Meeusen: “De ploeg staat niet meer 100% achter mij, maar ik ook niet achter hen”
Tom Meeusen - Foto: Rudie Ottens
zaterdag 21 januari 2017 om 12:36

Meeusen: “De ploeg staat niet meer 100% achter mij, maar ik ook niet achter hen”

De samenwerking tussen Tom Meeusen en de ploegleiding van Telenet-Fidea verloopt allerminst vlekkeloos. Dat verklapt de veldrijder in een interview met Het Laatste Nieuws. Meeusen overweegt om volgend jaar als onafhankelijke renner te gaan crossen.

“Met Sven Vanthourenhout heb ik wel een heel goed contact”, benadrukt Meeusen. “Hij traint me en hij is de reden waarom ik nog graag bij de ploeg ben. Maar met de keuzes die de ploegleiding maakt, tonen ze dat ze niet honderd procent achter mij staan, dus dan hoef ik ook niet meer honderd procent achter de ploeg te staan. Ik heb tien jaar voor deze ploeg gereden en ging ervan uit dat ik hier ging blijven rijden, maar ik ben dit jaar einde contract en weet niet wat de plannen zijn. De ploegmaats zeggen dat ze na het WK gaan praten, maar ik heb niks gehoord.”

Het is voor Meeusen een optie om volgend seizoen als onafhankelijke renner het veld in te gaan. “Ik heb daar al over gedacht”, zegt hij. “Ik denk dat het leuk kan zijn om zelf de managerskant te doen en zelf contacten te leggen met sponsoren en zo. Ik denk dat ik het alleen zou kunnen, maar ik heb nog met niemand gepraat.”

Dit plan zou hem ook de mogelijkheid geven om te trainen hoe hij zelf wil. De huidige (wetenschappelijke) benadering van Telenet-Fidea, waar Sven Nys de baas is, past Meeusen niet zo. “Zij willen van ons het Team Sky van het veldrijden maken. Alles moet onderbouwd zijn met tests. Maar ze moeten mij niet op een machine zetten. Ik ben fysiek niet de sterkste, maar laat honderd coureurs een bocht nemen en ik ben bij de snelsten. Ik kan veel wegsteken met mijn techniek. Dat meet je niet in een test.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
21 januari 2017 12:41
Quote:
Ik ben fysiek niet de sterkste, maar laat honderd coureurs een bocht nemen en ik ben bij de snelsten.

Dat is natuurlijk nog geen reden om niet te proberen alles uit je fysieke mogelijkheden te halen.
21 januari 2017 12:47
Ei de verhaal dus. Dat de leegloop bij Telenet aka Nys maar goed op gang komt. Er is er al eens eerder eentje bij Nys aan haar stutten getrokken.......
21 januari 2017 13:08
Ik kan me voorstellen dat deze Tom relatief duur is. Hij haalt niet meer de resultaten van afgelopen jaren, maar heeft allicht nog wel het salaris dat bij die resultaten hoort. Gezien de ontwikkeling van Toon Aerts en de komst van Lars vd Haar blijft voor Meeusen hooguit de derde viool over.
21 januari 2017 13:13
je bent een verlengstuk van je werkgever, en daar zullen altijd wel wat beslissingen worden gemaakt die je niet zinnen. daar kan je dan je conclusies uit trekken, maar zo in de media vertellen dat je niet meer 100% achter je werkgever staat is een beetje 'not done' vind ik.
21 januari 2017 13:59
Ik denk dat als hij zich ook nog met de managerskant bezig gaat houden, zijn prestaties daar onder lijden.

Hij is binnen het team voorbij gestreefd door Toon Aerts en heeft dan nog het "geluk"dat VDH geblesseerd is dit seizoen. Los van toppers Van Aert en Mathieu levert Meeusen niet wat Telenet van hem mag verwachten. Ik mis (in deze beperkte weergave) zelfreflectie en initiatief.

Technisch nog wel steeds een van de meer begaafde crossers.
21 januari 2017 14:46
Ik had echt verwacht dat Tom onderhoede van Nys keihard zou uitpakken, maar dat valt vies tegen.
21 januari 2017 17:01
Zou Sven Nijs niet uitgekeken zijn op een renner die zich niet wenst voor
te bereiden en te leven als een echte goed betaalde prof betaamd .
21 januari 2017 20:18
Goed in bochten, zou short track schaatsen dan niet wat zijn, in het veld speelt hij niets meer klaar.
22 januari 2017 09:41
@8.6 Met zo'n uitspraak is het wel duidelijk dat ze niet met elkaar verder gaan.

Maar als de strategie/organisatiestructuur en cultuur je niet (meer) passen, dan mag je dat toch uitspreken? Al helemaal als hij blijkbaar veel eerder om de tafel wilde gaan zitten, maar hij helemaal geen antwoord krijgt over hoe en wat.. Die frustratie klinkt ook door in zijn antwoorden.

Reacties zijn gesloten.