Toestand Maurits Lammertink stabiel na aanrijding met scooter
Maurits Lammertink - foto: Cor Vos
woensdag 23 juni 2021 om 11:38

Toestand Maurits Lammertink stabiel na aanrijding met scooter

Update Bij een aanrijding met een scooter is Maurits Lammertink (Intermarché-Wanty-Gobert) ernstig gewond geraakt. Zijn vrouw meldt aan Tubantia dat hij met hersenletsel naar het ziekenhuis is afgevoerd. De situatie van de renner is sinds woensdagmorgen stabiel. Hij is buiten levensgevaar.

Lammertink was op dinsdag een ijsje aan het halen bij een ijssalon in Hengelo, toen hij door een scooter werd aangereden. Ambulancepersoneel was snel ter plaatse om eerste hulp te verlonen. Vervolgens werd Lammertink met hersenletsel naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd hij vannacht geopereerd. “Inmiddels is hij, op momenten dat hij wakker is, aanspreekbaar”, schrijft de Twentse krant.

In een statement laat Intermarché-Wanty-Gobert weten dat de toestand van Lammertink stabiel niet meer in levensgevaar verkeert.

De 30-jarige Lammertink is bezig aan zijn tweede seizoen bij Intermarché-Wanty-Gobert. Daarvoor reed hij voor Katusha Alpecin, Roompot-Oranje Peloton, Jo Piels en Vacansoleil.

RIDE Magazine
39 Reacties
Sorteer op:
23 juni 2021 14:45
Dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt struikelen en met je hoofd op de stoeprand komen en hersenletsel oplopen of erger. Snelheid kan een factor zijn, maar dat hoeft helemaal niet. Vaak zijn ongevallen met lage snelheid nog gevaarlijker omdat je minder snel door rolt of glijd dan met een iets hogere snelheid.
23 juni 2021 18:46
Hersenletsel maar niet meer in levensgevaar. Oef! Verschrikkelijk nieuws met een klein lichtpuntje.
23 juni 2021 20:38
Sterkte en beterschap Maurits!

Reacties zijn gesloten.