Mauri Vansevenant: “Het is een geweldige dag, dit zal ik nooit vergeten”

zondag 7 maart 2021 om 18:29
Mauri Vansevenant: “Het is een geweldige dag, dit zal ik nooit vergeten”

foto: Cor Vos

Een onvergetelijke dag, zo noemt Mauri Vansevenant deze zondag 7 maart 2021. Voor de 21-jarige coureur van Deceuninck-Quick-Step is het de dag waarop hij zijn eerste profzege boekte. In de GP Industria & Artigianato wist hij Bauke Mollema, Mikel Landa en Nairo Quintana te verslaan. “Het is een geweldige dag. Dit zal ik nooit meer vergeten”, reageert hij.

“De ploeg deed fantastisch werk voor mij, dat gaf mijn vertrouwen een boost bij het ingaan van de finale”, aldus Vansevenant. “Ik zag dat de ploeg in mij geloofde en daardoor ging ik nog meer in mezelf geloven. Ik ben daarom ook extreem blij dat ik hun werk heb kunnen omzetten in een overwinning, mijn eerste bij de profs.”

De heuvelachtige koers ontbrandde in de slotronde, waar Vansevenant meeschoof in een vluchtgroep met Mollema, Landa en Quintana. Toch niet de minste namen. “Het was geen verrassing dat de grote aanvallen kwamen op de slotklim, dus ik was klaar en voelde mij goed genoeg om ze te volgen. Dat ik in dit gezelschap was, in een groep met winnaars van grote rondes en monumenten, gaf mij veel vertrouwen”, geeft het klimtalent aan.

“Ik bleef mijn kopwerk gewoon doen in de kopgroep en we werkten goed samen. We gingen vol gas en ik wist dat ik in de slotkilometer kon terugvallen op mijn sprint. Die is best wel goed na een zware koers”, weet Vansevenant. “Ik ben super blij met deze zege. Ik houd van koersen in Italië en hoop dat ik mijn seizoen op dezelfde voet verder kan zetten.”

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

14 Reacties

Dikke Vrouw 7 maart 2021 om 20:49

Ze’n eerste profzege van velen, ik zal deze ook nooit meer vergeten! Mauri en Remco dat wordt wat

Marcel Kitellaar 7 maart 2021 om 20:54

Dikke, ik weet niet wat ik van dit alles moet denken hoor… Als je ziet wie die QS jongens soms uit het niks kloppen…

Gilberto 7 maart 2021 om 20:56

Mauri komt echt niet uit het niets. Gaat dan gewoon lekker Goede Tijden Slechte Tijden kijken ofzo

Marcel Kitellaar 7 maart 2021 om 21:00

Ze zijn wel allemaal bijster goed.. Ik weet het niet hoor..

harryjohan71 7 maart 2021 om 21:10

Voor hij bij DQS kwam, had hij al goede uitslagen in zijn leeftijdscategorie. Daarom stond hij ik de belangstelling van World Tour teams. Het is alleen altijd de vraag of ze daarna ook doorstoten bij de profs. Hij heeft dit weekend weer zijn potentie laten zien. Vorig jaar ook goede wedstrijden gereden, maar zonder daadwerkelijk een goede uitslag. De volgende stap is zich echt te tonen op World Tour niveau.

Gilberto 7 maart 2021 om 21:11

Zolang jij hier plezier aan beleeft, gewoon vooral mee doorgaan :)

KimJungPoels 7 maart 2021 om 22:39

QS mannen komen er wel extreem snel door momenteel. En ook vrijwel allemaal. Dat is toch wel gewoon erg opvallend.

Massimo Bataille 7 maart 2021 om 22:55

Gerust niet alle jongeren groeien direct door bij Quickstep.
Hodeg en Knox zijn nu niet de echte toppers.
Over de jaren heen zijn renners als Martinelli, Contreras en Vakoc ook anoniem weggegaan.
Tegelijk heeft Quickstep altijd al goeie scouting gehad en met zijn status als topploeg heb je wel een streepje voor op andere ploegen.
Renners als Evenepoel, Jakobsen en Asgreen waren al bij de jeugd uitstekend, dus niet een volledige verrassing dat ze goeie profs worden.

Deel Koeper 7 maart 2021 om 23:08

En de jeugdige renners die de voorbije jaren na hun doorbraak DQS verlieten, werden elders doorgaans zelfs nog iets beter, zoals De Plus, Narvaez en Schachmann. Tot zover de theorie dat iedereen veel meer kan als ze bij DQS rijden.

monsieur soixante pourcent 8 maart 2021 om 07:59

Klopt wel. Maar goed, ligt ook wel wat aan vertrouwen (en een gebrek eraan bij vele andere ploegen)

Ik vond de demarrage van VDP opvallender en ben zéér benieuwd naar de wattages.

tvm 8 maart 2021 om 01:28

@Deel Koeper, zet daar maar bijv. Uran, Poels en De Gendt bij.

tvm 8 maart 2021 om 01:30

@marcel en @Kim,

Onderschat ook de functie van ketonen niet. Lang niet alle ploegen rijden hiermee, waardoor je natuurlijk wel voordeel hebt tov andere jonge renners.

Max1 8 maart 2021 om 21:10

Op vlak van opleiding van jonge renners is geen enkele ploeg ter wereld zo goed dan Deceuninck Quick Step. Dat mag ook eens gezegd worden.

Lalsacien 8 maart 2021 om 21:22

Opleiding begint wat mij betreft als tiener en eindigt bij je eerste profcontract. Ze bieden wel veel jonge renners goede kansen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair