Mattia Cattaneo kreeg een ‘moraalboost’, Colbrelli ziet nog meer kansen
Cattaneo - foto: Cor Vos
maandag 5 juli 2021 om 11:54

Mattia Cattaneo kreeg een ‘moraalboost’, Colbrelli ziet nog meer kansen

Mattia Cattaneo kwam gisteren als tweede over de streep in de negende etappe van de Tour de France. Na een lange dag in de aanval had de Italiaanse renner van Deceuninck-Quick-Step zijn slotklim goed ingedeeld, wat hem achter winnaar Ben O’Connor aan een podiumplaats hielp.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Cattaneo liet na de etappe naar Tignes via zijn ploeg weten: “Tweede is de eerste verliezer, maar voor mij is dit een dag om te herinneren. Aan het begin van de rit had ik het lastig door de inspanningen van gisteren, maar ik voelde me kilometer na kilometer beter worden. We zaten in die grote groep en toen ik zag dat veel renners moesten lossen kreeg ik een moraalboost.”

“Vandaag koerste ik meer met mijn hoofd dan met mijn benen. Ik hoop dat ik de komende twee weken zo kan door koersen. Ik zit in het beste team ter wereld, een geweldige groep mannen en dit maakt me erg blij”, aldus de Italiaanse renner.


Colbrelli: “Doorgereden voor het ploegenklassement”

Sonny Colbrelli verkeert sinds de afgelopen weken in een geweldige vorm, en dat bevestigde hij nog maar eens in de bergetappe naar Tignes. Daarin kwam de Italiaan, die weliswaar goed kan klimmen maar als sprinter te boek staat, als derde over de streep.

“Ik probeerde mee te zijn in de ontsnapping voor de tussensprint. Ik ben blij dat ik daar de punten kon pakken”, vertelde Colbrelli naderhand. Met twintig punten aan de tussensprint en vijftien aan de finish liep de Italiaan van Bahrain Victorious fors in op groene trui Cavendish. “Daarna voelde ik dat ik goede benen had en ging ik door om voor het ploegklassement te vechten. Er komen nog meer mogelijkheden voor mij aan, ik wil voor het groen gaan.”

Bahrain Victorious staat na de eerste week van de Tour aan de leiding in het ploegenklassement. AG2R Citroën volgt op op 18:04 minuten de tweede plaats, INEOS Grenadiers staat derde.

 
10 Reacties
Sorteer op:
5 juli 2021
Dus het Ploegenklassement levert ook serieus geld op?
  5 juli 2021
  Serieus geld is er met wielrennen niet te verdienen. Maar het de volgorde van de ploegauto's wordt bepaald door het ploegenklassement dus tactisch voordeel in de eerst komende rit
5 juli 2021
Moedige, sterke Colbrelli. Enige waar hij op moet hopen in de strijd voor het groen is een DNF van Cavendish, in één massasprint doet hij al het berenwerk van deze rit weer teniet. Verder wordt het dan nog een kluif om Bouhanni en Matthews af te houden.
  5 juli 2021
  Het voordeel is wel dat er zoveel goede sprinters al naar huis zijn dat de schade op het vlakke makkelijker te beperken is voor hem.
  5 juli 2021
  De strijd om het groen wordt misschien nog het meest boeiende wat er volgt deze Tour.
5 juli 2021
Colbrelli is een halve klimmer geworden. Italianen hadden hem beter meegepakt naar tokio
5 juli 2021
Ik heb Sagan op groen in mijn ploegjes... oei.
5 juli 2021
Derde in een bergetappe levert ook punten op voor de groene trui natuurlijk.
Colbrelli van "Bahrein", etaleert en trapt met zijn 70+ 3 kg gewicht al dagen uitzonderlijke prestaties en wattages. Overigens, het interview met Thomas de Gendt tijdens rit 9 Zondag was voor een goed verstaander erg duidelijk. Ondanks de "damagecontrol" van het duo Wuyts/De Cauwer.

Reacties zijn gesloten.