Maurits Lammertink wordt prof bij Vacansoleil-DCM

vrijdag 18 mei 2012 om 17:44

foto: Sirotti

Belofte Maurits Lammertink maakt volgende maand de overstap naar de profs. Vacansoleil-DCM heeft de 21-jarige Nederlander een profcontract aangeboden, zo laat de ploeg zelf weten. Het contract gaat in op 25 juni, twee dagen na het NK voor beloften.

Het talent is blij met de transfer. “Het is een droom die uitkomt en dat sneller dan ik had verwacht. Ik ben heel blij, hier doe je het voor. Ik vind Vacansoleil-DCM een aansprekende ploeg door de aanvallende koerswijze en de kansen die ze geven aan jonge renners. Er was een klik en ik heb het gevoel dat deze ploeg bij me gaat passen. Ik zie natuurlijk ook hoe eerstejaars het altijd direct heel goed doen bij Vacansoleil-DCM.”

Lammertink, die bezig is aan zijn tweede seizoen in het shirt van Cycling Team Jo Piels, was dit jaar al actief in enkele profkoersen. In Rund um Köln eindigde hij zelfs zevende. Begin deze maand won hij nog een rit en het eindklassement in de Carpathia Couriers Tour, een Poolse rittenkoers voor beloften.

De komende maanden rijdt hij nog voor Jo Piels. “Ik heb de komende weken nog twee belangrijke doelen met de Ronde van Limburg en het Nederlands kampioenschap voor beloften. Ik wil proberen om mijn opleidingsploeg nog een mooi afscheidscadeu te geven.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair