‘Matthews volgt Degenkolb op bij Giant-Alpecin’

‘Matthews volgt Degenkolb op bij Giant-Alpecin’

foto: Sirotti

maandag 13 juni 2016 om 01:11

Mocht John Degenkolb aan het einde van het huidige seizoen Giant-Alpecin verlaten, dan heeft de Duitse ploeg al een opvolger paraat. Cyclingnews weet dat Michael Matthews in 2017 voor Giant-Alpecin koerst. Degenkolb trekt op zijn beurt naar Trek-Segafredo, waar hij de erfenis van Fabian Cancellara krijgt.

Degenkolb-geruchten
Omdat renners en ploegen voor 1 augustus volgens de officiële UCI-regels geen contracten mogen ondertekenen, houden zowel Giant-Alpecin als Orica-GreenEDGE de kaken stijf op elkaar. Na het vertrek van Marcel Kittel en het op handen zijn van de transfer van Degenkolb, zou er ruimte moeten zijn in het budget om Bling binnen te hengelen. Trek-Segafredo lijkt met Degenkolb een van de twee prioriteiten te hebben vastgelegd. Alberto Contador moet de ploeg namelijk ook komen versterken, nadat onderhandelingen met Vincenzo Nibali eerder op niets uitdraaiden. Degenkolb zou bovendien drie of vier ploeggenoten mee mogen nemen.

Aflopende contracten Orica-GreenEDGE
Giant-Alpecin ziet in de vice-wereldkampioen van Richmond daarnaast een grotere toekomst weggelegd dan voor Degenkolb. Matthews is in het bezit van een aflopend contract, maar is bij Orica-GreenEDGE niet de enige. Ook Simon Gerrans, Caleb Ewan en de gebroeders Yates zitten nog zonder verbintenis voor 2017. De 25-jarige Australiër begon zijn profloopbaan bij Rabobank, nadat hij zich een paar maanden eerder tot beloftenwereldkampioen had gekroond in Geelong.

Dit artikel delen:

38 Reacties

Wheely 13 juni 2016 om 10:53

Met Matthews hebben ze in ieder geval een uit”bling”ker dan…

schipperaar 13 juni 2016 om 10:57

Meer geschikt voor de bergen dan Degenkolb lijkt me, staat dus ook zn mannetje in een pittige heuvelrit. Meer buitenlanders maakt het alleen maar leuker en gezelliger, jongen heeft humor. Gaat nog een goeie knecht worden voor Tom en omgekeerd.

Retro Lex 13 juni 2016 om 12:03

Een leuke jonge Duitser met nog veel groei potentie lijkt me Emanuel Buchmann .
Nu bij Bora. Ik weet niets over z’n contract. Maar ik zou het een leuke match vinden.

Tinkerbell 13 juni 2016 om 12:10

Zoals WCeendt ook al aanstipt vind ik het inderdaad ook heel opvallend hoe de grote Duitse namen vertrekken sinds er een Duitse sponsor is gekomen. Misschien klopt het inderdaad wel dat Alpecin meer internationale afzetmarkten wil bereiken maar een Duitse topper lijkt me toch ook wel belangrijk voor hen, Geschke en Arndt zijn ook goede renners maar hebben toch niet zo’n palmares als Degenkolb en Kittel.

Wheely 13 juni 2016 om 12:29

Misschien kunnen ze Zepuntke nog bij het team voegen als interessante Duitser, dat leek een hele leuke renner te gaan worden maar bij Cannondale is het er niet echt uitgekomen.

xistnc 13 juni 2016 om 12:42

Elke ploeg die hem verlost van Gerrans, is voor Bling natuurlijk een uitkomst. En andersom.

Of Bling past binnen het Giant-stramien van #KeepChallenging, wat voor Kittel kennelijk niet het geval was, moet ik nog zien.

Arema Pro Cycling Team 13 juni 2016 om 12:52

In ieder geval Curvers, Timmer en Stamsnijder hebben een aflopend contract.
Matthews zou prima renner zijn voor Giant-Alpecin.
Misschien ook Buchmann halen en nog neo-Duitse renner, als de sponsor dat verlangt natuurlijk.?
Degenkolb, Cheng, Fairly, VdHaar en ten Dam (?) die G-A verlaten/verlaten hebben.

Tinkerbell 13 juni 2016 om 13:49

Buchmann ligt volgens PCS tot 2018 bij Bora vast dus dat wordt lastig voor Giant.

Arema Pro Cycling Team 13 juni 2016 om 14:33

Buchmann inderdaad nog tijdje vast..misschien clausule in contract? Verder lijken mij de volgende renners interessant voor G-A voor komend seizoen; Pedersen(Stolting),Holst Enger(IAM),Carthy(Caja Rural),Rohde(Team brandenburger),Ackerman(Rad Net Rose) en wellicht ook Devenyns(IAM) voor de kei klassiekers,samen met Waytens en Sinkeldam?

KeesD 13 juni 2016 om 14:37

Zo leuk ik deze ploeg als Argos Shimano vond, zo ‘Etixx’ gaat de ploeg worden het komende jaar. Erg jammer.
Verliest veel leuke renners en ook zijn sympathieke uitstraling vind ik.

SCIC 13 juni 2016 om 16:51

Een paar Australiërs die je vooruit kunt sturen en ook nog eens goed kunnen dalen zou niet verkeerd zijn. Tenminste als je in de grote rondes wilt meespelen.

Covadonga 13 juni 2016 om 17:44

Als fan van Matthews en Degenkolb kan ik hier niet zo mee zitten.

koos1 13 juni 2016 om 18:34

Dat had denk ik niemand zien aankomen. Zou Matthews de ‘oorlog’ met Gerrans beu zijn of nu al voor zekerheid kiezen met Orica dat na 2017 gaat stoppen.

Headlines

Materiaalzone

Populair