McQuaid: “ASO wil de teams verzwakken”
woensdag 12 september 2018 om 10:55

McQuaid: “ASO wil de teams verzwakken”

Het voornemen van de UCI om vanaf 2020 enkele grote aanpassingen door te voeren, blijft de gemoederen bezighouden. Gisteren sprak de belangenvereniging van wielerteams AIGCP zich uit tegen de plannen. De ploegen krijgen bijval van oud-UCI-voorzitter Pat McQuaid.

De UCI is onder meer van plan om het aantal WorldTour-teams terug te brengen. McQuaid is van mening dat de organisator van de Tour de France hiermee in de kaart wordt gespeeld. “Dit klinkt heel erg als de ASO,” vertelt McQuaid aan VeloNews. “Zij gebruikten in mijn tijd dezelfde argumenten. Zij hebben altijd 15 ploegen gewild”, geeft hij aan. “ASO wil de teams verzwakken”, vervolgt hij. “Ze zijn bang dat de ploegen te sterk worden, of zich verenigen en achter de tv-rechten aangaan. ASO wil altijd de controle houden.”

McQuaid raadt af om het aantal ploegen in de WorldTour zoals voorgesteld te reduceren. “Ik denk dat de UCI heel voorzichtig moet zijn met de risico’s die ze nemen wanneer ze teruggaan van 18 naar 15 teams,” zei McQuaid. “De gevolgen kunnen groter zijn dan ze denken.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
12 september 2018 11:28
Sowieso krijg je dan 90 renners zonder baan omdat teams opgeheven gaan worden.
  12 september 2018 11:40
  Dat zullen echter niet de 90 renners uit de WT zijn. De beste renners krijgen toch wel een contract. Onzekerheid over het programma kan wel grote sponsoren afschrikken. Minder sponsorgeld betekent minder geld voor de ploegen, groter gat tussen arm en rijk (ehh?) en uiteindelijk ook minder geld voor het merendeel van de renners, omdat er een stoelendans om WT plekken begint.
  Ook voor het eerst dat er iets zinnigs uit de mond van McQaid komt trouwens.
  12 september 2018 17:36
  Onzin want er zijn niet minder wedstrijden. Enkele wt teams worden pct. Dat is totaal anders dan ontslag. Meer ruimte voor selectie van de beste teams zorgt in 95% van de wedstrijden voor een kwaliteit verbetering. De betere pct teams zullen veel wedstrijden op wt kunnen rijden en niet hoeven opdraven bij de wt wedstrijden waar ze niks te zoeken hebben zoals nu. Ideaal.

  Enige issue is dat tour deelname zoveel waard is qua sponsors. Dus als wildcards in december worden uitgereikt kunnen sponsoren budget en selectie aan tour deelname aangepast worden.bij deze pct teams.
12 september 2018 11:40
Prioriteiten: Eerst gezonde teams, daarna betere selectie op kwaliteit (en dus degradatie en promotie). Anders vallen er nog meer ploegen.
  12 september 2018 17:31
  Er komen en gaan altijd ploegen. Dat ploegen verdwijnen zegt niet dat het minder gaat met andere ploegen.
12 september 2018 11:57
De man heeft een kop die lekker uitziet naar een deftig buffet met een goeie saint-émillion op kosten van de internationale wielerbond.
Inmiddels is hij al een tijdje voorzitter af, misschien daardoor dat de klaarheid er eindelijk eens uitkomt.
12 september 2018 17:38
Jammer dat hij niet uitlegt waarom de ploegen hierdoor verzwakt worden. Alleen voor de slechtste 5 ploegen geldt dat dit een verzwakking is.

Jullie een idee waarom de topploegen nu opeens zwakker zouden zijn?
13 september 2018 06:14
Dat zo’n man zich nog durft uit te laten ovet dit soort zaken...

Reacties zijn gesloten.