Matteo Trentin honderdste renner met ritzege in elke grote ronde
foto: Sirotti
dinsdag 22 augustus 2017 om 19:46

Matteo Trentin honderdste renner met ritzege in elke grote ronde

Matteo Trentin heeft zich met zijn etappezege van vandaag in de Vuelta a España in een speciaal rijtje geschaard. De rappe Italiaan van de Quick-Step-formatie behoort nu tot de renners die in elke grote ronde een etappe (inclusief ploegentijdritten) hebben gewonnen. Waarom Trentin dan uitgelicht wordt? Hij is de honderdste renner die daarin slaagt.

Trentin boekte zijn eerste profzege in 2013 in de Tour de France. Een jaar later herhaalde hij dat kunstje. Vorig seizoen zegevierde hij in een Giro-etappe en vandaag mocht de Italiaan juichen in de Vuelta.

Van de honderd renners in de lijst komen er vijf uit Nederland. Gerben Karstens (1973) was de eerste die het voor elkaar kreeg. Jean-Paul van Poppel, Erik Breukink en Jeroen Blijlevens volgden zijn voorbeeld in de jaren ’90. De landgenoot die het meest recent een rit won in de Giro, de Tour en de Vuelta is Tom Dumoulin.

De 100 renners (ProCyclingStats)

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
23 augustus 2017 07:22
@Davide_Formolo,

Of het komt er helemaal niet uit. Het zou de eerste niet zijn die weg gaat bij Quick-Step om erachter te komen dat je beter met die mannen kunt fietsen dan er tegen. Bovendien komt er ineens veel meer druk op hen te staan als ze zelf kopman zijn. Niet iedereen kan daar mee om.
23 augustus 2017 09:36
Ze hebben bij PCS (nu) filteropties voor of je TTT wel mee wil tellen of niet en of je "original results" wil bekijken. Kun je zelf bepalen of hij de 93ste, de 94ste, de 98ste of de 100ste renner is. Louison Bobet staat in geen van de lijsten, want hij heeft nooit een etappe in de Vuelta gewonnen (alleen in 56 meegedaan maar niet uitgereden).
23 augustus 2017 15:01
Alle verwarring staat en valt met de aard van de wielersport. Alleen al de discussie over het wel of geen teamsport zijn, is op dit platform al meerdere malen gevoerd. PCS mag wat mij betreft een invalshoek kiezen met een goede argumentatie en voor de mensen die een andere invalshoek hebben; die kunnen nu lekker filteren. Wie daadwerkelijk de 100e is, kan eigenlijk geen consensus over ontstaan.
23 augustus 2017 17:00
Wielrennen is een teamsport met individuele winnaar (op ttt na)
23 augustus 2017 17:33
@ezelhaar op 5 mei 1956 won Louison Bobet de TTT in de Vuelta. Daarna kwam pas zijn opgave.

Reacties zijn gesloten.