Menno Huising wint in Flèche Ardennaise voor het eerst namens Jumbo-Visma

zondag 7 mei 2023 om 17:09
Menno Huising wint in Flèche Ardennaise voor het eerst namens Jumbo-Visma

foto: Cor Vos (archief)

Menno Huising heeft voor Nederlands succes gezorgd in de Flèche Ardennaise. Het 19-jarige talent van het Jumbo-Visma Development Team was zondag de beste in de Belgische UCI 1.2-wedstrijd.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Huising, die afgelopen winter overkwam van de junioren en bezig is aan zijn eerste seizoen binnen de structuur van Jumbo-Visma, rekende af met Francesco Busatto van de opleidingsploeg van Intermarché-Circus-Wanty. William Junior Lecerf (Soudal Quick-Step Devo) eindigde als derde na een zware koers van 175,3 kilometer met in totaal 3.636 hoogtemeters.

In volle finale, die was uitgetekend rond het Waalse Stavelot, moesten onder meer La Gleize, de Thier de Coo, de Amermont, de Renardmont en de Stockeu beklommen worden in de Ardense Pijl.

De Flèche Ardennaise werd vorig jaar nog gewonnen door het Franse toptalent Romain Grégoire. Daarvoor wonnen Simon Pellaud (2019), Cees Bol (2018) en Harm Vanhoucke (2017) deze Belgische eendagskoers.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Romāns Vainšteins 7 mei 2023 om 21:11

Laatst nog een tijdje zitten struinen op de site van deze koers. Echt een geweldig fraai en selectief parcours, als je hier kunt winnen zegt dat echt wat over je aanleg en talent. Houdt hier toch ook de winnaar van LBL junioren achter zich in de spurt?

1
goldone123 7 mei 2023 om 23:02

ik ben best benieuwd kan hij ook klimmen, hij is in iedergeval goed op korte klimmer.

0
Cycling 8 mei 2023 om 10:36

Het goede nieuws is in ieder geval dat bij Jumbo-visma Development ook geregeld Nederlanders zich tonen. Er wordt vaak gezegd dat Nederlanders ging kans krijgen. Dit is natuurlijk niet waar. Het is nu aan o.a. Boven, Graat, Kramer, van Bekkum en Huising nu om aan te tonen dat ze de komende jaren ook goed genoeg zijn voor de WT. De concurrentie is natuurlijk wel groot om door te stoten naar JV World Tour.

0
xistnc 7 mei 2023 om 17:18

Gisteren wilde hij zijn handen niet omhoog doen, toen Puck hem dat commando gaf. Je zag hem denken, ‘dat bewaar ik nog even’. En terecht.

0

ik ben aan het huilen! je huilt! we huilen allemaal! er is hoop voor onze natie, de volgende MVDP is in veilige handen … oh zulke zachte handen …

-2
Marik 8 mei 2023 om 19:19

Jij wilt even aandacht en laten zien dat je hele gekke berichten kunt plaatsen? Nou chapeau!

2

@Marik Bedankt maar. Wat is er zo gek? Ik kan geen felicitaties geven. pfff. Zoals Nicki Minaj ooit zei: hebben we een probleem? We kunnen ermee naar buiten (ik ben je ergste nachtmerrie maatje)

-2
Dranghek Knuffelaar 8 mei 2023 om 20:27

Wat een vreemde opmerking @Marik. Ben je met het verkeerde been uit bed gestapt, of heeft je moeder niet je lievelingsgerecht gemaakt?

-2
Marik 9 mei 2023 om 07:56

Ah we hebben hier een frequente naamsveranderaar. Tot ziens en welterusten.

1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone