Max Kanter opnieuw de snelste in vierde rit Olympia’s Tour

vrijdag 14 september 2018 om 15:26
Max Kanter opnieuw de snelste in vierde rit Olympia’s Tour

foto: Marcel Koch (archiefbeeld)

Max Kanter heeft zijn tweede ritzege gepakt in Olympia’s Tour. De talentvolle Duitser van Sunweb Development was in Duiven opnieuw de snelste in een massasprint. Hij troefde er Niklas Markl en Jordi Meeus af. Kanter, die woensdag ook al de beste was in de tweede etappe, nam tevens de leiderstrui over van Julius Johansen.

Na een klein oponthoud door actievoerende politieagenten, vertrok het peloton aan het begin van de middag voor de vierde etappe naar Duiven. De koers werd ingekort van 156,8 naar 134,1 kilometer, omdat in plaats van drie plaatselijke rondes in Duiven er twee werden gereden. Zes renners reden al vroeg in de etappe weg, ze luisterden naar de namen Thymen Arensman, Lars Oreel, Arthur Baude, James Tillet, Tim Naberman en Wiebe Scholten.

Hun maximale voorsprong was na zestig kilometer koers opgelopen tot 5’25”, maar vanaf dat moment werden de tijdsverschillen teruggeschroefd door toedoen van Sunweb Development en Lotto Soudal U23. Op vijf kilometer van de streep op de lokale ronden door Duiven werd het zestal weer ingerekend, waarna het peloton zich opmaakte voor een massasprint. Daarin stond er net als geen maat op de rappe Max Kanter.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone