goed mee vooraan.
Trouwens ik vind Daan Hoole ook goed werk leveren voor zijn ploeg. Vaak rijdt hij vooraan met een aantal Trekkers in zijn wiel. In het commentaar hoor je zijn naam dan niet, want de commentatoren kennen hem gewoon niet.

VerstandOpNul 4 april 2022 om 16:43

Heel sterk dat hij in die fase van de wedstrijd nog mee kon aanvallen.. En vervolgens lange tijd met zijn snuit in beeld gereden..

Handige Harry 4 april 2022 om 19:07

Ze missen toch altijd de beste renner ter wereld, aangezien die helemaal niet bij Jumbo rijdt.

vanSpringel 4 april 2022 om 19:59

Da’s juist, die ligt nu te bed.

RefleX 7 april 2022 om 15:21

Na flink af te hebben gezien in mountainbike wedstrijden met de gebroeders van Dijke en later op de weg in de Amateur koersen te sterven in hun wiel op een voor hun jonge leeftijd wist ik dat ze een flinke motor hadden. Dit is echter nog een stapje hoger dan ik ze had toebedeeld. Mooi om te zien dat de progressie er nog steeds is. Hopelijk zet dit zich door.

Headlines

Materiaalzone

Populair