Matteo Trentin verlaat Mitchelton-Scott voor CCC

vrijdag 2 augustus 2019 om 12:14
Matteo Trentin verlaat Mitchelton-Scott voor CCC

foto: Cor Vos

De kogel is door de kerk: Matteo Trentin koerst komend seizoen voor het Poolse CCC. De Europese kampioen verlaat na twee jaar het Australische Mitchelton-Scott. De 30-jarige Trentin tekent een contract tot en met 2021. “Matteo is een exceptioneel talent”, aldus teambaas Jim Ochowicz. “We zijn blij dat hij naar CCC komt.”

De transfer van Trentin hing al langere tijd in de lucht, maar is nu definitief beklonken. “Ik was niet per se op zoek naar een andere ploeg, maar deze kans bij CCC diende zich aan”, zo vertelt de Italiaan. “Ik ken de ploeg goed en ik denk dat ik meer kansen zal krijgen”, aldus Trentin, die Greg van Avermaet zal tegenkomen.

Klassiekerzege 
“Ik denk dat we allebei meer kans maken in de klassiekers, nu we ploeggenoten zijn. Ik mis nog altijd een zege of een podiumplaats in een grote klassieker. Dat is echt een doel voor de komende jaren. Maar ik ga ook voor de puntentrui in de grote rondes, aangezien ik al eens tweede werd in de Giro d’Italia en Vuelta a España.”

Trentin wist dit seizoen al vier overwinningen te boeken namens Mitchelton-Scott. Zo won hij al vroeg in de Volta a la Comunitat Valenciana en de Ruta del Sol (2x). Verder wist hij in de Tour de France de zeventiende etappe te winnen naar Gap. Daarnaast verzamelde Trentin een aantal ereplaatsen tijdens het klassieker voorjaar.

Dit artikel delen:

9 Reacties

hartstikkebedankt 2 augustus 2019 om 12:16

Mooie aanwinst voor CCC hoor. Trentin en GvA heb je een serieus blok in het voorjaar met meerdere opties en Trentin is ook een absolute aanwinst voor de GT’s. Hij zal alle vrijheid genieten dus een mooie stap denk ik. Zakarin zal ook snel bevestigd worden waarschijnlijk.

Scott Sunderland 2 augustus 2019 om 12:21

Mooie slag geslagen CCC. Trentin is echt een hele goede renner die nog veel gaat winnen. Zal geen goedkope transfer geweest zijn.

Covadonga 2 augustus 2019 om 12:24

CCC kon wel wat versterking gebruiken. Als ook Zakarin komt ziet het er al een stuk beter uit.

Nul verstand 2 augustus 2019 om 12:34

Jammer dat hij niet naar Jumbo Visma gaat. Ik ben zelf echt fan van Trentin. Heeft een goede sprint, maar heeft ook gewoon de ballen om te koersen!

bidon colle 2 augustus 2019 om 13:30

@Nul Verstand: Ze kunnen niet allemaal naar Jumbo-Visma gaan.

Samlambeej 2 augustus 2019 om 12:43

Uitstekende zaak voor CCC, voor Greg en Mateo is vaker kopman dan bij MTS.

Bergje over 2 augustus 2019 om 13:35

Toptransfer voor CCC.

Scott Sunderland 2 augustus 2019 om 15:25

Zakarin kan ook goed uitpakken bij CCC, hoewel het echt zo’n “het kan vriezen of dooien” coureur is geworden. Geen idee wat hij nou eigenlijk te zoeken had in deze Tour.

Kingstown 2 augustus 2019 om 18:08

Iemand van 30 jaar “een talent” noemen. lol

Headlines

Materiaalzone

Populair