Merhawi Kudus verruilt Astana-Premier Tech voor EF Education-Nippo

dinsdag 14 september 2021 om 17:44
Merhawi Kudus verruilt Astana-Premier Tech voor EF Education-Nippo

foto: Cor Vos

Merhawi Kudus koerst volgend jaar niet meer voor Astana-Premier Tech. De 27-jarige klimmer uit Eritrea heeft namelijk een contract getekend bij EF Education-Nippo. De naam van Kudus ging eerder al rond in de wandelgangen. “Mijn wielerdroom? Ik zou graag een etappe willen winnen in de Tour de France.”

Kudus begon zijn profloopbaan in 2014 bij MTN-Qhubeka en reed vervolgens vijf seizoenen voor de Zuid-Afrikaanse formatie. In 2019 ging de klimmer koersen in Kazachse loondienst en nu, na drie seizoenen bij Astana, kiest Kudus voor een Amerikaans avontuur bij de ploeg van Jonathan Vaughters. Op de erelijst van Kudus staat de Tour du Rwanda, terwijl hij ook naar ereplaatsen reed in de Ronde van Turkije en Tour de Langkawi.

“Ik denk dat EF Education-Nippo de juiste ploeg is om me volledig te ontplooien. Ik kan nog meer bereiken bij deze ploeg, maar dan heb je wel goede ploegmaten nodig. Ik zag als buitenstaander altijd al dat er een goede teamspirit heerst binnen EF Education-Nippo. Ik geloof in deze ploeg. Ik kan als klimmer zelf voor een klassement gaan, maar ook een ploeggenoot helpen om een goed klassement te rijden.”

Teammanager Vaughters spreekt vol lof over zijn nieuwste aanwinst. “Ik was al lang op zoek naar een renner als Merhawi Kudus. Hij wilde erg graag naar onze ploeg komen, wat erg veel zegt, en we verwelkomen hem ook graag aan boord. Ik denk dat hij in staat is om voor bergtruien en etappezeges te gaan en we kunnen hem ook uitspelen in rittenkoersen van een week. Verder kan hij een geweldige helper zijn voor onze jongens met klassementsambities.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair