Merijn Zeeman: “Rechtstreeks duel Roglic/Pogacar voorkomen”

Merijn Zeeman: “Rechtstreeks duel Roglic/Pogacar voorkomen”

Pogacar en Roglic - foto: Cor Vos

dinsdag 1 juni 2021 om 07:15
Ride

Jumbo-Visma gaat er alles aan doen om de komende Tour de France niet te laten uitlopen op een rechtstreeks duel tussen Primoz Roglic en Tadej Pogacar. Vorig jaar werd de Tour een tweestrijd tussen beide Slovenen. Op de voorlaatste dag wist Pogacar de tot op dan ongenaakbaar koersende Roglic uit de gele trui te rijden. In de klimtijdrit naar La Planche des Belles Filles wist de 21-jarige Pogacar liefst 1’56 op zijn landgenoot te pakken.

“Het voorjaar van 2021 is een bevestiging geworden van de Tour de France van vorig jaar. Het is andermaal duidelijk geworden dat Primoz Roglic en Tadej Pogacar elkaar niet veel ontlopen”, vertelt Zeeman in een grote reportage in de Zomergids van RIDE Magzine over hoe je Tadej Pogacar in de komende Ronde van Frankrijk moet verslaan. In dit verhaal komen diverse hoofdrolspelers aan bod.

“Roglic en Pogacar zijn fantastische renners die op veel terreinen voor de hoofdprijzen strijden”, vervolgt Zeeman. “Ik denk dat Pogacar in Brest van start gaat als de gedoodverfde favoriet om de Tour de France te winnen. Wij zullen iets moeten bedenken zodat de Tour niet beslist wordt in een rechtstreeks duel tussen Primoz en Tadej. We nemen een groot risico wanneer het een man-tegen-man gevecht wordt. Dat moeten we zien te voorkomen. Dan is er immers een aanzienlijke kans dat Pogacar opnieuw de Tour wint.”

Primoz Roglic na zijn verloren tijdrit met Tadej Pogacar – foto: Raymond Kerckhoffs

Ook Roglic sluit zich in dit verhaal in RIDE Magazine hierop aan: “Hopelijk hoef ik hem niet te verslaan in de tijdrit op de voorlaatste dag. Wanneer hij op die dag andermaal de wattages van La Planche des Belles Filles trapt, dan is hij veel te snel. We moeten plezier op de fiets maken. Hij is de titelverdediger en moet opnieuw bewijzen dat hij de Tour kan winnen. Daar moeten we ons voordeel uit halen. Alle ogen zullen op hem gericht zijn. Ik kan daardoor zonder enige druk van start gaan.”

Bestel nu de RIDE Zomerspecial

De volledige analyse is te lezen in de RIDE Zomerspecial, die op 4 juni verschijnt. Binnenkort te koop bij een aantal geselecteerde verkooppunten, maar nu al online verkrijgbaar. Met onze 212 pagina’s tellende Zomerspecial ben je optimaal voorbereid op de Tour de France en de Olympische Spelen! Het magazine is hier te bestellen.

Dit artikel delen:

168 Reacties

Veloburto 31 mei 2021 om 12:21

Jumbo had vorig jaar Van Aert en Roglic moeten laten meedraaien in die waaierrit. Verder was er tactisch niet veel fout ( behalve dumoulingate)

evelineroos 31 mei 2021 om 12:23

Laat ze bij Jumbo-Visma maar eens zorgen dat er weer eens een Nederlander uit hun ploeg een WorldTour-wedstrijd wint. Met Slovenen heb ik een stuk minder.

Glorious 31 mei 2021 om 12:29

Onzin. Jumbo is Jumbo

Marco 31 mei 2021 om 13:04

Beetje vreemd dit.. Als Eveline toch graag een Nederlandse winnaar heeft mag ze dat toch zeggen?

Eindelijk een vrouw op WF komt er een hork langs en die jaagt haar weer weg.

Shinzawai 31 mei 2021 om 13:18

Dat zullen ze zelf ook graag willen, maar je kunt die overwinningen niet met click & collect bestellen.

evelineroos 31 mei 2021 om 13:52

Glorious juicht misschien graag voor een supermarktketen. Ik zie liever landgenoten winnen, daarvoor moet je bij andere ploegen zijn. UAE Tour van vorig jaar was de laatste Nederlandse overwinning voor Jumbo.

Quincy Adams 31 mei 2021 om 13:54

Eveline doet een beetje alsof ze dit kan eisen van een ploeg. “Laat ze eerst maar eens…” Dat steekt misschien een beetje voor de lezer.

evelineroos 31 mei 2021 om 13:57

Rabobank-ploeg was geweldig, omdat ze ook de beste Nederlanders onder contract hadden. Het is knap wat Jumbo-Visma nu doet, ik heb er alleen weinig mee.

Marco 31 mei 2021 om 14:07

Ik ben het met je eens Eveline.. Maar gezien Tom er niet meer voor gaat en MVDP voor de ploeg van zijn vader fiets, wie wil je dan aantrekken?

dit is mijn achterwiel 31 mei 2021 om 14:55

Eveline, rabo WAS niet geweldig; jij VOND rabo geweldig.

evelineroos 31 mei 2021 om 15:01

Nee, het is inderdaad niet objectief meetbaar wijsneus.

MichielH 31 mei 2021 om 16:20

Het is niet alsof TJV dat niet probeert toch? Ze hebben Dumoulin gehaald, ze hebben Groenewegen.

UrbanSteel 31 mei 2021 om 19:37

evelinroos, helemaal met je eens, ik heb helemaal niks met al die buitenlanders, ze horen bij de beste renners ter wereld, maar ik word er niet warm van.

En dan de opmerking van Glorious “Jumbo is Jumbo” raakt kant nog wal.
Als Roglic of van Aert wint, wint er een Sloveen of Belg (niets mis mee) maar geen Nederlander.
Zal me benieuwen of Glorious nog zo van Jumbo zal genieten als een of andere oliesjeik de licentie overneemt en onder een Arabische vlag gaat rijden, ik noem zo maar Qatar.

FDJ 31 mei 2021 om 23:22

@eveliene Rabo was geweldig, oke. Kopmannen bij Rabobank de laatste jaren waren o.a. Levi Leipheimer, Denis Menchov, Oscar Freire, Luis Leon Sanchez en Michael Rasmussen.

Gitan 31 mei 2021 om 23:48

Rabo was zodanig geweldig dat de sponsor ondanks dat ze moesten blijven verder betalen zelfs niet meer op het shirt wilde staan omdat het dopinggebruik zodanig uit de hand was gelopen. Heerlijk ploegje!

Le Blaireau FR 31 mei 2021 om 23:51

Neem die fantastische belg van aert weg en je blijft over met een nietszeggende sloveen. neem de nietszeggende sloveen weg en je zit met een héél middelmatig ploegje met enkele talentjes. Kuss, Foss, vingegaar eventueel

MichielH 1 juni 2021 om 11:42

Ja, neem de beste twee spelers weg en het team is slechter. Dat kun je voor elk team stellen. Qua ranking zouden er zelfs dan nog drie WT-teams onder Jumbo staan.
En als je bij alle teams de twee beste renners weghaalt (een eerlijkere vergelijking) dan mag je daar ook nog Astana, Bahrein, Bike Exchange, FDJ, Movistar, EF-education, AG2R, Israel en Lotto ook nog bij optellen als teams die een lagere ranking hebben.

FDJ 31 mei 2021 om 12:25

Nu liggen deze twee tijdritten dit jaar Roglic natuurlijk beter dan Pogacar.

Bergop zal het elkaar weinig ontlopen, alleen Roglic iets minder in de sprintjes gebleken. Kortom Jumbo zal vrede hebben met koplopers die de dagzege willen en dus de boni’s wegkapen. Wil UAE wat zullen ze mannen moeten opofferen en dus komt er ruimte voor Roglic.

SprintMaster 31 mei 2021 om 12:30

Vanaf het begin alle druk op de ploeg van Pogacar leggen. Vorig jaar kon Pogacar nog onder de radar blijven, nu zeker niet meer. Ik verwacht dat Ineos de koers gesloten wil houden voor Thomas. Daar kan JV dan van profiteren omdat men veel minder werk hoeft te doen.

jooprioolpijp 31 mei 2021 om 12:59

Ik vrees ook voor dat scenario: Ineos trein op kop, Pogacar en Roglic er achter. Pogacar lachend, Roglic zich afvragend waar hij in godsnaam die Pogacar gaat lossen. Vertrouwen op wacht-wacht-poef is geen goed idee. En Thomas kan dat ook.

Wheely 31 mei 2021 om 12:38

Onzin. Jumbo is Jumbo

KennyKlimmen 31 mei 2021 om 12:50

Alleen gaat Thomas helemaal de moeder gereden worden door 2 Sloveense magiërs.

vevie 31 mei 2021 om 18:05

Dat denk ik dus ook. Die is duidelijk minder dan de twee Slovenen. Niet in de TT maar zeker wel bergop. Maar goed, als hij er dichtbij blijft dan is hij gevaarlijk in de tt.

Glorious 31 mei 2021 om 12:55

Jumbo mist een killer in de begeleiding

jooprioolpijp 31 mei 2021 om 13:00

en wat stel je voor dat die killer gaat doen?

rennerske 31 mei 2021 om 18:24

@ Joop: ik denk kille of zo. Hard schreeuwen en kille. En dat de renners dan denke, oef dat is een killer, dan gaan we maar harder rijde. Zoiets misschien?

Wildebert 31 mei 2021 om 21:34

Toch moet eraan te komen zijn. Gezien het aantal liquidaties lijkt het dat er genoeg rondlopen in ons landje.

Wheely 31 mei 2021 om 22:34

Ja maar welke killer wil er nou teamleider worden bij Jumbo?

girardengo 31 mei 2021 om 13:00

Hier wordt gewoon de druk bij Pogacar neergelegd. Ineos heeft een sterke ploeg, dus het zou wel eens een interessante Tour kunnen worden. Niet op voorhand beslist, al is Pogacar briljant (en slim).

fietsvriend 31 mei 2021 om 22:48

In het Baskenland leek Pogacar toch redelijk nerveus.

Scott Sunderland 31 mei 2021 om 13:16

Ik zou zeggen niet het gewicht van de koers dragen en Pogacar op de figuurlijke bagagedrager meenemen naar de laatste tijdrit. Pogacar is echt wel de topfavoriet. Roglic zal moeten anticiperen en verrassen in plaats van gecontroleerd en voorspelbaar fietsen. Dan nog is Pogacar voor mij de absolute topfavoriet. Als de voortekenen niet bedriegen kun je ook Geraint Thomas toevoegen als serieuze kanshebber.

Murcia 31 mei 2021 om 13:24

Zeeman denkt natuurlijk echt wel na over wat hij wil bereiken met zijn antwoorden.
Het underdog spelen is slim, vooral als je het alleen over Roglic vs Pogacar hebt. De olifant in de kamer is het niet noemen van INEOS en dat is precies een onderdeel van het spel. Vorig jaar lag de hele druk bij TJV en lieten de andere ploegen alles aan hen over. Nu is er met Thomas/Porte/Carapaz een ploeg bij die net als TJV belang heeft bij een gesloten koers. De crux wordt net als vorig jaar de tijdrit(ten), nu zijn er twee wat als de krachtsverhoudingen bergop elkaar niet veel ontloopt zoals vorig jaar weer de beslissende factor gaat worden. Ook hebben de ploegen pionnen naast de kopman die na de eerste tijdrit een factor kunnen worden in de tactiek. Bijvoorbeeld, Dennis, van Aert en McNulty.

S.t.B 31 mei 2021 om 13:48

Exact..
Komisch, maar ook begrijpelijk dat vrijwel iedereen ‘hapt’ op de tweestrijd en doorzichtige underdog redenatie. En dat is ook precies wat Zeeman wil bereiken. Het eerzuchtige bastion INEOS provoceren door ze geen hoofdrol toe te dichten.
Je moet daarentegen wel goed uitkijken hoezeer je deze olifant in zijn trots wil krenken. Niets mis met een beetje uit de tent lokken, maar het blijft wel INEOS.

Quincy Adams 31 mei 2021 om 13:56

Goed gezegd, Murcia.

S. V. 31 mei 2021 om 13:27

“Parijs is nog ver…” zou een ervaren tourrenner nu zeggen.

FlecheWallonne 31 mei 2021 om 14:59

Geweldig! Thanx.

Cyclekiller 31 mei 2021 om 13:31

Ineos start met: – zal er nog 1 af moeten vallen – geven ze al iets prijs om met 2 toptijdrijders aan de start te verschijnen?
GEOGHEGAN HART Tao
DE PLUS Laurens
CARAPAZ Richard
CASTROVIEJO Jonathan
KWIATKOWSKI Michał
PORTE Richie
ROWE Luke
DENNIS Rohan
THOMAS Geraint
Zij zullen het initiatief naar zich toetrekken met GT als schaduw van Roglic of Pogačar.

xistnc 31 mei 2021 om 13:42

Als er daar nog één van moet afvallen kun je die zelf toch al wegstrepen?

Gannadier 31 mei 2021 om 14:24

Castroviejo en De Plus zullen beide het veld nog moeten ruimen, want ik denk dat Dylan van Baarle gewoon meegaat naar de Tour.

EricV 31 mei 2021 om 19:44

Geen yates?

VespavanBern 31 mei 2021 om 13:46

Bijzonder vreemd standpunt.
Ik weet niet of ze het bij JV zelf doorhebben, maar pogacar heeft al een schitterend seizoen op papier… LBL+ Een super sterk bezette T-A als bonus.
Roglic heeft dit seizoen nog niks klaargespeeld, enigzins logisch, want hij zet dit jaar alles maar dan ook alles op de tour. Dat Zeeman dan nog steeds JVprobeert in de underdogpositie te manoeuvreren moet hij zelf weten, maar dat mag dan wel iets minder opzichtig.

Murcia 31 mei 2021 om 13:50

Ik weet niet of dit satirisch bedoeld is maar Roglic heeft volgens mij wel degelijk wat laten zien dit jaar waaronder het verslaan van Pogacar in Baskenland, AK+ Tijdrit. De beste man in koers tijdens Parijs-Nice en tweede in de Waalse Pijl. Dus stellen dat hij niets heeft laten zien lijkt behoorlijk veel op trollen.

S.t.B 31 mei 2021 om 13:56

Niks klaargespeeld?!
Kijk alsjeblieft eerst even bij Roglic op PCS of desnoods Wiki voordat je met dit soort belachelijke beweringen op de proppen komt.
Daarbij gaat het Zeeman helemaal niet om de underdog positie. Dat is wat hij de pers en het grote publiek wil doen geloven, anders zou het niet zo opzichtig zijn gebracht. Denk even verder..

Joaquim Agostinho 31 mei 2021 om 15:13

Ze worden bij Pocacar's ploeg toch niet nerveus van die emotionele meneer Zeeman..?

VespavanBern 31 mei 2021 om 19:19

Aha, een paar op de tenen getrapte JV/Roglic fanboys, zoiets kon je verwachten.
Ik bedoel het helemaal niet zo kwaad als jullie denken. Wat ik probeer te zeggen is dat voor een renner van het kaliber Roglic alleen een monument of gt telt. MSR is geen koers voor hem, maar in LBL was hij gewoon niet op niveau. Pogacar daarentegen was daar wel op de afspraak, en won uiteindelijk zelfs. Vandaar mijn stelling.
De reden dat ik bij Pogacar de T-A vermeld is omdat dit een super zware ronde was, maar nogmaals, dat is bonus (zoals ik ook al aangaf).

Murcia 31 mei 2021 om 19:35

@VespavanBern
Dit is klassiek gedraai, eerst zeg je dat Roglic niets heeft laten zien en vervolgens kom je met je eigen opvatting dat winst in koersen als Baskenland en Parijs-Nice niets voorstellen (en dat Roglic ook zo zou denken?) en voor Roglic alleen de grote rondes en Monumenten telt waarbij opvallend genoeg de Tirreno die Pogacar won opeens wel meetelt in dat rijtje. Een reactie hierop heeft niets met het fan zijn van deze of gene te maken maar puur met een statement dat feitelijk onjuist is en waarbij jij denkt te mogen bepalen wat meetelt in de beoordeling van een renner.

S.t.B 31 mei 2021 om 21:26

Nice try Vespa, maar het is je wel te doen om de provocatie, en provocaties moet je niet ineens gaan nuanceren. Het is of-of en niet en-en. Blijf bij je plan, dat maakt je een stuk geloofwaardiger.

fietsvriend 31 mei 2021 om 22:51

De Tour trollen zijn vroeg dit jaar. Nu begint de Tour natuurlijk een weekje eerder maar wie is Vespa nou weer?

VespavanBern 1 juni 2021 om 09:31

Ten eerste:
Hola! Ik zie Parijs Nice? Laat schachmann buiten dit topic….

Verder zie ik dat ik van provocatie word beschuldigd. Onbegrijpelijk wat mij betreft. Misschien had ik ‘ik vind’ moeten gebruiken, maar we kunnen het er toch allemaal over eens zijn dat Baskenland een voorbereidingskoers is en dat zo’n koers voor de nummer 2 van de tour en vuelta winnaar van vorig jaar niet zoveel voorstelt?

