Michael Albasini trekt de Tre Valli Varesine naar zich toe

donderdag 18 september 2014 om 16:46
Albasini

foto: Sirotti

Michael Albasini heeft de Italiaanse semiklassieker Tre Valli Varesine op zijn naam geschreven. De Zwitser van Orica-GreenEDGE was na 200 kilometer koers op het plaatselijke circuit in de straten van Varese de sterkste van de kopgroep en achterhaalde Sonny Colbrelli op de streep. Filippo Pozzato vervolledigde het podium op stek drie in deze klassieker die het slotstuk vormt van een drieluik wedstrijden, die vallen onder de Trittico Lombardo.

Vroege vlucht vanuit Liuno
A vroeg tijdens de etappe trokken een aantal renners eropuit. Aleksandr Dyachenko (Astana), Thomas Sprengers (Topsport Vlaanderen-Baloise), Marcos Garcia (Caja Rural-RGA Seguros), Nikolay Mihaylov (CCC Polsat-Polkowice), David De La Cruz (NetApp-Endura) en Giovanni Carboni (Area Zero-D’Amico) muisden er van tussen. De kopgroep kreeg een maximale voorsprong van een kleine vier minuten en werden ruim voor de finale teruggepakt.

Slotfase met veel valpartijen
We maken een klein sprongetje in de wedstrijd. Regen en natte wegen teisterden de finale op het slotcircuit in Varese, waar zich een nieuwe kopgroep had gevormd. Onder meer Jérôme Baugnies en Vincenzo Nibali gleden ondersteboven en waren kansloos voor de overwinning. Vooraan onderhield de winnaar van vorig jaar, Kristijan Durasek, een strak tempo. Op 1,3 kilometer van het einde probeerde Mauro Finetto het met een late uitvalspoging, maar kwam niet echt los. In de laatste honderden meters kwam Colbrelli over hem heen, die op zijn beurt in extremis werd achterhaald door Albasini.

Michael Albasini

flag-it Tre Valli Varesine 2014 (1.HC)
1. flag-ch Michael Albasini (Orica-GreenEDGE) in 5u14m39s
2. flag-it Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF Inox) z.t.
3. flag-it Filippo Pozzato (Lampre-Merida) z.t.
4. flag-it Davide Rebellin (CCC Polsat-Polkowice) z.t.
5. flag-it Damiano Caruso (Cannondale) z.t.
6. flag-it Mauro Finetto (Neri Sottoli) z.t.
7. flag-hr Kristijan Durasek (Lampre-Merida) op 4s
8. flag-it Edoardo Zardini (Bardiani-CSF Inox) op 7s
9. flag-it Enrico Gasparotto (Astana) op 22s
10. flag-it Antonino Casimiro Parrinello (Androni Giocattoli) op 1m23s
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair