Castelijns winnaar Topcompetitie, Walscheid wint Kernen Omloop Echt-Susteren (+video)

Castelijns winnaar Topcompetitie, Walscheid wint Kernen Omloop Echt-Susteren (+video)

foto: Topcompetitie

zondag 6 september 2015 om 17:36

Max Walscheid heeft de Kernen Omloop Echt-Susteren gewonnen. De jonge Duitser van Kuota-Lotto, die de afgelopen maand al uitkwam als stagiair voor Giant-Alpecin, was in Echt de betere van Stan Godrie (Rabobank) en Johim Ariesen (Metec-TKH). Twan Castelijns is de eindwinnaar van de Topcompetitie.

Onderweg werd het peloton opgeschrikt door sluitende spoorbomen. De ene helft van het peloton kon doorrijden, de andere helft niet. Hierdoor werd de koers korte tijd geneutraliseerd om alles weer samen te laten komen. De koers werd vervolgens hard gemaakt door de grote Nederlandse continentale teams. Er ontstond een kopgroep van zeven renners, die al snel een minuut voorsprong pakten.

Yoeri Havik (SEG Racing), Kobus Hereijgers (Join-S|De Rijke), Tim Rodenburg (Jo Piels), Martin Kelderman (De Jonge Renner), Thery Schir (BMC Development Team), Sjoerd Kouwenhoven (Metec-TKH) en Bob Schoonbroodt (Parkhotel Valkenburg) sloten de handen ineen en breidden hun voorsprong uit naar twee minuten. Echter, op 85 kilometer van de eindstreep was hun verhaal uit. In de slotronde was er een zestal dat demarreerde. Weer met Havik, maar ook met Wouter Mol, Taco van der Hoorn, Patrick Muller, Dennis Coenen en Amuld Grondahl Jansen.

De zes gingen de laatste tien kilometer in met een voorsprong van twintig tellen, maar konden het niet afmaken. In de sprint die volgde was het Walscheid die zich de snelste toonde.

flag-nl Kernen Omloop Echt-Susteren 2015 (1.2)
Uitslag: Echt – Echt (199 km)

1. flag-de Max Walscheid (Kuota-Lotto)
2. flag-nl Stan Godrie (Rabobank)
3. flag-nl Johim Ariesen (Metec-TKH)
4. flag-de Jan Dieteren (Leopard)
5. flag-nl Twan Brusselman (Jo Piels)
6. flag-no Daniel Hoelgaard (Joker)
7. flag-be Alexander Cools (Vastgoedservice-Golden Palace)
8. flag-nl Luuc Bugter (Baby Dump)
9. flag-be Timothy Stevens (Vastgoedservice-Golden Palace)
10. flag-be Emiel Vermeulen (3M)

Twan Castelijns mag zich de gelukkige eindwinnaar noemen van de hernieuwde Topcompetitie. De renner van Baby Dump kon in het klassement alleen nog bedreigd worden door Elmar Reinders van Jo Piels. Reinders wist echter de eindstreep niet te halen in de Kernen Omloop Echt-Susteren, waardoor de laatste wedstrijd van de Topcompetitie, de Eurode Omloop, een formaliteit wordt voor de eindzege.

Castelijns, die als stagiair voor LottoNL-Jumbo al enkele koersen reed, krijgt door deze overwinning een profcontract bij Roompot Oranje Peloton aangeboden.

Stand Topcompetitie na Kernen Omloop Echt-Susteren
1. flag-nl Twan Castelijns (Baby Dump) 524 punten
2. flag-nl Elmar Reinders (Jo Piels) 365 punten
3. flag-nl Jeff Vermeulen (Jo Piels) 286 punten

Samenvatting Kernen Omloop Echt-Susteren

Kernen Omloop Echt Susteren from Topcompetitie on Vimeo.

Dit artikel delen:

7 Reacties

IljoKeisseFan 6 september 2015 om 21:08

Mooie zege voor Castelijns en ook voor zijn team Babydump. Goed debuutjaar in de Continental Tour. Benieuwd of hij naar Roompot of LottoJumbo gaat.

0
batchieboy 6 september 2015 om 21:44

Als lotto jumbo hem een contract bied zal hij daar wel heen gaan. Al hoop ik dat hij voor Roompot kiest. Ervaring en hardheid opdoen in kleinere koersen, lotto jumbo kan zo een andere renner contracteren waar ze nu meer aan hebben en dan over een jaar of misschien 2 castelijns binnen halen.

0
Onie 6 september 2015 om 21:47

Lijkt mij een prima aanwinst voor Roompot, misschien nog iets te licht voor Lotto-Jumbo.

En is Martin (bouwjaar ’87) een broer van Wilco?

0
xistnc 6 september 2015 om 21:49

Gewoon de eer aan Roompot laten, lijkt me toch. Al is het maar omdat het de eerste keer is en omdat daarmee een gebaar wordt gemaakt richting de Topcompetitie en het feit dat Roompot haar nek heeft uitgestoken. Er zijn genoeg oorlogen die gevoerd kunnen worden, deze kun je dan best missen.

0
Youri IJnsen 6 september 2015 om 22:13

@Onie
Martin is inderdaad de oudere broer van Wilco. Google maar eens, de gelijkenis laat weinig te raden over ;-)

0
maklukzat 6 september 2015 om 22:24

Als Castelijns naar Lotto-Jumbo kan moet hij dat vooral niet nalaten. LTJ is natuurlijk een stap hoger , dus dan zou je wel gek zijn om die kans te laten lopen. De mensen van Roompot moeten daar maar begrip voor hebben.

0
Arema Pro Cycling Team 6 september 2015 om 22:26

Dus die Walscheid reed Zaterdag nog mee in Brussel voor Giant-Alpecin en vandaag weer voor zijn eigen team,straf!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone