‘Mattia Gavazzi keert terug in peloton bij Christina Watches’

zaterdag 25 januari 2014 om 15:08
mattia gavazzi

foto: Sirotti

Mattia Gavazzi keert volgens La Gazzetta Dello Sport mogelijk terug in het wielerpeloton. Begin deze maand leverde Gavazzi zijn contract nog in bij Androni Giocattoli-Venezuela en meldde hij zijn carrière te beëindigen. Dit is echter buiten het Deense Christina Watches gerekend, dat volgens de Italiaanse krant dicht bij een akkoord is met Gavazzi.

Bo Hamburger, sportief directeur bij Christina Watches, wil nog niks naar buiten brengen over de eventuele komst van de 30-jarige Gavazzi. ”Ik kan het bevestigen noch ontkennen. Verder geef ik geen commentaar”, aldus Hamburger, die ook Stefan Schumacher in zijn team heeft. Als de schorsing van oud-renner Michael Rasmussen erop zit, dan gaat hij een rol vervullen in de staf van de Deense ploeg.

Gavazzi heeft al twee keer in zijn carrière een schorsing uitgezeten. In 2004 werd hij betrapt op het gebruik van cocaïne, waarna hij twee jaar moest brommen. In 2010, toen hij reed voor Colnago-CSF Inox, werden er ook sporen van cocaïne gevonden bij de Italiaan. Eerst kreeg hij een schorsing van zes jaar opgelegd, maar na medewerking werd dit verlaagd tot 2,5 jaar. In 2013 keerde hij terug bij Androni Giocattoli-Venezuela.

Lees ook
Ook Rony Martias en Mattia Gavazzi stoppen met profwielrennen
Schorsing van 2,5 jaar voor Mattia Gavazzi
Mattia Gavazzi krijgt derde kans bij Androni Giocattoli

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone