Max Kanter sprint naar winst in tweede etappe Olympia’s Tour

woensdag 12 september 2018 om 15:53
Max Kanter sprint naar winst in tweede etappe Olympia’s Tour

foto: Marcel Koch (archiefbeeld)

Max Kanter heeft in Emmen de tweede etappe van de Nederlandse rittenkoers Olympia’s Tour op zijn naam geschreven. De Duitser van Sunweb Development was na 159,9 kilometer de snelste in de massasprint. Marten Kooistra eindigde op de tweede plaats, Laurenz Rex was derde. Julius Johansen bleef aan de leiding.

Meerdere renners probeerden vroeg weg te komen in de etappe over 169,9 kilometer van en naar het Drentse Emmen. Uiteindelijk hadden onze landgenoten Mathijs de Leng en Jelle Johannink het meeste succes. Na twintig kilometer koers scheidde het duo zich namelijk af van het peloton en reed het een mooie voorsprong bijeen van bijna vier minuten na honderd kilometer.

Tempo opvoeren
Dat was voor klassementsleider Julius Johansen het sein om zijn ploeggenoten bij ColoQuick het tempo te laten opvoeren. Ook andere ploegen begonnen zich te bemoeien met de achtervolging, waardoor het tijdsverschil rap terugliep. Toen de vluchters binnen schootsafstand waren, maakte Alex Molenaar de oversteek. Op 25 kilometer van de meet werd de kopgroep echter ingerekend.

Een compleet peloton begon dan aan de laatste fase van de etappe, die zou uitdraaien op een massasprint. Daarin was Max Kanter oppermachtig.

Dit artikel delen:

3 Reacties

FritsvanHoefelen 12 september 2018 om 16:13

Een finish op een verkeersdrempel. Tsja, kan je doen

0
kevinhooo 12 september 2018 om 16:27

Zat ook te kijken…waarom moet een finish waarbij ze met zoveel km/h aankomen op een verkeersdrempel liggen..toe is ff #amateurs

0
Arema Pro Cycling Team 12 september 2018 om 16:24

Wat een publiek…Oppermachtig inderdaad!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone