Michael Van Staeyen versterkt Roompot-Charles

Michael Van Staeyen versterkt Roompot-Charles

foto: Photopress.be

maandag 1 oktober 2018 om 16:06

Michael Van Staeyen rijdt in 2019 voor Roompot-Charles. Dat bevestigt de kersverse fusieploeg tussen Roompot-Nederlandse Loterij en Veranda’s Willems-Crelan. De 30-jarige Van Staeyen had een aflopend contract bij Cofidis en tekent voor één seizoen.

Voor de rappe Van Staeyen liggen er kansen bij Roompot-Charles. “Voor de rittenkoersen waar we aan de start zullen staan volgend jaar is het sowieso positief om een extra snelle man in de rangen te hebben”, aldus manager Nick Nuyens. “Wij geloven dat Michael deze rol op zich kan nemen. Hij mag bij ons dus zijn eigen kansen gaan als sprinter.”

Van Staeyen mikt op Vlaamse eendagskoersen
“Na vier jaar in dienst te hebben gereden van anderen, kan ik volgend jaar meer mijn eigen kans gaan en zal ik weer worden uitgespeeld als sprinter. Ik mik vooral op eendagswedstrijden als Koolskamp, Primus Classic en Jef Scherens”, geeft Van Staeyen zelf aan. “In die wedstrijden heb ik in het verleden al top vijf gereden. Ik ben heel blij dat ik deze stap kan maken en dat ik me weer als sprinter kan tonen. Vooral het programma spreekt me aan. Ik zal meer Belgische koersen kunnen rijden.”

Van Staeyen reed de laatste vier seizoenen voor het Franse Cofidis, waar hij vaak als lead-out werd ingezet. Daarvoor kwam hij vijf jaar uit voor Topsport Vlaanderen en behoorde hij ook tot de opleidingsploeg van de Rabobank.

Vijftien man bevestigd
Roompot-Charles heeft met de komst van Van Staeyen vijftien renners op papier voor 2019. Zondag werd Lars Boom al aangekondigd als kopman voor de klassiekers. Daarvoor werden dertien huidige renners van beide ploegen al bevestigd.

Dit artikel delen:

23 Reacties

Marcel1112 1 oktober 2018 om 16:19

Ze hebben met Boom in ieder geval een mooie lead-out voor deze mij totaal onbekende sprinter.

0
Verweggistan 1 oktober 2018 om 16:23

Hij won voor het laatst een koers in 2014.

0
kelderfan 1 oktober 2018 om 16:31

Zo onbekend is hij niet en hij heeft ook nog bij RDT gereden. Het is voor ontwikkeling van jonge talenten jammer, dat RDT er niet meer is. Misschien iets voor LottoNL om daar in te stappen.

0
Jean Dumas 1 oktober 2018 om 16:38

Goed bezig daar.

0
john 1 oktober 2018 om 17:18

Alles wat geen contract meer krijgt is welkom bij sniper

0
Grobbel 1 oktober 2018 om 17:21

Wel een beetje in de vergetelhoek geraakt bij Cofidis de laatste paar jaar. Bij Topsport Vlaanderen reed ie best behoorlijke uitslagen, maar heeft die lijn nooit echt kunnen doortrekken bij Cofidis. En ik weet dat de leadout-rol nu wordt genoemd als mogelijke verklaring, maar zo is ie daar toch niet begonnen naar mijn gevoel.

Maar ook hierbij vraag ik me af waarom Vermeltfoort en Wippert weg moeten als ze met Van Staeyen een renner binnenhalen met ongeveer dezelfde kwaliteiten (die bovendien al jarenlang nog zelden aan sprinten toe is gekomen).

0
Mwielerfan 1 oktober 2018 om 17:48

Misschien is het echt waar dat hij geen enkele kans kreeg bij cofidis. Hopelijk hebben ze dat gecheckt.
Was daarvoor heel vaak goed voor top 5 en soms podium in kleinere Vlaamse koersen. Koersen waar roompot dit jaar grotendeels niet mee kon doen in de finale…

0
Grobbel 1 oktober 2018 om 17:52

@mwielerfan: Hofstetter en Laporte staan natuurlijk inmiddels een stuk hoger in de pikorde, maar beide zijn ook pas dit jaar echt als sprinter doorgebroken. Toen Van Staeyen daar vier jaar geleden begon had ie alleen in Bouhanni zijn meerdere binnen de ploeg voor zover ik kan oordelen.

En zo slecht was Roompot toch niet in de kleine Vlaamse koersen dit jaar?

