Michael Boros rijdt voortaan voor CEZ Cyklo Team Tabor

Michael Boros rijdt voortaan voor CEZ Cyklo Team Tabor
maandag 16 september 2019 om 10:40

Na vijf jaar keert Tsjechisch veldritkampioen Michael Boros (27) definitief terug naar zijn land. Voortaan rijdt hij opnieuw voor zij moederclub – CEZ Cyklo Team Tabor – en focust hij op de Zwitserse EKZ Tour, de Toi Toi Cup in eigen land en de Wereldbeker.

In 2015 haalden de broers Roodhooft Michael Boros naar België. In navolging van onder meer Radomir Simunek kreeg Boros een kans bij BKCP-Corendon, later Beobank-Corendon. Boros werd er ploegmaat van onder meer de broers Van der Poel en Philippe Walsleben.

Een jaartje later werd hij bij ERA-Circus ondergebracht,  om in 2017 naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice te verhuizen. En vorig jaar kwam hij dan weer uit voor Creafin-TÜV SÜD. Maar op het eind van de voorbije winter kreeg Boros te horen dat hij naar een ander team moest uitkijken.

Jammer
Een zoektocht die de drievoudige – en regerende – Tsjechische niets opleverde. “Ik rijd nu opnieuw voor CEZ Cyklo Team Tabor”, vertelt Boros ons. “Ik was in de winterperiode natuurlijk liever in België blijven wonen en voor een Belgisch team uitgekomen. Jammer, maar het is niet anders.”

Dat betekent uiteraard dat Boros minder in België zal crossen dan de voorbije jaren. “Ik heb nog geen definitief zicht op mijn programma, maar ik doe uiteraard wel de Europese wereldbekermanches. Daarnaast zal ik vooral focussen op de Toi Toi Cup en de EKZ Tour.” De Toi Toi Cup is een Tsjechisch regelmatigheidscriterium, de EKZ Tour een Zwitsers.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Mystery Rider 16 september 2019 om 11:59

Is natuurlijk niet makkelijk opboksen tegen al die Belgen en Nederlanders natuurlijk en zal dan ook hoogstwaarschijnlijk niet voldoende marketing waarde opbrengen. Bovendien moet hij ook nog in competitie met Meisen, Pidcock en Orts als betere Europese niet BeNe renners.

Eigenlijk zouden ze in Belgie eens moeten nadenken over een aanpak zoals in de US – een vrijdag of zaterdagwedstrijd voor de Wereldbeker wedstrijden, waar alleen niet Belgen en Nederlanders mogen starten – ze zijn toch al aanwezig voor de Wereldbeker :)

salb 16 september 2019 om 13:55

En dan komen de niet BeNe renners vermoeider aan de start met nog slechtere prestaties tot gevolg?

Headlines

Materiaalzone

Populair