Patryk Stosz sprint naar dagwinst in Belgrade Banjaluka

vrijdag 23 april 2021 om 15:12
Patryk Stosz sprint naar dagwinst in Belgrade Banjaluka

Stosz op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Patryk Stosz heeft de tweede etappe van de vierdaagse Belgrade Banjaluka achter zijn naam gezet. In Bijeljina bleef de Poolse renner van het continentale Voster ATS Mihkel Räim en Andrea Guardini voor in de sprint.

Gisteren, in de openingsetappe naar Šabac, had Justin Wolf beslag gelegd op de eerste dagzege. Na een solo van tien kilometer wist hij het sprintende peloton net voor te blijven. Daardoor mocht de Duitser vandaag in het geel van start gaan.

De tweede rit begon in de Servische stad Obrenovac, waar gisteren al de tussensprint lag. Daarna werd ei zo na dezelfde route naar Šabac gevolgd met onderweg de klim naar Debrc van vierde categorie. Na 92 kilometer werd de grensovergang met Bosnië-Herzegovina doorkruisd op weg naar aankomstplaats Bijeljina. Daar lag de streep na vier plaatselijke ronden van elk iets meer dan vier kilometer.

Talentvolle Ponomar toont zich
Luka Pajek en Kristian Javier Yustre animeerden het eerste gedeelte van de etappe, maar door toedoen van het continentale Mazowsze Serce Polski werden zij al vroeg weer bijgehaald. Het Oekraïense talent Andrii Ponomar en Felix Ritzinger waren de volgende aanvallers en ook Corey Davis en Tim Wollenberg reden weg uit het peloton. De grote groep wilde het dagsucces niet cadeau geven en rekende de vluchters op tijd in.

Uiteindelijk mondde de etappe uit in een massasprint. Daarin was Patryck Stosz de snelste van het pak. De Pool verwees Mihkel Räim en Andrea Guardini naar de overige podiumplaatsen. De gele leiderstrui bleef in het bezit van Justin Wolf.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Poeksel 23 april 2021 om 15:54

Felle strijd tussen Androni Giocattoli – Sidermec en Giotti Victoria – Savini Due voor het dagploegenklassement!

0
Cochise 23 april 2021 om 18:58

Alle respect voor deze wedstrijd en ze staat op papier ook een niveau hoger dan de Ronde van Colombia maar spijitig dat die laatste al dagen wordt doodgezwegen terwijl deze elke dag een uitgebreid artikel krijgt. Of is het een policy van de website om enkel 2.1-koersen te belichten?

0
storm-biker 24 april 2021 om 16:51

Klopt, in principe hanteert Wielerflits .1 koersen als ondergrens om te belichten. Er zijn wel wat uitzonderingen, maar een 2.2 aan de andere kant van de wereld zonder Nederlanders/Belgen aan de start is dat blijkbaar niet.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone