Michel Ries vertrekt voor twee jaar naar Arkéa-Samsic

vrijdag 10 september 2021 om 14:36
Michel Ries vertrekt voor twee jaar naar Arkéa-Samsic

foto: Cor Vos

Michel Ries (23) verruilt aan het einde van het seizoen Trek-Segafredo voor Arkéa-Samsic. Bij het Franse ProTeam tekende de jonge klimmer uit Luxemburg een contract voor twee jaar.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Ries kijkt ernaar uit om aan zijn nieuwe avontuur te beginnen. “Dit is een geweldige kans en geeft mij veel motivatie. Bij Arkéa-Samsic heerst een sterke familiesfeer en daar was ik naar op zoek. Ik heb de afgelopen twee seizoenen veel ervaring opgedaan bij Trek-Segafredo, terwijl ik de grootste koersen van de kalender mocht rijden – waaronder de Vuelta. Mijn doel voor volgend seizoen is de ploeg en de kopmannen Nairo Quintana en Warren Barguil zoveel mogelijk te ondersteunen en ze te helpen presteren in de grote koersen.”

Ook hoopt de Luxemburger dat hij voor eigen kansen mag rijden. “Als ik zelf mogelijkheden krijg, wil ik die pakken. Het belangrijkste is koersen winnen. Warren en Nairo hebben al grote koersen gewonnen en ik denk dat ik veel van ze kan leren. Het is in ieder geval een enorme motivatie om voor zulke geweldige renners te mogen rijden.”

‘Michel past binnen het profiel van de renner die wij zochten’
Arkéa-Samsic was op zoek naar een jonge klimmer om de kopmannen te ondersteunen, licht de ploegmanager, Emmanuel Hubert, toe. “Michel Ries past binnen dit profiel. Michel kan het ook zelf laten zien, zoals blijkt uit zijn zevende plaats in de Mont Ventoux Dénivélé Challenge. Ik ben ook zijn prestaties in de Tour de l’Avenir van 2018 niet vergeten, toen hij op de voorlaatste dag tweede werd achter Fernando Barceló, maar vóór Tadej Pogačar. Het jaar daarop werd hij daar nog eens twee keer tweede, onder meer op de top van de Col de la Loze. Ook werd hij dat jaar zevende in het eindklassement.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Murcia 10 september 2021 om 15:42

Hij eindigde drie jaar geleden een keer voor Pogacar dus trekken we hem nu aan als knecht voor Nairo die weg wil en Barguil die niks heeft aan knechten. Tsja.

0
lampje 11 september 2021 om 11:36

Afgelopen jaar wel erg weinig progressie laten zien deze man.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone