Matteo Trentin voert CCC aan in Ronde van Burgos
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 14 juli 2020 om 15:11

Matteo Trentin voert CCC aan in Ronde van Burgos

Matteo Trentin herbegint zijn seizoen in de Ronde van Burgos. De Italiaan van CCC richt zich echter vooral op de klassiekers en de Tour de France. “Mijn vorm is nu al goed”, zo vertelt hij op de website van zijn Poolse werkgever.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Trentin zal op 28 juli weer een rugnummer opspelden voor de openingsetappe van de Ronde van Burgos. De 30-jarige renner hoopt in het noorden van Spanje de puntjes op de i te zetten richting Milaan-San Remo. Deze klassieker zal één week na de slotetappe van de Ronde van Burgos worden verreden, op zaterdag 8 augustus.

Trentin zal vervolgens deelnemen aan de Ronde van Wallonië (16-19 augustus), de Bretagne Classic (25 augustus) en de Tour de France (29 augustus-20 september). Na de Tour is het in oktober weer tijd voor enkele kasseiklassiekers, met onder meer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

“Ik focus me aanvankelijk op Milaan-San Remo en de Tour”, aldus Trentin. “Na de Tour richt ik me volledig op de klassiekers. Ik verwacht een ontzettend druk wielerjaar, maar ik kijk er enorm naar uit. Ik heb ook weer zin om met de jongens te koersen.” Greg Van Avermaet en Ilnur Zakarin, de overige kopmannen binnen CCC, zijn ook klaar voor een herstart van het seizoen.

RIDE Magazine