Ik vind echt dat er op dit forum veel te heftig word gereageerd als er geen JV-adoratie word gepost. Het is toch niet zo gek wat ik zeg? Schachmann bijv (oeps nu doe ik het zelf :) moet zijn seizoen toch ook nog helemaal maken? Laat staan Roglic…

Als laatste: ik ben alles behalve zo’n tour gekkie die nu het was rustiger word op het werk zijn oude gazelle van zolder haalt en wat berichten op een wieler forum kwakt. Daar kun je van op aan.

Killco 31 mei 2021 om 13:55

Die kritiek op de tactiek van vorig jaar vind ik wel erg makkelijk. Ik ken werkelijk niemand die had verwacht dat Pogacar zo’n tijdrit zou rijden. Maar wellicht dat TJV nu iets meer op de 2e rij de boel wat verkent en momenten kiest ipv de hele Tour op kop willen rijden.

FlecheWallonne 31 mei 2021 om 14:40

’t Zal de laatste spannende Tour worden tot ver in het volgende decennium. Remco Evenepoel zal immers een vijftiental keer de hattrick Giro-Tour-Vuelta maken. Moeiteloos. :-)

Marco 31 mei 2021 om 15:15

Wat ik mij steeds afvraag, als Remco uit Wallonië zou komen, was het dan wel goed?

Romāns Vainšteins 31 mei 2021 om 20:46

Dan waren diezelfde etters hier allemaal fan geweest om de Vlaemen te sarren. Hoogst kinderachtig gedoe met als orgelpunt het continu reet likken van een geboren en getogen Vlaming omdat er ‘Nederland’ is zijn paspoort staat.

Edwin Jansen 31 mei 2021 om 14:48

Het trauma van Planches de Belles Filles zit er nog steeds diep in bij Jumbo Visma. Angst is nooit een goede raadgever. Je zult toch uit moeten gaan van eigen kracht, maar als dat geloof al ontbreekt… Beetje vreemd verhaal dat je terug kijkt en bij voorbaat al zegt dat je hem niet kunt verslaan. Ik blijf er bij dat ze grote behoefte hebben aan mental coaching bij Jumbo Visma even los van een tactisch meesterbrein in de ploegleiderswagen. Uiteindelijk zal het er toch weer op neerkomen dat Primoz de taktiek bepaalt. Aan de andere kant is er wss ook geen ander bij Jumbo Visma die weet hoe Tadej werkt en denkt.

Marco 31 mei 2021 om 15:09

Het gaat nu eigenlijk al mis.. we hebben weer een afsluitende tijdrit dus met deze instelling ligt er nu al een grote druk op Roglic.

We hebben gezien wat het geeft, Pak naaien op de laatste dag, wel wisselen / niet wisselen op het laatste moment besluiten, nieuwe helm op de laatste dag… ploegleider die aan het kamperen is…

hoe bouw je druk op en krijg je een renner als clown over de streep

Michelangelo 31 mei 2021 om 15:38

Mis je me dan, Marco? Wat lief……. ;-)

evelineroos 31 mei 2021 om 15:49

Met vaste columnist Richard Plugge.

Marco 31 mei 2021 om 16:00

HAha :p) Ik had een alles omvattende halve pagina lange analyse met diverse onderbouwingen verwacht (al dan niet in combinatie met wat steken richting Remco) :)

Michelangelo 31 mei 2021 om 17:03

Op speciaal verzoek dan…
Dit is een ouderwets staaltje sandbagging vanuit. Als Roglic net zo in orde is als vorig jaar, gaan ze gewoon weer van eigen kracht uit. Want toen was hij prima in staat om her en der verschillen te maken. Waarbij ze uiteraard niet zomaar liftende Slovenen meenemen, ook UAE zal uit zijn kot moeten komen. Tot op heden hebben ze aangetoond redelijk gelijkwaardig te zijn. Waarbij Pogacar een stevige tik uit heeft gedeeld in de TdF van vorig jaar, maar waar Roglic een klap terug heeft gegeven in Baskenland.
Bij TJV is het allemaal afwachten hoe goed de mannen achter Roglic zijn. Is Stevie goed genoeg voor een rol als schaduwkopman en bliksemafleider? Zijn de knechten zoals Van Aert, Kuss, Gesink en Martin net zo sterk als vorig jaar?

(bewust?) Niet genoemd: INEOS. In de Dauphine zal heel veel duidelijk worden omtrent de kracht van deze ploeg. Als de aanwezige namen hun niveau halen in de TdF, dan wordt deze tour een heel andere dan vorig jaar. Want Ineos heeft de ploeg om te doen wat TJV vorig jaar deed.

En wat doen andere ploegen? Gaan die gezellig mee in het patroon van Ineos of TJV van vorig jaar, of gaan die proberen er dwars doorheen te fietsen omdat ze weten dat ze normaal gesproken niet de sterkste klassementsman hebben. TJV weet in ieder geval goed genoeg dat er niet maar 2 renners in de TdF starten, maar een heel peloton aan kanshebbers.

Kortom, ik verzamel mijn hoopje koffiedik en kijk erin. Maar ik kan nog niet veel zinnigs zien. Vooral een ploegleider die de druk een beetje wil verschuiven naar Pogacar, omdat gebleken is dat die ploeg het niet altijd makkelijk vindt om vanuit die rol te werken (Baskenland).
Ik denk dat de Dauphine ons een klein stukje wijzer gaat maken. En straks ook Zwitserland.

Gelukkig is Evenepoel er niet bij, want dan konden we de TdF beter schritelijk af doen. Die zou een paar “Remcootjes” doen om zich in de kijker te fietsen (al ben ik er nog steeds niet achter wat een Remcootje is. Want dat varieert van het peloton op 5 minuten rijden, via gelost worden en een half uur achterstand oplopen, tot de gebruikelijke duikeling over de vangrail…)

Tevreden Marco? :-)

Joaquim Agostinho 31 mei 2021 om 17:21

Ik heb een CD met hoogtepunten uit interviews met Plugge.
Goed als je de slaap niet kan vatten…

EricV 31 mei 2021 om 18:13

Ik denk dat ze vergeten dat dit jaar bijna elke ineos renner beter is dat de meesterknecht van jumbo of uae dus ze zullen moeten anticiperen want die gaan wel aanvallen

Davide Lappartiente 31 mei 2021 om 19:06

‘Op de voorlaatste dag wist Pogacar de tot op dan ongenaakbaar koersende Roglic uit de gele trui te rijden’
Roglic nam wat meer bonificatieseconden dan Pogacar. In de waaierrit had Pogacar pech en verloor veel tijd, de dag erna gaf hij Roglic een draai om de oren op de Peyresourde. Dan moest de derde week en de beslissende laatste dag nog komen, waarin Roglic er naar oude gewoonte doorzakt en Pogacar slim heeft gewacht op het man tegen man gevecht en de rest nogmaals op afstand fietst.

S. Morgenstern 31 mei 2021 om 19:09

De laatste bergritten was Roglic, met al een voorsprong op zak, duidelijk de betere van de twee. Ik vind de formulering dus niet zo gek.

Davide Lappartiente 31 mei 2021 om 19:23

Jumbo koerste alsof ze onaantastbaar waren. Pogacar had tot dan toe meer energie verspild dan Roglic. Bergop was Pogacar ook verder weggereden van Roglic dan andersom. Hij liet wel uitschijnen dat hij de betere was, maar achteraf gezien was hij niet genoeg hersteld van de inspanningen, die hem een handvol seconden opleverden, voor de zwaarste inspanning die nog moest komen. Pogacar had het jaar voordien in de Vuelta laten zien dat op de laatste dag nog heel veel kan gebeuren. Nu dacht ik zelf dat een minuut zou volstaan, maar 30-45 seconden mogelijk was.

Kelder is de Man 31 mei 2021 om 19:36

Davide
Je laatste comment is een soort van hele ingewikkelde fotofuck. Kan aan mij liggen, maar verwijzingen naar personen zou mss iets duidelijker kunnen.

Klaas Foppen 31 mei 2021 om 19:26

Het enige wat hij dus eigenlijk zegt is dat ze het niet op de tijdrit aan willen laten komen. Goed lezen zou ik zeggen tegen de meeste. Jumbo heeft gewoon weer een hele sterke ploeg kan prima wedijveren met Ineos en UAE wat team betreft

Pedalo 31 mei 2021 om 19:49

Wat een onzin weer…..Na de Tour is duidelijk gebleken dat Roglic niet meer zo fit was als moest door de val in de Dauphine, Dumoulin met andere zaken bezig was, Pogacar in het begin niet als zodanig favoriet gezien werd, er geen plan b ingezet kon worden ivm Kruiswijk en Dumoulin die geen kant op wilde. Drama alom. Ze hebben het nu zo gepland dat Roglic in de derde week op zijn sterkst is…….en tuurlijk is het beter om de tijdrit te beginnen met drie minuten voorsprong maar ik denk dat bij gelijke stand nog steeds Roglic wint.

Headlines

Materiaalzone

Populair