Matthews richt zich op Tour, Ewan rijdt Giro

zaterdag 31 oktober 2015 om 13:28
Matthews richt zich op Tour, Ewan rijdt Giro

Foto: Sirotti

Orica-GreenEDGE heeft opnieuw een inkijkje gegeven in de plannen voor volgend seizoen in de grote rondes. Michael Matthews zal de kopman zijn in de sprints in de Tour de France. Caleb Ewan wordt uitgespeeld in de Giro d’Italia. De bedoeling is dat hij de Tour pas in 2017 gaat rijden, vertelde ploegleider Vittorio Algeri in een interview met Velo-Club.

Ewan won dit jaar al een etappe in de Ronde van Spanje. De ploeg wil de 21-jarige Australiër rustig brengen. “Hij is nog altijd zeer jong”, benadrukt Algeri. “Zijn schema is ontwikkeld om zonder risico door te kunnen groeien. We lieten hem tien dagen meedoen in de Vuelta en hij won meteen een etappe. Het is een zeer getalenteerde renner en we verwachten grote dingen van hem in de toekomst.”

Teammanager Matt White maakte onlangs al wat duidelijk over de klassementsambities. Esteban Chaves moet de dubbel Giro-Vuelta gaan rijden. De broers Adam en Simon Yates zullen zich richten op de Tour.

“Wensen Pieter Weening het allerbeste”
Door het vertrek van Pieter Weening en Jens Mouris zal het Nederlandse tintje bij de Australische ploeg volgend seizoen zijn verdwenen. Algeri vindt het jammer dat Weening in zijn laatste seizoen voor Orica-GreenEDGE niet meer heeft kunnen pieken.

“Hij heeft geen goed seizoen gedraaid. Het overlijden van zijn vader heeft hem hard geraakt. Hij verandert van team om te zoeken naar nieuwe motivatie en minder druk. Wij wensen hem het allerbeste”, zegt hij over de aanwinst van Roompot Oranje Peloton.

Orica-GreenEDGE trok voor volgend seizoen zeven nieuwe renners aan en daar blijft het volgens Algeri bij. “De aanwerving is voltooid. Er komen geen nieuwkomers meer bij.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Colbrelli. 31 oktober 2015 om 14:47

En Gerrans? Na afgelopen WK kan ik me niet voorstellen dat ze hem nog samen met Bling op gaan stellen ergens, gaat elkaar alleen maar in de weg rijden.

Nick Nuyens 31 oktober 2015 om 16:08

Ik verwacht ze toch beiden in het ardense drieluik.

achilles 31 oktober 2015 om 22:35
Quote:
De bedoeling is dat hij de Tour pas in 2017 gaat rijden

Pas is hier wat vreemd uitgedrukt voor een jongen die dan amper 22 zal zijn ;)

Spruch 1 november 2015 om 09:40

Op procyclingstats tel ik 24 renners bij Orica. Dat is niet veel. Ik hoop dat het ze beter afgaat dan TLJ dit jaar. Al hebben ze met Matthews, Ewan en Mezgec normaliter al heel wat overwinningen binnen. Jammer dat er geen Nl’ers meer rijden in deze sympathieke ploeg.

Purito 1 november 2015 om 12:48

@Nick Nuyens
Matthews heeft niks te zoeken in WP en LBL.

Headlines

Materiaalzone

Populair