Michael Vanthourenhout houdt geen breuk over aan val over balkjes

Michael Vanthourenhout houdt geen breuk over aan val over balkjes

foto: Marcel Koch (archief)

woensdag 3 januari 2018 om 18:10

Michael Vanthourenhout kwam afgelopen maandag tijdens de GP Sven Nys hard op zijn pols terecht. Na verder onderzoek is gebleken dat hij bij zijn val geen breuken heeft opgelopen, zo meldt zijn ploeg.

Door een mislukte sprong over de balkjes begon Vanthourenhout zijn jaar slecht met een flinke tuimelpartij. Vandaag was hij voor een CT-scan in het ziekenhuis van Sint-Niklaas. Na het onderzoek kon men uitsluiten dat hij een breuk heeft opgelopen in zijn scafoïde, een van de acht handwortelbeentjes. Vanthourenhout droeg vanwege de valpartij een gipsverband, maar dat mag er nu weer af. Zondag staat de 24-jarige veldrijder van Marlux-Bingoal weer aan de start van de Soudal Cyclocross in Leuven.

Voor Vanthourenhout is het duidelijk een flinke opluchting. “Ik voel nog wel pijn, maar ik ben blij dat er aan de binnenkant niets mis is. Ook aan al m’n ribben voel ik nog wat spierpijn. Maar ik heb gisteren alweer op de rollen gereden en ik wil morgen nog eens ‘deftig’ buiten trainen. Ik voel me goed, zoals altijd aan het eind van de eindejaarsperiode, maar ik had in Diegem en Baal zoveel pech dat ik dat niet kon tonen. Hopelijk kan ik dat de volgende twee wedstrijden wel. Ook Leuven is een cross die me normaal wel moet liggen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Thijs E 3 januari 2018 om 18:59

Dan komt hij goed weg. Ik had wat anders verwacht, hij bleef toch lang liggen op die koude natte grond

0
steoo 3 januari 2018 om 19:30

Dat wordt dan podium voor hem zondag want Mathieu, Wout, Toon en Lars staan niet aan de start zondag

0
koningg1 3 januari 2018 om 21:45

Vreemd dat hij aangeeft dat hij zich goed voelt, had zelf het idee dat hij de laatste weken juist niet vooruit kwam en behoorlijk gefrustreerd in de rondte aan het rijden was.

0
Thijs E 3 januari 2018 om 22:45

Hij is technisch goed, start vaak redelijk, maar daarna zakt hij de laatste tijd best een eind weg. Ik denk dat hij in goede vorm de concurrentie met Toon Aerts, Laurens Sweeck en Corné van Kessel moet kunnen aangaan.

0
stefano01 3 januari 2018 om 23:07

Ik vond dat hij aardig lag te rollen, voor iemand die niks heeft. Had beter voetballer kunnen worden.

0
Stenalic 3 januari 2018 om 23:47

Leuke trolactie Stefano. Weltrusten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone