Michael Zijlaard, Michael Goolaerts, Sarah Roy

Michael Zijlaard, Michael Goolaerts, Sarah Roy

foto: Marcel Koch (archief)

Door Nick Doup & Youri IJnsen
donderdag 26 april 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits diverse nieuwtjes. Vandaag onder andere over een speciale onderscheiding voor Michael Zijlaard, een eerbetoon van de Heistse Pijl aan Michael Goolaerts en de zoektocht van Sarah Roy.

Zijlaard Ridder in De Orde van Oranje-Nassau

Michael Zijlaard is vandaag benoemd tot Ridder in De Orde van Oranje-Nassau. De manager van Roompot-Nederlandse Loterij heeft de onderscheiding ontvangen vanwege zijn “diverse bijdragen aan het sportieve klimaat in Nederland, op het gebied van fietsen en wielrennen. Hij staat aan de basis van een groot aantal geslaagde initiatieven.” Daarbij wordt onder meer Zijlaards rol in de terugkeer van de succesvolle Zesdaagse van Rotterdam genoemd. Tevens zijn zijn werkzaamheden als rechterhand van zijn vrouw Leontien van Moorsel (tijdens haar actieve carrière en nu met het Leontienhuis voor mensen met een eetstoornis), als ploegleider van diverse vrouwenteams en als initiatiefnemer van het Oranje Peloton niet onopgemerkt gebleven.


Heistse Pijl vernoemt prijs voor strijdlust naar Michael Goolaerts

De Heistse Pijl gaat vanaf dit seizoen de ‘Prijs Michael Goolaerts’ uitreiken aan de meest aanvalslustige renner. Dat heeft de organisatie van de Belgische eendagskoers besloten. De overleden wielrenner van Veranda’s Willems-Crélan komt uit de gemeente Heist-op-den-Berg en reed de koers ook zelf. Daarnaast heeft de organisatie besloten een extra stuk toe te voegen aan de naam van de wedstrijd: ‘Heistse Pijl, In Memoriam Michael Goolaerts’. De wedstrijd wordt dit jaar op 2 juni verreden.

“Vele supporters vroegen ons de afgelopen periode of we niets konden organiseren als eerbetoon voor Michael Goolaerts. Op deze waardige manier willen we Michael blijven herinneren binnen onze organisatie voor zijn vele supporters”, schrijft de organisatie op Facebook.


Roy zoekt naar haar Garmin, voor de rest heeft ze alles

Sarah Roy kwam tijdens de openingsrit van de Tour of Chongmin Island (WorldTour) ten val in de finale, waarbij ook Kirsten Wild betrokken was. De Australische besloot vervolgens om lopend naar de finish te gaan, omdat de renster van Mitchelton-Scott niet meer op haar fiets kon rijden. Die was namelijk in tweeën gebroken. Ze zoekt alleen nog haar fietscomputer van Garmin. Een beeld dat meer zegt dan duizend woorden:

https://twitter.com/Sar_Roy/status/989493900007092225

Dit artikel delen:

3 Reacties

Chaba 26 april 2018 om 20:57

prachtig in beeld gebracht, met je ziel onder je arm de finish over.

Hoebele 27 april 2018 om 00:27

Op deze manier staat Roy wel nog in de uitslag; je hoeft niet óp de fiets, maar wel mét de fiets over de streep.

Mwielerfan 27 april 2018 om 08:09

Opvallende timing na de zeer concrete doping getuigenis. Koning doet dus niet echt onderzoek, zelfs niet even googlen

Headlines

Materiaalzone

Populair