Meeusen bedankt Van der Poel na tweede plaats: “Nooit gedacht aan de zege”

zondag 18 november 2018 om 16:53
Meeusen bedankt Van der Poel na tweede plaats: “Nooit gedacht aan de zege”

foto: Photopress.be

Tom Meeusen is zijn ploeggenoot Mathieu van der Poel dankbaar na zijn tweede plaats in de Flandriencross van Hamme. Al in de openingsronde namen de twee van Corendon-Circus afstand van de concurrentie. Die voorsprong gaven ze daarna niet meer weg. “Ik ben Mathieu daar heel dankbaar voor”, zegt Meeusen in het flashinterview.

Meeusen probeerde twee jaar terug ook al Van der Poel te volgen op dit circuit, maar dat ging niet naar zijn zin: hij moest lossen en kwam ten val. “Na die wedstrijd heb ik Mathieu gezegd dat ik graag eens twee ronden bij hem in het wiel wou rijden, en vandaag heeft hij mij meegenomen. Ik ben Mathieu daar heel dankbaar voor”, aldus Meeusen.

“Ik heb nooit gedacht aan de zege. Hij had mij op vier of vijf plaatsen per ronde kunnen lossen, maar hij keek telkens achterom en pakte me mee. Het is leuk om zo’n ploegmaat te hebben die iets voor je wil doen. Dat is leuk om zo moraal te krijgen. Ik was een vlag, he? Ik hing als een vlag aan Mathieu. Het is leuk om zijn achterwiel te zien soms”, lacht de Belg.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Marcel1112 18 november 2018 om 17:00

Alleen niet zo slim dat dit mooie gebaar van Mathieu hem de DVV trofee kan kosten. Van de andere kant is de 30.000 euro die dit oplevert een schijntje voor van der Poel.

Lalsacien 18 november 2018 om 19:49

Geloof je het zelf wel?

mark vv 18 november 2018 om 20:30

Marcel 112 Ik neem jou net zo serieus als Roger de Vlaeminck.

boenk 18 november 2018 om 21:48

Afgaande op Mathieu zijn interview achteraf, lijkt het niet dat hij zo enorm veel heeft ingehouden. Het feit dat de rest op 2 minuten eindigt, op zulk parcours, lijkt dat ook bij te treden. Het was een enorm snel parcours met veel technische stukken, net iets waar Meeusen ook enorm sterk in is. Meeusen had daarenboven een superdag (voor hem) en was vandaag ook de tweede sterkste in de wedstrijd. Misschien heeft Mathieu de laatste twee ronden ook nog net iets harder kunnen rijden door voordien niet in het rood te gaan. Wie weet.

Ik ben ervan overtuigd dat hij sneller kon en heeft ingehouden, maar of dat in tijd uitgedrukt zo enorm veel zou uitgemaakt hebben, zullen we nooit weten. Hoe dan ook, dat klassement kan hij nog altijd pakken. Zeer zeker.

Mwielerfan 18 november 2018 om 17:54

Dvv heeft altijd wel ergens een moddercross waar ook grote verschillen optreden

Sandervs76 18 november 2018 om 18:44

De GP Sven Nys was afgelopen editie een donkerbruine slijkcross. Mag hopen dat het dit jaar weer zo’n slagveld wordt.

Steven_E 19 november 2018 om 13:02

Loenhout is ook typisch een slijkcross. Wel vlak, maar zeer zwaar als het geregend heeft.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone