Mavi Garcia botst met eigen volgwagen en verliest tijd in Tour Femmes

woensdag 27 juli 2022 om 19:38
Mavi Garcia botst met eigen volgwagen en verliest tijd in Tour Femmes

foto: Cor Vos

Mavi Garcia zal de gravelrit in de Tour de France Femmes snel willen vergeten. De Spaanse kampioene van UAE Team ADQ kreeg meerdere keren pech en kwam, als klap op de vuurpijl, ook nog in botsing met haar eigen ploegleiderswagen. Wat volgde was een akelige valpartij.

In de vierde rit van de Tour Femmes lagen vier onverharde stroken. Garcia kreeg onderweg al twee keer pech en moest daardoor meermaals in de achtervolging op de favorietengroep. Toen ze 13 kilometer voor de finish in Bar-sur-Aube dicht bij die aansluiting was, kwam ze hard ten val.

Garcia had vlak daarvoor bevoorrading gekregen van haar ploeg en wilde weer aansluiten in haar groepje, maar ze had niet door dat de volgwagen nog naast haar reed. Met haar achterwiel kwam de 38-jarige Spaanse in aanraking met de bumper van de auto, waarna ze hard op het wegdek viel.

Deze tegenslag kwam Garcia moeilijk te boven. Ze kwam als 33ste over de finish, op 3.11 minuut van winnares Marlen Reusser. Haar achterstand op de grote favorietengroep was 1.31 minuut, waardoor Garcia is gezakt naar de elfde plaats in het klassement op 2.26 minuut van gele trui Marianne Vos.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Koers 27 juli 2022 om 19:58

Moet deze auto nu ook uit koers?

0
Romāns Vainšteins 27 juli 2022 om 20:03

Even kijken wat de Mocial Sedias ervan vinden, dan pas lullen we inhoudelijk verder.

0
unionwagtmans 27 juli 2022 om 23:30

Wij hier zijn toch ook MS (sort-of)?

On-topic, de chauffeur was overduidelijk met z’n linkerhand aan het gesticuleren
of zoiets. Na de botsing gaat die hand weer snel aan het stuur.

Gelukkig heeft iemand hem geleerd dat handen bovenop het stuur moeten (en trekt
hij in een reflex de auto van de rijdster vandaan).

0
Dr. Freakowitz 27 juli 2022 om 23:40

Wat ze bij die auto moest is me een raadsel, want ze had een paar km daarvoor al twee plakbidons gekregen. Blijkbaar waren die op want ze kreeg er weer een paar.

0
Marlin 28 juli 2022 om 00:10

Dat is de nieuwe trend. Plakbidons aannemen, en die snel weer weggooien of teruggeven. Om zo weer te plakken, en opnieuw, en opnieuw. Dat is dan nog enkel wat we te zien krijgen. Buiten beeld gebeurt nog veel meer. Plakken en andere zaken. Waarom de UCI hiertegen niet optreedt, is mij een raadsel.

0
Aart van Woud 28 juli 2022 om 10:43

Inderdaad, zouden ze gewoon 30 strafseconden per bidon op moeten zetten. Garcia werd in eerste instantie bijna teruggereden naar de groep met plakbidons.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone