Met rugklachten kampende Pauwels ondergaat medische onderzoeken

Met rugklachten kampende Pauwels ondergaat medische onderzoeken
dinsdag 19 december 2017 om 14:35

Kevin Pauwels beklom in het seizoen 2016-2017 nog vijftien maal het eindpodium van een veldrit. Dit seizoen wist de 33-jarige crosser uit Kalmthout zich nog geen enkele keer bij de eerste drie te fietsen. Fysieke ongemakken zijn mede debet aan de mindere prestaties, aldus zijn ploeg Marlux-Napoleon Games. “Kevin heeft al een tijdje last van zijn rug”, aldus teammanager Jurgen Mettepenningen tegenover Het Laatste Nieuws. 

Pauwels sukkelt al sinds het begin van zijn carrière met rugproblemen. De voorbije crossen wist de tweevoudig wereldbekerwinnaar zijn neus wat nadrukkelijker aan het venster te steken. Zo besloot hij afgelopen zondag de Wereldbeker-manche van Namen nog als vierde. Toch blijft de Belg volgens Mettepenningen kampen met rugklachten. “We ondergaan op dit moment onderzoeken in het ziekenhuis om erachter te komen wat er nu precies aan de hand is.”

Vandaag zullen zowel de rug als de aorta onderzocht worden. “We vrezen niet voor hartproblemen. Het onderzoek spitst zich toe op de rug en de aorta, om uit te zoeken of er misschien ergens een vernauwing zit. Het is meer een onderzoek om bepaalde zaken uit te sluiten. Kevin liet in Namen zien dat de conditie er is. Het probleem is echter dat hij last blijft houden van zijn rug.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

reusjen 19 december 2017 om 15:17

Is dat niet een beetje laat als je 33 bent en al je hele carrière rugklachten hebt?

0
schipperaar 19 december 2017 om 15:25

@reusjen
Je leert er mee leven, sukkelde zelf ook 10 jaar maar Sickesz in Den Haag verrichte wonderen, de wachtkamer was voor de helft gevuld met sporters.

0
de buschauffeur 19 december 2017 om 18:28

Misschien zou Pauwels beter eerst zijn rugproblemen oplossen i.p.v. elk weekend aan te modderen. Elk weekend voluit gaan zal die rug ook geen deugd doen.

0
KnightBiker 19 december 2017 om 21:19

@buschaufeur
En je denk dat hij als sporter daar niet al zijn hele carrière mee bezig is? sommige dingen kan je niet oplossen, hooguit verlichten door goede core stability training te doen etc. (preventie) Maar als je een kromme rug hebt dan blijft dat zo, op een gegeven moment moet je gewoon gaan. (maar met die klachten had hij wellicht beter voor wegwielrenner gekozen toen hij jong was, goede klimmer.)

0
schipperaar 20 december 2017 om 15:45

@kb
Ook roeien stabiliseert de rug en zorgt ook voor onontbeerlijke buikspieren, alle beetjes helpen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone