Michael Vanthourenhout: “Kloof tussen Van der Poel en de rest zal kleiner zijn”
©Cor Vos
zaterdag 2 november 2019 om 18:01

Michael Vanthourenhout: “Kloof tussen Van der Poel en de rest zal kleiner zijn”

Michael Vanthourenhout, gisteren derde op de Koppenberg, is ervan overtuigd: “Mathieu van der Poel zal Eli Iserbyt en Tom Pidcock niet op een hoopje rijden. Het niveau ligt niet lager dan dat vorig jaar.”


Morgen is Mathieu van der Poel er opnieuw bij. En dat is een item in de veldritwereld. “Of ik blij ben met de terugkeer van Mathieu? Toch wel”, vertelt Michael Vanthourenhout. “Ik besef natuurlijk wel dat het met hem erbij opnieuw wat moeilijker wordt om het podium te halen. Mathieu zal altijd en overal meedoen voor de overwinning. Daar bestaat geen twijfel over.”

“Maar tezelfdertijd kan er de volgende weken eindelijk een streep getrokken worden onder de discussies. ‘Natuurlijk kan Eli Iserbyt winnen. Mathieu is er niet bij’, wordt wel heel gemakkelijk gezegd. Iets te gemakkelijk, vind ik. Waarom denkt iedereen dat wij zoveel trager rijden? Ik heb zeker niet het gevoel dat Mathieu Eli Iserbyt en Tom Pidcock zomaar op een hoopje gaat rijden, hoor. Die twee hebben op de Koppenberg echt een hoog niveau gehaald. De kloof zal veel kleiner zijn dan vorig seizoen.”

Opgehouden bij de start
Vanthourenhout zelf werd in de Koppenbergcross derde. Een stevige prestatie, na een slechte start. “Net voor mij doet een concurrent een vreemd manoeuvre, waarbij ik moest inhouden. Bij het opnieuw optrekken, slaat mijn fiets scheef. Ik moest even afstappen en een stukje lopen voor ik opnieuw van start kon. Zo verzeilde ik achterin en verspeelde ik veel krachten.”

Maar de West-Vlaming knokte terug. “Ik voelde dat ik over goede benen beschikte. Ik kon snel opschuiven en na een tweetal ronden kreeg ik Toon Aerts in het vizier. Eenmaal bij hem, voelde ik dat ik nog overschot had en er kon van wegrijden. Ik zeg niet dat ik zonder die pech had kunnen meedoen voor de overwinning, maar ik had wel mijn rol kunnen spelen, denk ik.”

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
2 november 2019 18:13
Pak slaag?

Gaat Mathieu van der Poel een pak slaag krijgen van Eli Iserbyt? Dat zou wat zijn! Eerder zei Lars van der Haar over Eli Iserbyt in Wielerflits van 27 oktober" “Ik denk dat Eli nu op het niveau van Mathieu van der Poel van vorig seizoen rijdt”, vertelt Van der Haar in het flashinterview. “We zullen zien wat Van der Poel volgende week kan, in zijn eerste cross zal het voor hem heel lastig zijn.”

Mathieu was al bang voor De Koppenberg en nu moet hij de degens gaan kruisen tegen Iserbyt in topvorm. Pak slaag?
    2 november 2019 18:59
    @jibi
    Definieer 'een pak slaag' !
2 november 2019 18:14
Ik zou nog tot zondagavond wachten alvorens zo'n dingen te zeggen.
    2 november 2019 18:18
    @melkzuur
    "k zou nog tot zondagavond wachten alvorens zo’n dingen te zeggen"

    Als je goed leest dan citeer ik Lars van der Haar(Wielerflits 27 oktober) en stel ik slechts een vraag..nl. Krijgt Mathieu een pak slaag? Ik voegde er aan toe: Dat zou wat zijn!
    2 november 2019 18:53
    @jibi
    Waarom denk je dat Melkzuur het tegen jou heeft?
2 november 2019 18:19
"Waarom denkt iedereen dat wij zoveel trager rijden?"

Misschien moet Michael nog even naar de uitslagen van MvdP van de laatste 10 jaar kijken.
    2 november 2019 18:22
    Uitslagen uit het verleden zijn geen garanties voor het heden en de toekomst. Dat heb je kunnen zien bij Lars Boom die de hoge verwachtingen- op grond van het verleden dus - nimmer kon waarmaken. ook op de continu dalende curve in zijn prestaties had hij geen controle meer.
    2 november 2019 19:28
    Hahaha Jibi, heel misschien kun je zelf even kijken naar de vergelijking die je maakt en overwegen die in te trekken?
    2 november 2019 22:31
    Begrijpend lezen. Hij bedoelt niet "zoveel trager rijden dan Mathieu". Hij bedoelt "zoveel trager rijden dan vorig jaar". Maw, als Iserbyt met 1 à 2 minuten wint van een Aerts of een Vantourenhout, waarom hij dan veel slechter zou zijn dan Mathieu (die vorig jaar ook met 1 à 2 minuten won van diezelfde renners).
2 november 2019 18:23
Morgen weer een illusie armer, die arme knul.
2 november 2019 18:46
Het zou raar zijn als de gehele top van het veldrijden niet gedeeltelijk beter zou zijn geworden. Absoluut vergelijken met een eerder seizoen is onmogelijk, maar met de huidige MvdP is morgen wel mogelijk. En dan is de enige vraag die overblijft of MvdP beter, even goed of slechter is geworden.
2 november 2019 18:46
Die arrogantie over MVDP begint wel irriterend te worden.

Hoogmoed komt voor de val. Of zijn jullie zijn pak rammel al vergeten op het WK dit jaar? Hij zat niet eens bij de beste veertig renners.
    2 november 2019 18:56
    Gelukkig niet vervelender dan jou constante zeikreacties
    2 november 2019 22:16
    Het WK veldrijden bedoelt u dan toch? Een zekere Mathieu stond op het hoogste schavot.
    2 november 2019 22:17
    Ga lekker hardlopen met je vriendin, die er al jaren niets meer van bakt.
    3 november 2019 08:27
    Ik begrijp helemaal niets van Hollow Knight de wielersport stelt in zijn ogen helemaal niets voor. En wat de Nederlandse dames hebben gepresteerd de laatste jaren met alle regenboogtruien en olympische titels stelt ook niets voor. Nee dan Dafne Schippers dat is pas een sportvrouw.
    3 november 2019 09:02
    Holle knecht haalt bloed onder nagels rechtlijnige oogklephappers weg.

    Ons laat ons kennen.
2 november 2019 18:53
Mooi dat Iserbyt zich aanmeldt bij de top. Realistisch is hij ook:

https://sporza.be/nl/2019/10/14/eli-iserbyt-over-zijn-succesvolle-seizoensbegin/
2 november 2019 20:14
Wat een vervelende Holland-België praat weer. Geniet toch gewoon van de sport!
2 november 2019 20:56
Jammer voor hen is Ruddervoorde een van Mathieu's favoriete omlopen. Naar mijn gevoel won hij daar de afgelopen 3 jaren en dat is blijkbaar ook zo. Op de Koppenberg of (cliché) Namen (of zo) hadden Iserbyt en Pidcock langer stand kunnen houden.
    2 november 2019 21:07
    Denk je echt dat Mathieu gelijk wint? Verwacht dat hij wel 1/2 crossen nodig gaat hebben om zich weer aan te passen en beter te worden.
    2 november 2019 22:13
    Of hij gelijk wint vind ik persoonlijk wel heeeel boeiend, maar wat belangrijker is hoe de krachtsverhoudingen liggen na zeg vijf crossen. Scheef, is mijn voorspelling. ;-)
2 november 2019 22:12
Als ik eerlijk ben - ik denk dat MvdP meer is gegroeid dan de andere renners. Als je kijkt naar wat MvdP vorig jaar ook nog op de weg en op de MTB liet zien, en zijn leeftijd, dan is MvdP zelf in potentie denk ik beter geworden.

Ik heb geen reden aan te nemen dat de tegenstand van MvdP beter is geworden, uitgezonderd ijzerbiet en Pitbull. Qua techniek is MvdP super, en qua vermogen helemaal. Dat meegenomen denk ik dat alle oudgedienden weg worden geblazen door MvdP, en Yijzerbiet en Pitbull kunnen hem denk ik ook niet volgen.
2 november 2019 22:12
Wanneer was de laatste keer dat Mathieu niet meteen voor winst mee deed in z’n eerste cross? ;)
    2 november 2019 22:44
    Toen zijn seizoen een paar keer een valse start had vanwege knieoperaties. VDP zal er morgen gewoon staan. En sterker dan vorig seizoen, de prestaties in het mountainbiken van afgelopen jaar ten opzichte van 2018 zijn wat mij betreft voldoende indicatie dat de explosiviteit alleen maar is toegenomen.
    3 november 2019 07:58
    Exact Barry.
    3 november 2019 09:47
    @Barry

    De eerste keer dat hij knie problemen had duurde het inderdaad drie wedstrijden voor hij weer won, maar de tweede keer won hij direct in Gieten.
2 november 2019 23:05
VDP zal zich morgen slecht in kunnen houden, as usual, en er waarschijnlijk in rond 2 al een verschroeiende demarrage tegenaan gooien. Daarna verwacht ik 50 min strijd met Iserbyt op 10 seonden. Zal van de foutjes van VDP afhangen of hij terugkomt.
3 november 2019 01:24
ik zie iserbyt vdpoel niet lossen...en in een sprint weten we hoe laat het is.
mathieu zal wss wel winnen, maar niet met veel voorpsrong denk ik.
3 november 2019 08:57
Ik vind het vreemd dat er nu al voorspellingen worden gedaan voordat Mathieu één meter cross heeft gereden. Voorlopig moeten we het doen met de geruststellende mededeling van Adrie dat de vorm van zijn zoon er al weer aankomt en de opmerking van Mathieu zelf dat hij hard heeft getraind en dat dat vandaag mogelijk een goed resultaat tot gevolg heeft.
Wel jammer dat we hier in Nederland de cross niet live kunnen zien. Want Ziggo Sport rept alleen over een samenvatting rond 17.30 uur. En de NOS schittert natuurlijk ook door afwezigheid want het schaatsen is weer begonnen en dat heeft natuurlijk veel meer impact dan het crossdebuut van Mathieu . Over journalistieke keuzes gesproken !
    3 november 2019 12:35
    Hahaha, hoezo is dat vreemd? Daar zijn het toch voorspellingen voor? Weersvoorspellingen doen ze doorgaans ook voordat er 1 druppel regen gevallen is. Anders zou het wel verslaglegging zijn hè.

Reacties zijn gesloten.