0
maklukzat 1 oktober 2018 om 19:05

Vermeltfoort en Wippert bakken er dit seizoen toch niks van. Logisch dat ze weg moeten. Had liever gezien dat ze een renner als Arvid de Kleijn of Piotr Havik weghalen uit het continentale circuit. Maar goed, van Staeyen zal wel de keuze van Nuyens zijn. Blijkbaar heeft hij nog wat in de melk te brokkelen.

0
Scott Sunderland 1 oktober 2018 om 21:45

Wippert en Vermeltfoort hebben er weinig van gebakken inderdaad. Maar of Van Staeyen dan een ideale opvolger in de ploeg is….We zullen zien. Misschien dat Roompot nog wat andere goede namen aantrekt voor komend seizoen. Ik neem aan dat ze wat betreft de sprint hopelijk niet afhankelijk zijn van Van Stayen alleen.

0
Grobbel 1 oktober 2018 om 23:24

@maklukzat, Scott Sunderland: jullie missen het punt. Of je nu wel of niet vindt dat Vermeltfoort en Wippert er ‘iets van gebakken hebben’, het ging om de vergelijking met Van Staeyen en of die een meerwaarde zou hebben ten opzichte van wat de ploeg al in huis had.

0
ah-ja 1 oktober 2018 om 17:23

Alle respect, maar dit is vulling..

0
Mwielerfan 1 oktober 2018 om 17:46

Ga zn uitslagen voor cofidis eens kijken. Zou meteen de beste renner van roompot dit jaar zijn zo ongeveer

0
Grobbel 1 oktober 2018 om 17:54

@mwielerfan: euh, zijn uitslagen bij Cofidis zijn al drie jaar vrijwel non-existent en er is bijna geen Roompot-renner die daarvoor onder hoeft te doen. Bedoelde je zijn tijd bij Topsport Vlaanderen, waar ie nog wel veel korte uitslagen reed?

(let wel: dit is geen waardeoordeel over Van Staeyen als renner; goede lead-outs kunnen goud waard zijn voor een ploeg natuurlijk, en ik geloof best dat ie nog wel een goede sprint kan rijden als ie ervoor mag gaan. Maar jij begint nu zelf over recente uitslagen en of dat wel of niet beter zou zijn dan welke Roompotter dan ook…)

0
xistnc 1 oktober 2018 om 19:55

‘Zo ongeveer’ is in dit geval 6x een plek achterin de top-10 en 3x ietsje beter. Over de laatste 3 jaar welteverstaan. Meestal in kleinere koersjes.

0
Mwielerfan 1 oktober 2018 om 22:01

Ik bedoelde inderdaad eerder dan cofidis. Kwam niet over door dubbele betekenis van voor waar ik geen rekening mee hield

0
Scott Sunderland 1 oktober 2018 om 17:43

Het is een ander type coureur maar is deze jongen een beter renner dan bijvoorbeeld Gerts die weg moest en die een stuk jonger is nog ??

0
EddyB1958 1 oktober 2018 om 17:54

Ik zie niet graag Belgische renners naar Cofidis gaan,er is er ooit ene daar zwaar gedopeerd en de anderen zijn er zeker niet beter geworden,dus hopelijk kan Van Staeyen een nieuwe start maken.

0
Scott Sunderland 1 oktober 2018 om 17:55

Zou er enig cynisme zitten in de titel dat hij Roompot “versterkt” ??

0
Imbatido 1 oktober 2018 om 19:30

Merkwaardige gang van zaken bij Roompot. Gerts, Meijers, Vermeltfoort, Wippert laten gaan – terwijl ze ongeveer hun beste uitslagen rijden – en dan Van Staeyen halen die al drie jaar niet presteert.

0
NDI22 1 oktober 2018 om 21:16

Sowieso apart, ik dacht dat ze een gezonde mix van talenten en ervaring wilden of zijn ze daar nu ook van af?

0
Bassie55k 2 oktober 2018 om 04:14

Ze moeten natuurlijk wel. Om punten te halen heb je toch sprinters nodig, en die hebben ze nog niet en die zijn ook zomaar niet voor handen. Maar er moet natuurlijk ook nog wel wat talent bij. Misschien als Roubaix-Lille weg gaat, kunnen ze Emiel Vermeulen misschien wel oppikken. En bij SEG rijdt ook nog een talentvolle Belg in Jordi Meeus. Ook had het wel leuk geweest om wat Nederlands talent er bij te halen, die nu een mooie ploeg gaan vormen bij Metec.

0
Grobbel 2 oktober 2018 om 10:26

Emiel Vermeulen? Ik weet niet hoor, ik denk nog steeds dat ze dan meer talent wegdoen dan dat ze ervoor terughalen. Maar wie weet wat er allemaal achter de schermen speelt; misschien is het een geldkwestie, misschien spelen andere factoren mee waardoor de samenwerking stokte.

Boy van Poppel heeft ook nog geen ploeg overigens.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone