Meerdere favorieten verlaten ziek Tour de l’Avenir
foto: Cor Vos
zaterdag 27 augustus 2022 om 09:11

Meerdere favorieten verlaten ziek Tour de l’Avenir

Nadat vrijdag Lennert Van Eetvelt de Tour de l’Avenir moest verlaten, komt vandaag Thomas Gloag niet meer in actie in de Tour de l’Avenir. De jonge Brit, die volgend jaar overstapt naar Jumbo-Visma, won eerder deze week nog de vierde etappe van de rittenkoers.

De 20-jarige Gloag heeft op zijn sociale media laten weten dat hij positief heeft getest op het coronavirus, waardoor hij de Tour de l’Avenir heeft verlaten. “Veel succes aan de rest van de ploeg in de laatste twee etappes”, voegt hij daar nog aan toe. Gloag speelde echter geen prominente rol in het algemeen klassement, hij stond op plaats negentien op meer dan acht minuten.

Van Eetvelt kwam dan weer niet van start in de zevende etappe van de Tour de l’Avenir. De Belg van de opleidingsploeg van Lotto Soudal stond vierde in het klassement en was een kandidaat voor de eindzege, maar een keelontsteking voorkwam dat hij verder kon rijden.

Meerdere opgaves
Naast Gloag en Van Eetvelt hebben ook bekende namen als Matthew Riccitello, Jensen Plowright, Tim van Dijke, Riley Pickrell en Blake Quick de wedstrijd verlaten. De Tour de l’Avenir duurt nog tot en met zondag. Op zaterdag staat de koninginnenrit op het programma met onderweg de beklimming van de Col de la Madeleine.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
27 augustus 2022 10:07
Quote:
bekende namen als Matthew Riccitello, Jensen Plowright, Tim van Dijke, Riley Pickrell en Blake Quick

Ja, héél bekend.

En qua 'meerdere' favorieten gaat het dus alleen om Van Eetvelt en Gloag, terwijl die laatste al op ruime achterstand stond?
    27 augustus 2022 10:15
    Plowright wordt prof bij Alpecin, Pickrell bij IPT, Quick bij BEX, Tim is al prof bij Jumbo en Riccitello is stagiair bij IPT. Toch geen nobody’s voor wie het U23 peloton volgt.
    27 augustus 2022 10:56
    Dat vind ik een prima omschrijving: "geen nobodies voor wie het U23-peloton volgt".

    Maar daarmee zijn het nog geen 'bekende namen'. Dat men hier Tim van Dijke allicht kent, doet daar niets aan af.
    27 augustus 2022 11:59
    Sterke u23 renners maar vooral sprinterstypes denk ik. Nog weinig te rapen met 2 bergritten op het menu
27 augustus 2022 10:15
Die laatste alinea... Wat voor nut heeft het om renners die bijna een week geleden al uit koers stapten, zoals Quick en Van Dijk, nu hier nog te vermelden? Aan de DNS van Van Eetvelt was al eerder een artikel gewijd, dus nu had volstaan kunnen worden met de Corona-DNS van Gloag.
27 augustus 2022 11:21
Ik vond die 8 DNS gisteren ook wel opvallend, zeker nu er vandaag nog blijken bij te komen. Wees blij dat er ook aandacht wordt geschonken aan deze categorie.
    27 augustus 2022 11:43
    Ja, maar die 8 DNS gisteren waren dus niet de namen die genoemd werden in dat 'rijtje-Van Dijke'.
27 augustus 2022 12:46
"De 20-jarige Gloag heeft op zijn sociale media laten weten dat hij positief heeft getest op het coronavirus, waardoor hij de Tour de l’Avenir moet verlaten."

Dus wie positief test op het Coronavirus moet de ronde verlaten?

Reacties zijn gesloten.