Ilnur Zakarin combineert Tour en Vuelta

dinsdag 14 juli 2020 om 10:37
Ilnur Zakarin combineert Tour en Vuelta

foto: Cor Vos

Ilnur Zakarin gaat een maand na zijn deelname aan de Tour de France ook van start in de Vuelta a España. Dat de Russische klassementsrenner van CCC naar de Tour zou gaan was reeds bekend, maar de keuze tussen de Giro en de Vuelta moest nog worden gemaakt.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Zakarin begint het seizoen met de Ronde van Polen, die op 5 augustus begint. “Dat is natuurlijk een heel belangrijke wedstrijd voor het CCC Team. Daarna zal mijn focus op de Tour de France liggen. Met iets van acht bergetappes denk ik dat er een aantal goede kansen zijn voor mij. Als ploeg hebben we meerdere kaarten te spelen op verschillende terreinen.”

Tijdens de Tour deelt hij het kopmanschap met Greg Van Avermaet en Matteo Trentin. Maar waar zijn ploeggenoten etappezeges gaan najagen, is de Rus het speerpunt voor het klassement en de bergetappes. Vier jaar geleden was hij al eens succesvol in Frankrijk toen hij de bergetappe naar het stuwmeer Emosson wist te winnen.

Vuelta a España
Daarna keert Zakarin terug naar de Vuelta, waar hij twee jaar geleden voor het laatst aan het vertrek stond. “Dat is een speciale wedstrijd voor mij na mijn podiumplaats in 2017. We moeten dankbaar zijn voor elke wedstrijddag dit seizoen, dus ik zie elke dag als een kans en hopelijk kan ik het team een aantal mooie resultaten bezorgen.”

Voorlopige selecties CCC Team voor de grote ronden

Tour de France
flag-be Greg Van Avermaet
flag-it Matteo Trentin
flag-ru Ilnur Zakarin
flag-it Alessandro De Marchi

Giro d’Italia
flag-nz Patrick Bevin
flag-it Jakub Mareczko
flag-it Alessandro De Marchi

Vuelta a España
flag-ru Ilnur Zakarin
flag-es Víctor De la Parte

Dit artikel delen:

4 Reacties

Scibby 14 juli 2020 om 11:04

Ik heb tot een paar jaar geleden altijd gedacht dat hij toch minstens podium in tour zou fietsen. Ik ben heel benieuwd hoe het hem dit jaar afgaat, hopelijk zonder valpartijen.

0
Dumoulinke 14 juli 2020 om 11:47

Volstrekt kansloos voor een klassement. Zeker in de Tour, waar hij met dit deelnemersveld blij mag zijn als hij überhaupt top 20 rijdt. Voor de bergtrui daarentegen is hij zeker kansrijk. Valt te hopen dat hij dit inziet en zich volledig op die trui gaat richten.

0
Romāns Vainšteins 14 juli 2020 om 12:01

Geweldig leuke renner die volgens mij het beste kan gaan voor een tour als aanvaller en dan de vuelta voor het klassement. Ook ik dacht aanvankelijk dat hij zich tot een geduchte akkanidaat in de tour zou ontwikkelen maar het is ook een kwaliteit om je plafond te erkennen en de kijker te vermaken, hup Ilnur.

0
Liwwadder 14 juli 2020 om 14:19

Ik weet het niet, ik heb het nooit staan op Russische renners…. Daarom neem ik hem nooit in mijn Tourploeg of andere grote ronde. Maar in dit deelnemersveld maakt hij geen kans lijkt me. Top 20 (zoals Dumoulinke schrijft) zal al een opgave worden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone