Merijn Zeeman: “Rechtstreeks duel Roglic/Pogacar voorkomen”

Merijn Zeeman: “Rechtstreeks duel Roglic/Pogacar voorkomen”

Pogacar en Roglic - foto: Cor Vos

dinsdag 1 juni 2021 om 07:15
Ride

Jumbo-Visma gaat er alles aan doen om de komende Tour de France niet te laten uitlopen op een rechtstreeks duel tussen Primoz Roglic en Tadej Pogacar. Vorig jaar werd de Tour een tweestrijd tussen beide Slovenen. Op de voorlaatste dag wist Pogacar de tot op dan ongenaakbaar koersende Roglic uit de gele trui te rijden. In de klimtijdrit naar La Planche des Belles Filles wist de 21-jarige Pogacar liefst 1’56 op zijn landgenoot te pakken.

“Het voorjaar van 2021 is een bevestiging geworden van de Tour de France van vorig jaar. Het is andermaal duidelijk geworden dat Primoz Roglic en Tadej Pogacar elkaar niet veel ontlopen”, vertelt Zeeman in een grote reportage in de Zomergids van RIDE Magzine over hoe je Tadej Pogacar in de komende Ronde van Frankrijk moet verslaan. In dit verhaal komen diverse hoofdrolspelers aan bod.

“Roglic en Pogacar zijn fantastische renners die op veel terreinen voor de hoofdprijzen strijden”, vervolgt Zeeman. “Ik denk dat Pogacar in Brest van start gaat als de gedoodverfde favoriet om de Tour de France te winnen. Wij zullen iets moeten bedenken zodat de Tour niet beslist wordt in een rechtstreeks duel tussen Primoz en Tadej. We nemen een groot risico wanneer het een man-tegen-man gevecht wordt. Dat moeten we zien te voorkomen. Dan is er immers een aanzienlijke kans dat Pogacar opnieuw de Tour wint.”

Primoz Roglic na zijn verloren tijdrit met Tadej Pogacar – foto: Raymond Kerckhoffs

Ook Roglic sluit zich in dit verhaal in RIDE Magazine hierop aan: “Hopelijk hoef ik hem niet te verslaan in de tijdrit op de voorlaatste dag. Wanneer hij op die dag andermaal de wattages van La Planche des Belles Filles trapt, dan is hij veel te snel. We moeten plezier op de fiets maken. Hij is de titelverdediger en moet opnieuw bewijzen dat hij de Tour kan winnen. Daar moeten we ons voordeel uit halen. Alle ogen zullen op hem gericht zijn. Ik kan daardoor zonder enige druk van start gaan.”

Bestel nu de RIDE Zomerspecial

De volledige analyse is te lezen in de RIDE Zomerspecial, die op 4 juni verschijnt. Binnenkort te koop bij een aantal geselecteerde verkooppunten, maar nu al online verkrijgbaar. Met onze 212 pagina’s tellende Zomerspecial ben je optimaal voorbereid op de Tour de France en de Olympische Spelen! Het magazine is hier te bestellen.

Dit artikel delen:

168 Reacties

wapperend washandje 31 mei 2021 om 19:50

edit wf: gedraag je

Baukema Tomoulin 31 mei 2021 om 20:30

Hmm lijkt me niet meer dan het verplichte vooraf praatje over hoeveel respect je voor je tegenstander hebt en favoriet en underdog en oeh we zullen zien. Alsof ze hier even hun complete tactiek komen vertellen

fullgasss 31 mei 2021 om 21:31

Sommige Ineos zien rijden dit jaar pfffff die zijn terug in vorm is weer een team die gaan de tour domineren is mijn mening , maar ja ze hebben ook weer pak geld uitgeven voor toppers te halen om te knechten niet normaal zijn nu 3 klasse beter dan TJV hoor helaas

Romāns Vainšteins 31 mei 2021 om 22:01

Bij Ineos mist/is het mistig wie de kop is. De meesten zullen denken aan een taaie Thomas en versnellende Carapaz maar ik vrees het meest voor een omgebouwde Hart. Ze hebben het al 3 x eerder geflikt om een Brit van wie je het niet verwacht een tourwinnaar te maken, dit wordt misschien wel de volgende.

S.t.B 31 mei 2021 om 21:44

Laat het gaan beste J.A, of beargumenteer in plaats van flinterdunne één zins stellingnames.

SpeedyLegs 31 mei 2021 om 21:56

Zou Roglic de tekst al het Sloveens vertaald hebben voor Pogacar?

De Siepel 31 mei 2021 om 22:15

Zouden de wielerliefhebbers in Slovenië ook zoveel over Dumoulin in zijn topperiode in een forum hebben geplaatst zoals hier over Pogacar en Roglic ? Ik dacht het niet.
Toch heel bijzonder eigenlijk. Zowel Po als Ro zijn prachtige renners, maar ik hoop dat bij Jumbo ook eens een Nederlands talent doorbreekt. Alleen zie ik in de verte nog niets opduiken..helaas….

Le Blaireau FR 31 mei 2021 om 23:10

Een beetje laf alsjet mij vraagt. Getuigt niet echt van veel vertrouwen vanwege de ploegleider. Ai ai, de Tour moet nog beginnen.

Marco 31 mei 2021 om 23:26

@WF @Michelangelo Ik begrijp niet zo goed meer hoe het hier werkt. Ik had als eerste schrijver een reactie geplaatst waar Michelangelo een paar keer op geantwoord heeft.. Zowel van mij als ook van Michelangelo geen enkele verkeerde opmerking of wat dan ook..

Waarom is de hele reeks dan verdwenen, alsof ik zou mijn eerste bericht verwijderd hebben? WF ?

Een stukje terug zie ik bvb staan "edit wf: gedraag je" Bij ons niets, gewoon de hele reeks verdwenen terwijl ik, en ik denk Michelangelo ook niet, geen idee hebben wat we fout gedaan hebben.

Panache 1 juni 2021 om 07:59

Ik heb wel wat geheimen, de zinnen in je comments moeten op elkaar rijmen. Vergeet je dat te doen, dan wordt je reactie verwijderd wegens gebrek aan fatsoen.

Michelangelo 1 juni 2021 om 13:08

@Marco,
Mocht het een troost voor je zijn: ook ik nam geen aanstoot aan jouw bijdrage.

Is wel eens anders geweest (niet alleen bij jou), maar dit keer was de post gewoon prima zonder gescheld of andere vormen van onderhuidse belediging. Maar een beetje prikken, en dat vind ik prima. En dan is het aan mij of ik daar in mee ga…

Van mij had dat draadje dan ook helemaal niet weg gehaald hoeven worden. Ach ja, misschien moet het de volgende keer inderdaad gewoon rijmen…

Marco 1 juni 2021 om 14:02

@Michelangelo Dat is juist het rare.. er was helemaal niets vervelend bedoeld.. ik vond het enkel grappig dat een bericht van Jumbo al bijna een dag online stond en nog altijd geen reactie van jou..

ik stoor me niet makkelijk aan opmerkingen of bijdrages omdat ik geen Jumbo fan maar ook geen DQS fan ben… enige keer dat ik me stoor is enkel wanneer mensen reacties plaatsen die enkel en alleen bedoeld zijn om andere op de kast te jagen en die dan ook nog overal geplaatst worden te pas en te onpas onder artikelen die er helemaal niets mee te zien hebben..

PS. ik had je reactie "op speciaal verzoek" nog gelezen maar die verdween toen ik op antwoorden klikte.

Pietspeed 1 juni 2021 om 00:24

Zeeman zit nu al ergens met laptop, glazen bol, routeboek en klapstoeltje langs de kant. Als dit, dan dat, niet zus maar zo. Hup Marijn!

