Maximilian Schachmann mist Ardennenklassiekers na eerdere ziekteperikelen
foto: Cor Vos
woensdag 6 april 2022 om 12:17

Maximilian Schachmann mist Ardennenklassiekers na eerdere ziekteperikelen

Maximilian Schachmann zal niet te zien zijn in de Ardennenklassiekers. De Duitser van BORA-hansgrohe moest vorige maand ziek opgeven in Parijs-Nice en komt voorlopig nog niet in actie. Het is de bedoeling dat hij in mei terugkeert in koers.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vorig jaar werd Schachmann nog derde in de Amstel Gold Race, maar dit jaar wil het nog niet echt vlotten. Voordat het seizoen begon, had hij ook al af te rekenen met een coronabesmetting. “Wat kan ik zeggen. Natuurlijk is het heel frustrerend, het is totaal niet wat ik me had voorgesteld van dit voorjaar. Maar je moet de feiten onder ogen zien en het slaat nergens op om nu te koersen”, zegt de Duitse kampioen.

“Ik heb nu een paar dagen goed kunnen trainen. Het zou mooi zijn als ik snel weer ergens kan koersen, maar ik kan daar nog geen hoge verwachtingen van mezelf hebben. Het zal zeker nog een paar weken duren voordat ik mijn topvorm bereik”, aldus Schachmann.

Volgens Dan Lorang, Head of Performance bij BORA-hansgrohe, is het nog afwachten wanneer Schachmann precies zijn rentree zal maken. “Hij is lang niet in staat geweest om goed te trainen en heeft de hervatting van zijn normale voorbereiding dus lang uit moeten stellen. Op het moment voelt hij zich dag per dag beter worden, wat ons hoop geeft dat hij in mei weer kan beginnen. De datum hangt echter af van zijn ontwikkeling in de volgende trainingsweken. We zullen Max niet inzetten in wedstrijden voordat hij er helemaal klaar voor is.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
6 april 2022 13:01
Zonde, is in het drieluik toch een podiumzekerheidje. Misschien nu een grote kans voor Girmay?
    6 april 2022 13:04
    Omdat hij voor Wanty rijdt en geen Ardennenklassiekers op zijn programma heeft staan, lijkt me het uitvallen van Schachmann niet direct invloed te hebben op Girmay.
    6 april 2022 13:17
    @jongejonge: ik had het niet beter kunnen verwoorden.
6 april 2022 13:40
Een grote kans om weer in de schrijnwerkers te komen. Normaal is Schachmann zo goed in de Ardennen als Girmay laatst een keer was, vandaar de link. Het gaat om de prestatie van Girmay nog eens in het licht te zetten naast een ervaren zekerheid als Schwartzmann. Hopelijk kan Girmay in de Ardennen weer zo stunten, al is hij niet zo bekend met zulke zware koersen in zijn eigen gebied.

Reacties zijn gesloten.