Matt Winston (Team DSM): “Giro-winst of niet, het gaat bij ons om het proces”

Matt Winston (Team DSM): “Giro-winst of niet, het gaat bij ons om het proces”

Romain Bardet (links) deelt mee in de feestvreugde met Dainese - foto: Cor Vos (archief)

donderdag 19 mei 2022 om 19:25
Interview

Met kopman Romain Bardet op veertien tellen van het roze als vierde en diens luitenant Thymen Arensman op plek twaalf, staat Team DSM er prima voor in de Giro d’Italia. De sfeer bij de Nederlandse ploeg zit er dan ook goed in, want alleen BORA-hansgrohe en Bahrain Victorious staan er numeriek beter voor. En dan won Alberto Dainese woensdag de rit naar Reggio Emilia. Toch blijft Team DSM met beide beentjes op de grond staan, vertelt ploegleider Matt Winston aan WielerFlits.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

De sfeer zat er bij jullie team al goed in. In hoeverre is die zege van Dainese daarvan een product?
“Het was een prachtige overwinning van Alberto! We zijn erg blij met hoe we het in deze Giro doen en woensdag vielen alle puzzelstukjes op z’n plaats. Onze klassementskopman verzorgde de lead out voor onze sprinter; net dat laat zien hoe nauw we samenwerken en samen gaan voor de zege. Nu die er is, is dat natuurlijk een mooie beloning voor ons harde werk en de bevestiging van onze eerste twee goede weken tijdens deze Giro.”

Het plan was nochtans om de kaart-Cees Bol te spelen. Wanneer is er besloten dat niet hij, maar Dainese zou sprinten?
“Cees gaf tijdens de rit aan dat hij zich niet goed voelde. Hij was onbaatzuchtig en zei dat we beter voor Alberto konden gaan. We wilden ons plan op dat moment hetzelfde houden, behoudens dat Cees dan nu de lead out voor Alberto zou doen. Ik denk dat we dit rond dertig kilometer voor het einde besproken hebben. Iedereen steunde het plan, waarna Romain is gaan inpraten op Alberto. Dat heeft hem enorm gemotiveerd en voor ons was het heel mooi om te zien dat het zich uitbetaalde.”

Ook na jullie optreden op Blockhaus zullen er veel lachende gezichten aan tafel gezeten hebben, nietwaar?
“We staan er goed voor. Vanaf de winter hebben we naar deze periode toegewerkt. We hebben samen goed besproken hoe we dat wilden doen en het is fijn dat het wachten op deze prestaties de laatste weken een beloning krijgt. We wisten na de Tour of the Alps dat we op de goede weg waren. Onze experts hebben onze renners op een erg goede manier voorbereid via hoogtestages en de voorbereidingskoersen voor deze Giro. Blockhaus was voor ons een bevestiging van waar we staan. Dat ging erg goed. We focussen ons nu op het vervolg. De sfeer is goed en we kijken uit naar het restant van de Giro.”

Wat is dat plan dan precies geweest? In topconditie aan de start staan, of zit daar nog groeimarge in naarmate de slotweek vordert?
“We weten hoe belangrijk de laatste week is. Het is belangrijk dat we gezond blijven en goed door de volgende ritten rollen, tot aan de bergetappe van zondag. We werken nauw samen met trainers, voedingsdeskundigen en andere experts, die weten dat een grote ronde drie weken duurt. Het betekent dat we in de wedstrijd moeten groeien. Ik heb vertrouwen in onze manier van werken en ik kijk er naar uit waar ons dat brengt op de slotdag in Verona.”

Matt Winston – foto: Cor Vos

Op Blockhaus zagen we welke zes renners de beste klimmers bleken te zijn. In hoeverre houden jullie nog rekening met jongens die afgelopen zondag niet met hen mee konden?
“We sluiten niemand uit. Neem nu de Giro van 2020. Kijk eens hoe het er daar voor stond op de eerste rustdag, bijvoorbeeld naar Tao Geoghegan Hart. Hij moest echt in de wedstrijd komen in week twee en drie. Omdat het drie weken duurt, is dat een heel belangrijk element. Alleen nog rekening houden met de zes eersten op Blockhaus, zou fout zijn.”

