Michael Valgren verlengt bij EF Education-Nippo

vrijdag 17 september 2021 om 07:26
Michael Valgren verlengt bij EF Education-Nippo

foto: Cor Vos

Michael Valgren, afgelopen twee dagen winnaar van zowel de Giro della Toscana als de Coppa Sabatini, koerst ook komend seizoen in de opvallende kleuren van EF Education-Nippo. De 29-jarige Deense renner heeft namelijk zijn contract bij het Amerikaanse WorldTeam van Jonathan Vaughters verlengd.

Valgren zorgde deze week in de Toscaanse provincie Pisa voor een fraaie dubbel. Woensdag zette de Deen in Pontedera de Giro della Toscana op zijn naam, nadat hij in de laatste tien kilometer was weggereden uit een elitegroep. De volgende dag bevestigde hij in de Coppa Sabatini zijn vorm door in Peccioli Europees kampioen Sonny Colbrelli te verslaan in een sprint bergop. “Het was alweer een tijdje geleden, maar het voelt goed. Ik zou kunnen wennen aan het winnende gevoel”, zei Valgren, die pas aan zijn eerste seizoen bij EF Education-Nippo bezig is, daarover.

Valgren begon zijn profcarrière in 2014 bij Tinkoff-Saxo, in de ploeg met onder meer Alberto Contador. In zijn periode bij de Russische ploeg wist hij tweemaal de PostNord Danmark Rundt te winnen. Na drie jaar verkaste hij naar Astana, waarmee hij in 2018 zowel Omloop Het Nieuwsblad als de Amstel Gold Race won. In 2019 en 2020 reed hij twee jaar voor Dimension Data en NTT, maar bij die ploeg bleef hij verstoken van overwinningen. Afgelopen winter werd hij opgepikt door EF Education-Nippo en die ploeg bezorgde hij deze week zijn eerste successen.

foto: Cor Vos

Bij het Amerikaanse team voelt hij zich op zijn plaats. “Ik werk heel goed samen met Andreas Klier (ploegleider, red.) en hij heeft goed voor me gezorgd. Charly Wegelius en Ken Vanmarcke zijn ook zeer behulpzaam geweest. Daar ben ik echt dankbaar voor. Ook ben ik bijzonder close geworden met Magnus Cort. Dat is iemand met wie ik een band heb opgebouwd en we kennen elkaar nu heel goed. We kunnen samen echt goede koersen rijden”, vertelde Valgren, die met Denemarken het WK rijdt en verder de Eurométropole Tour en Parijs-Roubaix op de planning heeft staan.

“Ik kijk uit naar de vele mooie momenten die ongetwijfeld nog komen gaan met deze ploeg. Ik heb het gevoel dat ik de ploeg begrijp en dat de ploeg mij begrijpt. Ik kan niet wachten om deze weg te blijven bewandelen”, aldus Valgren.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Alfons Haavers 17 september 2021 om 08:00

De nieuwe Konysjev? Ineens vliegen als het contract afloopt en daarna weer heerlijk in chillmodus gaan?

0
Romāns Vainšteins 17 september 2021 om 08:11

Misgun je hem dat? Ik kan even niet de onderliggende waardering inschatten.

0
Alfons Haavers 17 september 2021 om 08:31

Ik heb gewoon een nogal Konysjeviaans throwbackgevoel bij deze wederopstanding, die er blijkbaar komt op het moment dat er een contract moet getekend worden. Er zit verder niet echt een waardeoordeel in. Renners die er vooral staan in de maanden voor ze de pen nog eens uit de binnenzak moeten vissen, zorgen op hun manier ook voor kleur in het peloton.

Maar nu ik erover nadenk, gun ik hemzelf (en ook mezelf als toeschouwer) toch vooral eerder om wat vaker weer dit niveau te halen.

Ik vind een goeie Valgren toch wel een klasbakje, die zowel in de Omloop als de Amstel (en ook weer deze week) op een indrukwekkende en leuke manier de zege naar zich kan toetrekken.

Komt er nog bij dat zijn interviews achteraf vaak wat feller zijn dan bij de meesten, dus dat is nog een leuke extra. Hoewel de meeste Denen dat wel hebben.

0
Daan de Mink 17 september 2021 om 09:47

Contract was al maanden geleden verlengd

0
Casar 17 september 2021 om 10:17

Contract al in mei verlengt volgens Vaughters op Twitter.

0
Melkzuur 17 september 2021 om 10:56

IJzer. Smeden. Heet.

0
Polleke 17 september 2021 om 12:22

Valgren is beroepsrenner, als hij het zo kan timen dat hij om de zoveel jaar piekt rond money time, dan is hij gewoon goed bezig…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone