Mattias Skjelmose droomt van podium in Luik: “Wij hebben het sterkste collectief”
Skjelmose - foto: Cor Vos
vrijdag 21 april 2023 om 08:33

Mattias Skjelmose droomt van podium in Luik: “Wij hebben het sterkste collectief”

Trek-Segafredo heeft met Mattias Skjelmose en Giulio Ciccone zondag twee favorieten in Luik-Bastenaken-Luik. Dat heeft alles te maken met de goede prestatie van de twee in de Waalse Pijl. Skjelmose werd er tweede, Ciccone vijfde. “Waarom niet dromen van het grootste resultaat en streven naar het podium”, aldus Skejlmose.

De echte topfavoriet voor La Doyenne is Tadej Pogacar. Dat weet ook Skejlmose. “Zijn aanwezigheid dwingt ons tot een andere aanpak. Als je hem in de problemen wil brengen, zullen we bijvoorbeeld vroeg vooraan moeten zitten en op tijd moeten handelen. Ik verwacht dat veel renners vroeg zullen proberen te gaan.”

“Het zou mooi zijn om nog een bold resultaat te behalen”, gaat de jonge Deen verder op de website van Trek-Segafredo. “Een nieuwe top-10 zou mooi zijn, maar waarom niet dromen van het grootste en streven naar het podium. Zoals ik al eerder heb gezegd racen we altijd om te winnen, maar we moeten realistisch zijn. Met Pogacar, maar ook met Evenepoel aan de start, betekent een podiumplaats veel.”

Een zwak punt van Pogacar
Skjelmose ook de kracht van zijn team op. “We hebben ook andere sterke renners, naast Ciccone en ik, zoals Bauke Mollema en Juan Pedro López. Zij hebben verschillende mogelijkheden en kunnen verschillende scenario’s bieden. Met alle respect, ik zie geen andere teams, die zo’n collectieve kracht als de onze kunnen uitdrukken.”

“Van wat we gezien hebben, is het enige zwakke punt van Pogacar wanneer hij te opgewonden raakt en vergeet te eten”, verwees Skjelmose al lachend naar de Tour de France van vorig jaar. “Jumbo-Visma kon deze zwakte vorig jaar uitbuiten, maar ik denk niet dat hij dezelfde fout opnieuw zal maken. Dus helaas zie ik voorlopig geen zwakke punten. Evenepoel heeft al een tijdje niet meer gekoerst en komt rechtstreeks uit een hoogtestage. Hij zal sterk zijn, geen twijfel mogelijk, maar we weten nog niet hoe sterk.”

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
21 april 2023 09:10
Voor de renners die vroeg willen gaan zie ik twee scenario's:
1) SQS en UAE controleren alles tot de voet van de redoute. Deze twee teams samen zijn sterk genoeg om te voorkomen dat er interessante renners met voorsprong aan de finale beginnen. Op Wielerflits wordt er vervolgens geschreeuwd dat iedereen zich naar de slachtbank laat leiden.
2) Pogacar en/of Evenepoel schuiven mee met een interessante groep. Op Wielerflits wordt er vervolgens geschreeuwd dat iedereen zich naar de slachtbank laat leiden omdat ze meerijden.
    21 april 2023 09:33
    Ik zie beide situaties als realistisch (zeker scenario 1, tenzij Evenepoel zich niet zeker genoeg voelt voor de steile Redoute). Als de twee topfavorieten samen weg zijn, dan gaan ze zeker samen doorrijden en ziet normaal gesproken niemand ze meer terug voordat ze in Luik staan.

    Maar LBL heeft zeker meer mogelijkheden om alle teams pijn te doen. Maar als je dat enkel als Trek moet doen tegen QS en UAE is het kansloos. Het zal een gecombineerde actie moeten worden van 4-5 ploegen samen. Maar of het zover gaat komen...
    21 april 2023 09:38
    Waarom zou Quick-Step zelf niemand meesturen in de voorfinale. Een Bagioli, Schmid of Van Wilder moet toch ook de druk bij andere ploegen kunnen leggen.
    21 april 2023 09:59
    @John Deere omdat bij SQS de enige zekere kans op een overwinning Evenepoel is. Dit gaan ze heus niet te grabbel gooien door andere renners in de voor finale in een sterke kopgroep te hebben. Ik denk dat SQS daar zenuwachtiger van wordt dan de andere ploegen
    21 april 2023 10:11
    @JohnDeere,
    Als QS al veel had gewonnen in de klassiekers, dan was dit zeker een optie. Maar als je de wereldkampioen hebt, die net van zijn berg komt, startnummer 1 draagt en dit jaar heeft laten zien dat hij ECHT op niveau is, dan denk ik dat QS alle eieren in het mandje van Evenepoel gaat leggen. En ik denk ook dat Remco dit zelf zo wil.

    al ben ik het met je eens dat ze echt wel interessante pionnen hebben om mee te spelen, maar wat hebben die bewezen als het gaat om afmaken? Enkel Alaphillipe, maar die is denk ik niet in vorm.
21 april 2023 08:47
Zo'n sterk collectief is dit toch niet. Lopez en Mollema rijden al heel het voorjaar anoniem rond. Daarnaast heeft Lopez ook nog nooit top 10 gereden in een eendagswedstrijd bij de profs. In de breedte is bijvoorbeeld Quick-Step dan toch een pak sterker.
    21 april 2023 09:56
    Zijn die 2 niet een tijdje eruit geweest na valpartijen oid?
    21 april 2023 12:16
    Bauke anoniem voor eigen kansen , maar mentor voor de ploeg. Ik vind mooie ploeg die er tenminste wat probeert van te maken
21 april 2023 08:43
Op basis van deze titel ben ik eens naar de deelnemerslijst gaan kijken. Ik begrijp dat je je team een hart onder de riem wil steken, maar echt geloofwaardig is het natuurlijk niet.
21 april 2023 09:34
Hij wil een bold resultaat halen? Iets meer vertalen mag …
21 april 2023 12:08
Ik geloof wel in die jongen, maar dit jaar podium rijden in die koers lijkt mij net teveel van het goede als alles normaal verloopt.
    21 april 2023 12:17
    Hij gaat er tenminste voor zonder echt arrogant te zijn
21 april 2023 08:58
Ik zou Skjelmose wel bij TJV willen zien rijden.

Reacties zijn gesloten.