“Er is maar één sterke vlucht nodig en je kunt terugkeren in de top van het klassement. Dat zal ook deze Giro gebeuren en daar zullen mannen inzitten die zichzelf daardoor in de slotweek terugbrengen in de koers. We moeten daarom naar het grotere plaatje kijken. Er rijden een aantal fabuleuze talenten in deze koers. Oké, misschien hadden zij nog niet de beste dagen. Maar ze zijn nog niet uit de strijd.”

Jullie staan er met Romain Bardet heel goed voor. Hoe goed is hij op dit moment?
“Sinds Romain bij ons team is gekomen, heeft hij zich volledig gegeven in onze manier van werken. Hij is mee in het verhaal waarin we werken met experts en de coaching staf. Je ziet ook dat Romain zich de laatste achttien maanden heeft ontwikkeld tot een betere wielrenner. Alle credits zijn voor hem, want hij werkt heel erg nauw met het team samen.”

“Maar het blijft een grote ronde van drie weken. Iedereen zal in een grote ronde te maken krijgen met een slechte dag. That’s the nature of the game. We hopen alleen maar dat als die dag aanbreekt, dat het niet een al te grote impact heeft op waar we nu staan. Maar onze voorbereiding was goed. We blijven bouwen en we willen hier het best mogelijke resultaat in het eindklassement behalen.”

Dat kan ook een eindoverwinning zijn?
“We hebben gezien dat Romain goed was in de Tour of the Alps. Ook na het eerste deel van deze Giro, is hij nog altijd in goede conditie. Romain heeft – net als de rest van de ploeg – het geloof dat we hier echt een heel mooi resultaat kunnen behalen. Of dat nu een eindzege is of niet, het is voor ons belangrijk dat we op deze manier blijven werken tot het einde van de Giro.”

“We blijven bouwen aan een basis die ons verder brengt voor de rest van het seizoen, maar ook voor de jaren die eraan komen. Natuurlijk zou een eindzege prachtig zijn en daar proberen we ook altijd naar te streven. Maar voor ons is het ook belangrijk om het teamwork voort te zetten. Voor mij zou dat al een overwinning op zich zijn.”

Thymen Arensman rijdt tot op heden een erg vlakke Giro. We vinden hem terug op plek twaalf en hij zegt nog fris te zijn. Wat kun je zeggen over wat hij kan in de slotweek, gezien het feit dat hij al twee keer de Ronde van Spanje uitreed?
“Thymen heeft zich ook heel goed klaargestoomd voor deze wedstrijd. Hij groeit ook in de koers. Daarnaast committeert hij zich volledig aan het plan dat wij hier als team hebben. Hij weet dat Romain in een goede positie staat en dat zorgt voor superveel motivatie bij hem. Hij wil Romain helpen om de best mogelijke eindpositie in het klassement neer te zetten.”

Thymen Arensman – foto: Cor Vos

Ondanks dat hij goed in de rondte rijdt, blijft hij zijn eigen prestaties een beetje downgraden. Waarom doet hij dat?
 “Omdat we hier zijn met een helder doel: een zo’n goed mogelijke eindnotering neerzetten in het klassement met Romain Bardet. Hij is onze leider. Thymen is erg loyaal aan het teamplan. Hij gaat daar 100% in op en hij heeft de volledige toewijding om Romain bij te staan. Wat kun je nog meer vragen van een renner? Hij rijdt niet rond met zijn eigen intenties. Hij gaat all-in om zelf zo goed mogelijk in het klassement te blijven staan, omdat we daar tactisch gezien ons voordeel mee kunnen doen. Maar hij let elke dag op Romain.”

Na Blockhaus gaf hij aan dat jullie hem achter de hand willen houden om met twee kaarten in het klassement te spelen. Gezien zijn jonge leeftijd, is Thymen al sterk genoeg om dat gevecht aan te gaan als de situatie daarom vraagt?
“Dat denk ik wel. Iedereen heeft kunnen zien hoe Thymen zich de laatste jaren heeft ontwikkeld. Hij heeft op een goede manier met het team gewerkt en dat heeft hem op een heel goede manier laten groeien. Ik denk dat hij een troefkaart kan zijn die we kunnen gebruiken als de situatie daarom vraagt.”

“Maar nogmaals: de doelen van Team DSM zijn kraakhelder. Alle neuzen staan dezelfde kant op en we kijken uit naar de zware slotweek. Ik vind het belangrijk dat we op dezelfde manier blijven werken deze Giro. Je ziet dat we samen goed rijden, het is echt een teamprestatie. Als we op dezelfde voet verder gaan, zullen we een mooie Giro tegemoet gaan.”

Dit artikel delen:

63 Reacties

KJP 19 mei 2022 om 06:49

Het is ze echt gegund dat ze weer eens succesvol zijn. Maar die interviews zijn toch wel verschrikkelijk om te lezen. Zeer dogmatisch.

Monsieur Bendy 19 mei 2022 om 13:33

Ik word ook altijd heel moe van dat geneuzel over ‘het proces’. Alsof ze bij ploegen als Bora en Quick-Step zonder dat befaamde ‘proces’, helemaal niets presteren. Het allerbelangrijkste is gewoon de kwaliteit van je renners, als die slecht zijn kom je met je ‘proces’ ook helemaal nergens. Wat een gelul.

Fritsie 19 mei 2022 om 16:26

Vermoeiend om te lezen. DSM heeft totaal niet begrepen waarom wielrenfans naar wielrennen kijken. Niet vanwege een robot stramien en het uitbannen van elke vorm van spontaniteit. Prima als dat het proces achter de deuren is maar dit is geen verhaal wat het goed doet als PR naar wielervolgers

Fritsie 19 mei 2022 om 16:28

al hoewel dit voorheen wel achter de deuren gehouden werd toen alle talenten mysterieus vertrokken… Toch er moet een betere manier zijn om dit naar de buitenwereld te communiceren

Ronellenfitsch 19 mei 2022 om 06:53

Doe dit nou niet DSM …

Ronellenfitsch 19 mei 2022 om 06:55

Hoewel het ook vooral aan de gekozen kop ligt, in het gesprek staan vooral uitspraken die een ieder zo zou doen.

Wheely 19 mei 2022 om 08:28

Ik kom de kop ook niet letterlijk tegen in het interview. Wat hij zegt is toch net iets anders en wat genuanceerder.

"Natuurlijk zou een eindzege prachtig zijn en daar proberen we ook altijd naar te streven. Maar voor ons is het ook belangrijk om het teamwork voort te zetten. Voor mij zou dat al een overwinning op zich.”

Ronellenfitsch 19 mei 2022 om 08:41

Inderdaad niet heel fraai om een citaat in de kop te zetten dat niet als citaat in de tekst staat

Youri IJnsen 19 mei 2022 om 09:19

Gemekker om niets. Die drie volzinnen heb ik samengevat in de titel, zo werkt dat nu eenmaal. Voor de goede orde: het artikel inclusief titel is eerst langs Team DSM geweest voordat het online kwam. Alles akkoord. En door!

Ronellenfitsch 19 mei 2022 om 09:27

Ok, dank voor je uitleg Youri. Al is het geen gemekker maar gewoon een ware constatering hoor …

Wheely 19 mei 2022 om 09:39

In de lente mag je mekkeren zei mijn oma altijd.

Limal 19 mei 2022 om 09:49

@Youri, goed dat het is goedgekeurd door DSM, maar ik heb toch moeite met de uitspraak "Die drie volzinnen heb ik samengevat in de titel, zo werkt dat nu eenmaal". Wat de purist in mij betreft moet iets dat tussen 'quote marks' staat ook letterlijk zo zijn uitgesproken, wat je herschrijft is geen quote meer.

Door video-interviews te vergelijken met hun neergeschreven vorm weet ik dat er op dit vlak uitvoerig gezondigd wordt in de Nederlandstalige journalistiek. Daarom lees ik elk artikel ook steeds met de nodige korreltjes zout, wat natuurlijk spijtig is – ik zou graag blindelings kunnen vertrouwen dat een quote werkelijk een quote is… Vergelijk dat met bijvoorbeeld de Britse (kwaliteits)pers en je zal zien dat daar aanvullingen of aanpassingen aan quotes aangegeven worden door ze in [ ] te plaatsen.

Wheely 19 mei 2022 om 09:50

@Youri
Is overigens geen correcte volzin, daar moet nog iets aan verbeterd worden. Lees nog maar eens.

the_tank 19 mei 2022 om 10:52

Pfff, telegraaf-kop. Matig. Maar zal wel door de hoofdredacteur komen. Ook bijzonder dat DSM akkoord mag geven voordat iets geplaatst wordt.

Panache 19 mei 2022 om 11:07

Tip Youri: indien je geen gemekker wil, maar reacties op de inhoud, dan moet je zoals Limal terecht aangeeft geen aanhalingstekens gebruiken en daarmee een quote suggereren. Het is verder een prima interview waar je een klein kijkje krijgt in de keuken en het gedachtengoed (de filosofie) van dit team. Je uitgetypte interviews hebben m.i. geen zelf gefabriceerde quotes nodig, ze zijn zo al interessant genoeg (incl. unieke content) om op te klikken.

xistnc 19 mei 2022 om 11:22

Alhoewel de reactie van Youri opnieuw stuitend is, vind ik in dit geval de quote uit de titel de lading van de uitspraak van Winston prima dekken (voortzetten teamwork >> proces). Zelfs als het niet letterlijk zo gezegd is.

Youri IJnsen 19 mei 2022 om 11:33

@Ronellenfitsch
Die letterlijke constatering klopt ook wel, maar je noemt het niet zo fraai. Dat is kritiek/mening. En dat vind ik gemekker, omdat de titel niet misleidend of whatsever. Kritiek vind ik fijn, maar onderbouw dan wel wat er fout aan is. De titel is een samenvatting wat Wheely opsomt. Maar dat kan ik niet allemaal kwijt en dus heb ik het zo opgelost. Waar niets mis mee is.

@Wheely
In andere jaargetijden ook, hoor ;-) En scherp, bij zowel eindredactie als mezelf klaarblijkelijk niet opgevallen. Thanks!

@Limal
De purist in mij vind dat ook, maar de ervaring heeft me de laatste tien jaar geleerd dat het zo niet altijd werkt. Ik ben juist iemand die alles letterlijk optikt wat iemand zegt, want als je een verhaal leest wil ik graag dat je in gedachten de geïnterviewde hoort praten. Dat is mijn stijl. Een verhaal zit namelijk niet in mij als schrijver, ik ben slechts een hulpmiddel om het verhaal van de geïnterviewde op papier te zetten. Maar om de kern van die boodschap in een titel te gieten, vergt soms aanpassingsvermogen.

@The_Tank
Matige post, pfff. Noem het bijzonder, maar 1-op-1-interviews laat ik altijd bij diegene of de ploeg passeren. Zo krijg je achteraf nooit 'problemen', omdat je die op voorhand al tackelt. Het is absoluut geen must, maar dat is wel de manier waarop ik graag werk.

@Panache
Dank je wel. Jouw post waardeer ik, omdat die wel goed onderbouwd is. Ik heb in dit geval voor deze titel gekozen, omdat ik het anders niet op de juiste manier verwerkt kreeg. De kop werd dan te lang. Een volgende keer ga ik proberen om te kijken of het toch anders kan.

@Xistnc
Why stuitend? Als jij kritiek krijgt zonder onderbouwing, dan laat je het ook maar voor wat het is? :-)

Turtlehead 19 mei 2022 om 11:36

@Youri: "Dit is een quote". Dat is dus letterlijk zo uitgesproken. Moet tussen aanhalingstekens.
Een titel als: Iemand heeft dingen gezegd is een samenvatting en mag dus níet met aanhalingstekens. Dat ze dat bij DSM niet weten is niet zo erg (hoewel een goeie persvoorlichter…). Maar als jij het niet weet moet je je schamen.

Wees niet zo eigenwijs en pas het aan, het ziet er erg dommig uit zo. Zeker als je het nog verdedigd ook. Je mag me daarbij citeren of parafraseren.

the_tank 19 mei 2022 om 11:40

Youri, snap ik. Overigens goed interview. Dat mag ook gezegd worden. ;-)

Youri IJnsen 19 mei 2022 om 11:46

@Turtlehead
Ik hoef me nergens voor te schamen en ik ga ook niets aanpassen. Prima dat je me als dommig weg zet, maar nogmaals: er is niets mis met deze titel. Ik ga hierover ook niet verder in discussie, agree to disagree. Bedankt voor de wijze les.

Fijne dag allen!

klootje kriekeljon 19 mei 2022 om 12:25

Je mag parafraseren, alleen doe je dat niet tussen haakjes. Want tussen haakjes is altijd letterlijk. Behalve als je bijv. een stuk er uit laat met […] om in te korten. Maar het moet wel letterlijk blijven!
Zo is het en niet anders.

FDJ 19 mei 2022 om 12:33

Sommige figuren zeuren ook echt om het zeuren zeg… geniet van het mooie weer of wat dan ook, maar dit slaat echt werkelijk nergens op allemaal.

Het enige wat de titel, begrijpend lezender wijze aangeeft in mijn ogen (na het lezen van het stuk) dat ze bij DSM heilig in hun visie geloven, er goed voorstaan en dat een eventuele Girowinst daar niets aan zal veranderen, maar mocht er eentje (of twee) sterker blijken ze dit ook niet van de wijs brengt.

Dit geloof in eigen kunnen en vasthoudendheid hierin kennen we van DSM en dat is te prijzen.

Youri IJnsen 19 mei 2022 om 12:46

@Iedereen
Ik heb net mijn bijdrages nog eens nagelezen. Dat mocht wel iets minder fel. Voor een ieder die daar aanstoot aan nam: dat had anders gemoeten.

Ik heb in ieder geval uitgelegd hoe ik te werk ben gegaan en hoe ik erover denk. Daar blijf ik bij. Nogmaals, ieders een fijne dag!

Pannenkoek 19 mei 2022 om 13:43

@youri.
Je argument is: ik heb uitgelegd hoe ik er over denk en ik blijf daarbij. Dat betekent niet dat het correct is wat je doet. Dat je die reflectie niet zelf kunt maken is zonde.
Wat de meeste mensen zeggen klopt; het is niet correct om te doen alsof iets een quote is terwijl het dat niet is. Dat maakt het een ‘slechte’ titel. Het dekt inderdaad wel de lading, ik begrijp je overwegingen maar dat maakt het niet beter.
Ik geef je een voorbeeld: ik heb een mening haaks op de mensenrechten; dat is mijn mening en ik heb het uitgelegd. Jouw argument is dat het dan dus goed is want uitgelegd maar de werkelijkheid is dat het nog steeds niet deugt.
Dat maakt verder niet uit, zeker met betrekking tot een titel. Je mag een mening hebben, maar dat is slechts jouw mening en zijn niet de journalistieke en taalkundige spelregels. Daar wordt je op aangesproken en gezien hoe je reageert escaleert de hele discussie.
Je bent fout in de taalkundige zin van het woord, ik had misschien dezelfde titel gekozen aangezien jouw job deels ook is om het artikel te verkopen en voor DSM ook interessant als ze meer gelezen worden. Dat is begrijpelijk. Overigens werkt een titel met de tekst:
>Proces is belangrijker dan de Giro-winst bij DSM< ook een prima titel, korter, triggerend en clickbait maar wel correct.
Just my 2 cents. Verder leuk interview en goed werk!

Kurkinkas 19 mei 2022 om 14:25

@klootje
Zo is het en niet anders.

@Youri
(ook al lijkt de discussie ondertussen gesloten)
Dat deze aanhalingstekens niet verwijderd worden, maakt dat ik in de toekomst elke titel met aanhalingstekens met een korreltje zout ga nemen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?
Verder een prima interview!

Hensie 19 mei 2022 om 19:45

@Youri, iets tussen aanhalingstekens zetten maakt het een quote. Jij suggereert daardoor dat het letterlijke woorden zijn van iemand van DSM, terwijl het je eigen samenvatting danwel interpretatie is. Dat is niet alleen niet fraai en slechte journalistiek, maar het is simpelweg fake news. Dat je beweert dat dat nou eenmaal zo hoort of gaat is werkelijk aperte nonsens en dat als argument gebruiken, maakt je een journalistieke charlatan.

Michiel 19 mei 2022 om 20:14

Die Hensie die er nog ff achteraan hobbelt met grote woorden

Hup Youri

Titaantje 19 mei 2022 om 22:29

Youri is een fijne vent, en ik denk dat hij ook wel weet dat hij mis zit maar gewoon ff dwars wil zijn. Zo niet, ff terug naar 3 vwo / havo, leggen ze hem nog wel een keer uit wanneer je wel of geen aanhalingstekens moet gebruiken. Daarvoor hoef je geen journalist te zijn met 10 jaar ervaring te zijn, maar gewoon de middelbare school doorlopen.

Groeten uit de VS en geniet van het lekkere weer.

ThorHushovd 19 mei 2022 om 07:12

Het is een kneitersterk interview zonder doldwaze ambitie-uitspraken, maar tegelijkertijd de renners in bescherming nemend. Hele sterke pr man deze Winston.

Yorin 19 mei 2022 om 07:46

Helemaal eens. Wat mij betreft een realistisch intervieuw met heldere antwoorden

Pietspeed 19 mei 2022 om 07:52

Gelezen het interview, lijkt me het daar toch geen gezond menselijk topsport klimaat. Teamwork, teamprestatie, teamplan, samenwerking, de basis, het proces, bouwen, andere experts, doelen, neuzen, komende jaren; veel kretologie.
“… Maar voor ons is het ook belangrijk om het teamwork voort te zetten. Voor mij zou dat al een overwinning op zich.”

Panache 19 mei 2022 om 11:16

Als er 34 professionele teams zijn (world en pro teams) dan mag er toch gewoon zo’n dogmatisch team tussen zitten? Blijkbaar werkt het voor sommige renners heel erg goed en dan met name in de grote ronden. Renners en begeleiders die er niet aarden kunnen ergens anders hun carrière vervolgen.

Pietspeed 19 mei 2022 om 11:58

Ik zeg niet dat ze dogmatisch zijn. Evenmin dat er zo’n team tussen zou mogen zitten.

Reutemeteut 19 mei 2022 om 08:01

O jee, daar gaan we weer.

Edwin Jansen 19 mei 2022 om 08:35

Moet toch fantastisch zijn. Zo’n sponsor die je alleen al betaalt omdat je zo’n mooi proces doorloopt. Maar ja je vraagt je ook af wat nu exact de toegevoegde waarde is voor een chemiereus om een wielerploeg te sponsoren. Meestal kiezen sponsoren voor de wielersport om de naamsbekendheid van een product of merk te vergroten bij de consumentenmarkt. Maar die logica zie ik hier even niet. Een wielergekke directie met een te groot marketing budget?

Pietspeed 19 mei 2022 om 12:26

DSM is geen chemie meer:

Koninklijke DSM N.V. is een wereldwijd, ‘purpose-led’ bedrijf in Gezondheid, Voeding en Bioscience dat vanuit wetenschappelijke basis de gezondheid van mens, dier en planeet verbetert. (website dsm)

Anton van Valouwe 19 mei 2022 om 12:54

DSM was al co-sponsor, maar niet ieder bedrijf heeft geprofiteerd van de Pandemie, hetgeen dus ook voor SUNWEB gold. Vandaar dat DSM zo vriendelijk was om de honneurs (tijdelijk)? waar te nemen.

FondriestTF3 19 mei 2022 om 09:22

Die kop staat niet in het artikel zelf terwijl Matt hier gequote wordt.

Beetje fout.

Youri IJnsen 19 mei 2022 om 09:27

Onzin, zie mijn reactie hierboven. Misschien voortaan eerst even vragen hoe iets tot stand komt, in plaats van meteen te oordelen ;-)

Fast Freddy 19 mei 2022 om 10:38

Onzin? Het is maar een mening.
Met deze kop wordt bewust de indruk gewekt dat resultaten bijzaak zijn. Dat is pas onzin als je de vreugde na de overwinning van gisteren zag. Goedgekeurd of niet, dit neigt naar clickbait. Jammer, gezien de inhoud van het artikel.

Youri IJnsen 19 mei 2022 om 10:54

@Fast Freddy
Het is kritiek dat niet onderbouwd is. Bovendien is de titel kort samengevat het punt dat Winston wil maken. Resultaat ís ondergeschikt aan het proces.

Hetgeen dat me stoort is het ongefundeerd kritiek lozen. Wat jijzelf overigens ook doet met ‘clickbait’. Dat is het niet. Daarvoor verwijs ik je graag door naar andere websites.

dikkechaap 19 mei 2022 om 10:54

Een beetje flauw om zo te reageren Youri, volgens mij weet je zelf ook wel dat de publieke opinie (van veel liefhebbers althans) niet heel positief is geweest richting DSM, met name wat betreft hun vermeende dogmatische houding aangaande “het proces”. Weinig individuele vrijheid, keurslijf etc.
Een dergelijke kop speelt daar natuurlijk wel enigszins op in. Dat is prima, maar om dan de vermeende onschuld te spelen is ook niet helemaal eerlijk denk ik. De kop had bijvoorbeeld net zo goed iets als dit kunnen zijn: “we streven naar de eindzege maar het is voor ons ook belangrijk om het teamwork voort te zetten”

Henk van Bouw 19 mei 2022 om 11:07

Oef, krijg je kritiek over hoe een titel opgevat wordt is je eerste reactie onzin.. pijnlijk.

Youri IJnsen 19 mei 2022 om 11:52

@Dikkechaap
Dat staat er compleet los van. Wat een ander van DSM vindt, laat mij verder koud. Ik heb opgeschreven wat er gezegd is. Jouw titelsuggestie is a) veel te lang, zo veel ruimte heb ik niet. En b) dekt het de lading niet.

Als ik vraag of het best haalbare resultaat ook een eindoverwinning kan zijn, kan het antwoord ook gewoon: 'Ja' zijn. In plaats daarvan krijg ik: […] "Natuurlijk zou een eindzege prachtig zijn en daar proberen we ook altijd naar te streven. Maar voor ons is het ook belangrijk om het teamwork voort te zetten. Voor mij zou dat al een overwinning op zich zijn.”

In een topsportwereld zou het absoluut een verrassing zijn als een ploeg NIET voor de eindzege zou gaan. Wat mij opvalt, is dat het gehele proces wordt benadrukt. Dat loopt als een rode draad door dit verhaal. Dát is de essentie en daarom heb ik dat als titel gekozen.

@Henk van Bouw
Waarom pijnlijk? Het is niet 'een beetje fout', zoals Fondriest zegt. Dat vind ik onzin.

Team Spaak 19 mei 2022 om 11:02

Dus mochten ze de Giro wel winnen, dan gaat Bardet niet het podium op? “Nee, wij komen niet op het podium. Wij gaan in de bus ons proces vieren” Zoiets???

Anton van Valouwe 20 mei 2022 om 07:59

Toen Dumoulin de Giro won, stond de gehele ploeg op het podium, dat zal hem niet zo snel meer gebeuren…!

Pannenkoek 19 mei 2022 om 11:10

Operatie geslaagd; patient overleden! Feestje bij DSM!

Turtlehead 19 mei 2022 om 11:39

‘Als we de kans krijgen om Carapaz te Giro te laten winnen door Arensman tegen Bardet te laten rijden, zullen we daarvan genieten’.

‘Als we Cees Bol sprintkopman maken en hij faalt omdat hij zich niet lekker voelt, maakt het niet uit dat Dainese wint’. O wacht….

Anton van Valouwe 19 mei 2022 om 12:25

Wat een gedoe, vooralsnog bewijzen ze in deze ronde dat het werkt. Dan maakt het niet uit of je met z'n allen voor een rose, of een blauwe trui knokt…. Voor het laatste lijkt Koen Bouman niet zeker gezien zijn interview in het AD.
“Binnen de ploeg moeten we het bespreken en kijken of ik hulp van jongens kan krijgen om ervoor te gaan”

VerstandOpNul 19 mei 2022 om 13:15

Harstikke leuk voor DSM dat het nu een beetje hun kant op valt.. Maar dat management blijft een stelletje griezels zeg.. En dat eindeloze hameren op teamwork.. net alsof in andere ploegen niet wordt samengewerkt door renners..

largegnolls 19 mei 2022 om 13:39

Youri heeft slecht geslapen, gezien de felle reacties. Rustig aan, ik denk niet dat iedereen het zo vervelend bedoelt …

BW52 19 mei 2022 om 14:02

Krijg serieuze kriebel van dit interview.

Kannibaal 19 mei 2022 om 15:31

Hoogst eigenaardig dat een beroepsjournalist gewezen wordt op een taalkundige fout i.v.m. citeren, en die journalist vervolgens de mensen die hem erop wijzen nogal brutaal van antwoord dient en volhardt in zijn fout. Wat het eigenlijk niet alleen een taalkundige fout maakt, maar ook een journalistieke fout. Hierboven zijn de correcte citeer- en parafraseerregels meermaals uitgelegd. Het enige wat ontbreekt is blijkbaar de wil om ze toe te passen. Omdat blijkbaar ook anderen vaak dezelfde fout maken en hij geen andere manier vindt om een goede titel te verzinnen. Waardoor de waarheid verdraaid wordt en zo ook het vertrouwen in de journalistieke waarde van de stukken van de betreffende journalist daalt, en eigenlijk bij uitbreiding de journalistieke waarde van de hele website. Doe beter.

Jean Dumas 19 mei 2022 om 21:43

Youri c.s. komen op mij over als uiterst bevlogen, hardwerkende wielerjournalisten. Geef ze de credits, we genieten erg van deze site. Het is moeilijk genoeg een online verdienmodel te creëren.

klootje kriekeljon 19 mei 2022 om 22:16

Is al jaren zo.

SpeedyLegs 19 mei 2022 om 16:45

Krijgt een wat ongemakkelijk gevoel bij dit interview. De term proces roept associaties op met het boek met zo’n titel.

Deel Koeper 19 mei 2022 om 18:22

Het was een mooie bevestiging van de focus op de nauwe samenwerking en het verder zetten van het teamwork, waardoor onze commitment en motivatie konden groeien, zodat we kunnen door ontwikkelen naar onze streefdoelen, door de toewijding aan de sfeer en het vertrouwen in onze manier van werken.

Kijk, daar hou ik van, mensen die zo concreet en zonder omwegen over de koers kunnen praten. Dat bovenmatig gebruik van lege en generieke termen helpt niet om het sekte-imago van het team weg te werken

oscarito1908 20 mei 2022 om 03:03

Leuk dat er zoveel commentaar is op het parafraseren van uitspraken van een bepaalde ploegleider zijn.

Dat boeit me als beta totaal niet. Ben geen taalpurist.

Wat me wel gigantisch stoort is het niet kunnen reageren terwijl ik ben ingelogd. Of het niet verversen van reacties.

Echt ga dat eens fixen.

EricV 20 mei 2022 om 08:22

“Het proces” daar heeft de sponsor wat aan

Panache 20 mei 2022 om 09:22

Je zou kunnen redeneren dat het proces dat Arensman de laatste twee jaar doorlopen heeft er toe bij heeft gedragen dat hij nu, na gestage groei, samen met Bardet een koppel vormt dat kans maakt om podium te rijden deze Giro. Korte termijn versus lange termijn, aan iets bouwen. Quickstep heeft de totaal tegenovergestelde filosofie (vandaag is alles en volgende week, laat staan volgend jaar, zien we dan wel weer). De benaderingen liggen zo ver uit elkaar dat ze logischerwijs niet begrepen worden door mensen die anders in het leven staan. Op zich niet erg, maar uitspraken als topsportonwaardig of hier een cynisch “daar heeft de sponsor wat aan” zegt niets over team DSM maar alles over de persoon die de uitspraak doet.

Alfons Haavers 20 mei 2022 om 14:41

Ja wat heb je aan al die overwinningen op de heel korte termijn als je op zeer lange termijn misschien ooit ook nog eens iets wint?

cycling1983 20 mei 2022 om 09:23

Youri, prima verhaal en prima dat je ook een uitleg geeft nadat je hier kritiek op krijgt

zietemgaan 20 mei 2022 om 14:31

Opgave Bardet … wat nu met het “proces”? Triest, maar ook een beetje belachelijk nu wel vanwege de teamleiding …