Ingmar T. 1 juni 2021 om 09:50

Wat een onzin van die Zeeman. Er rijden nog wel meer renners in het peleton. Pogi is daar 1 van. En het wordt altijd een duel van 1 tegen 1 of 1 tegen 1 tegen 1. Als er dan iemand een zwak moment heeft buit je dat uit.

VengaVengaVenga 1 juni 2021 om 10:08

Het kan dat Pogacar sterker is, het kan ook zijn dat Roglic sterker is. Roglic had vorig jaar een slechte dag in de tijdrit, misschien wel door die val in de Dauphiné.

Ik vind het jezelf onnodig in een underdog positie plaatsen en je kleiner voordoen dan dat je bent. De kans dat je na 4 dagen de gele trui in je ploeg hebt (of meteen na dag 1), is namelijk zeer reëel met Van Aert. Dit gedoe en ook Roglic geen koers laten rijden voor de Tour getuigt vooral van angst.

En angst is een slechte raadgever.

Overigens wint Carrie de Tour. Bij deze

assen 1 juni 2021 om 10:59

Het valt me op dat veel comments gaan over afgelopen Tour. Maar zullen we kijken naar KOMENDE Tour?

Wat mij opvalt is dat sommige renners van TJV niet in vorm zijn (Vingegard, Gesink, Van Aert), dus ik verwacht dat als ploeg TJV niet dominant zal zijn, zeker niet in vergelijking met INEOS.

UAE zal sterk zijn, misschien wel (bijna) zo sterk als TJV.

INEOS is als team SUPER, nu ook al. Veruit het beste team. Ik moet nog zien of ze qua tactiek afwijken van hun tactiek in de Tour van het afgelopen decennium. In De Dauphine doen ze ook wat ze altijd doen. Maar… als Pogacar en Roglic idd de sterkste renners zijn, dan winnen ze daar de Tour niet mee. Dan hebben ze baat bij koers hard maken zodat er een groepje overblijft met slechts 10 renners, waaronder Poga en Roga, en dan de top van INEOS. En dan die meerderheid proberen uit te buiten.

Tactisch gezien kan het een hele mooie Tour worden. Ik hoop erop, want de Tour vind ik meestal relatief saai.

Romāns Vainšteins 1 juni 2021 om 11:05

Dan nog : Wat betreft de vorm van alle ondersteuning in de grote blokken geldt dat dit erg secuur gepland wordt en pas in week 1/2 vd tour optimaal is. Ik verwacht alle 3 de teams in volle sterkte aan de start en staar me niet blind op de altijd erg vage en multinterpretabele Dauphiné

S. Morgenstern 1 juni 2021 om 11:12

Exact! Een ander zal het bijvoorbeeld opvallen dat Kwiatkowski niet in vorm is, maar dat betekent niet dat die ploegen er straks in de Tour de France niet staan.

assen 1 juni 2021 om 12:21

@Roman Goed punt!
Als we dan toch de geschiedenis in duiken, Pogacar was lang nog niet top in de Dauphine en piekte later in de Tour.

Michelangelo 1 juni 2021 om 13:11

Ik denk dat vorig jaar TJV het coronaseizoen zonder de geijkte voorbereidingsroutes prima heeft “gemanaged” door trainingen op de juiste tijd. En mbt Van Aert het geluk dat hij nog wat extra maandjes hersteltijd had.

Dit seizoen is min of meer terug normaal. Het zou mij niet verbazen als dit weer ten goede komt van ploegen als Ineos, die al jaren min of meer hetzelfde pad bewandelen richting de TdF.

Lance4eva 1 juni 2021 om 12:27

Die eerste week in de Tour gaat volgens mij zo fucking hectisch worden dat ik niet uitsluit dat één van de twee na 8 dagen met de brandblaren al thuis zit.

Campionissimo 1 juni 2021 om 13:33

We willen toch strijd zien? Laat het een mooi eerlijk gevecht worden!

Petertje PretnieZON 17 juni 2021 om 10:35

Als TWEE Slovenen vechten om een been gaat een DERDE

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair